Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 6 - Ekran sporadycznie żyje swoim życiem

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Bartłomiej Dołowy

Bartłomiej Dołowy
  • 4 posts

Posted 03 October 2017 - 01:38

Witam. Mam problem z moim Iphonem 6 64 gb. Mianowicie został ten telefon zakupiony w tzw. teletorium gdzię wykonują również usługi serwisowe. Problem dotyczy dotyku który potrafi sam sobie wchodzić w aplikacje itp. Ekran z tego co widać był wymieniany ponieważ nie jest on do końca dobrze spasowany. Na telefon została wypisana gwarancja rozruchowa na miesiąc czasu. Telefon został po zauważeniu problemu oddany na gwarancję po czym po blisko 3 tygodniach "rozpatrzenie oraz testów" nie została wykryta usterka, posiadam nagranie na drugim telefonie tego problemu w iphone. Co może powodować tą "padaczkę" wyświetlacza dotykowego i co zrobić w tej sytuacji ? 

wgląd: 

https://drive.google.com/open?id=0B-8KWJxnTQRrMF9ZazZrRXpTenM

https://drive.google.com/open?id=0B-8KWJxnTQRrcjZDTHYxOWd0akE

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 October 2017 - 08:18

Jeżeli był wymieniany ekran, to ekran kiepskiej jakości, chyba, że dzieje Ci się tak przy podłączonej ładowarce, to ładowarka uszkodzona bądź jakiś chiński szajs i należy ją natychmiast wymienić.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 Bartłomiej Dołowy

Bartłomiej Dołowy
  • 4 posts

Posted 06 October 2017 - 00:01

Jeżeli był wymieniany ekran, to ekran kiepskiej jakości, chyba, że dzieje Ci się tak przy podłączonej ładowarce, to ładowarka uszkodzona bądź jakiś chiński szajs i należy ją natychmiast wymienić.

działo się tak również przy jakieś badziewnej chińskiej ładowarce którą dorzucili chyba na żarty ale po podłączeniu do oryginalnej wszystko było dobrze lecz problem występuję poza ładowaniem niestety... 

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 06 October 2017 - 08:56

To stawiam na ekran w takim razie.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#5 Julia Strakowska

Julia Strakowska
  • 2 posts

Posted 06 October 2017 - 15:59

Miałam ten sam problem. Pomogła wymiana dotyku

#6 iFanatic

iFanatic
  • 95 posts

Posted 06 October 2017 - 23:01

Tak jak napisał wyżej użytkownik,może to być wina ekranu,który jest słabej jakości albo został uszkodzony podczas montażu.Nie zostaje nic innego jak zainwestować w nowy wyświetlacz,lub oddać telefon do serwisu gdzie zobaczą bo może być tak,że jest to kwestia przeczyszczenia styków i ponownego wpięcia wyświetlacza.Albo zostaje jeszcze używać go takim jaki jest,decyzja należy do Ciebie :)

#7 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 October 2017 - 00:53

Ja akurat miałem taką przypadłość w iP6 że ekran sam się klikał, albo zacinał i trzeba było uśpić klawiszem. Tel. był 2 serwisach i diagnoza uszkodzona płyta główna, naprawa nieopłacalna. Będąc w USA wymienili mi na refuba w "promocyjnej" cenie 150$. 

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users