Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone SE - brak możliwości dodania muzyki do urządzenia

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 n1x0n

n1x0n
  • 6 posts

Posted 02 October 2017 - 08:01

Dzień dobry.

Mam problem z dodawaniem muzyki do urządzenia z biblioteki iTunes. Na wstępie napiszę, że wiem jak to wszystko się powinno odbyć, używałem tego setki razy, więc na wstępie poproszę o powstrzymanie się od szyderczych komentarzy.

Opis problemu:

- od dłuższego czasu używam Apple Music, nie dodawałem plików do urządzenia przez jakiś czas.

- po ostatnim update'cie do 11.0.1 - pojawił się problem

- problem polega na tym, że gdy chcę przeciągnąć jakąkolwiek płytę z biblioteki na iPhone'a - po lewej stronie urządzenie nie podświetla się na niebiesko i nie ma możliwości przeciągnięcia muzyki

Garść informacji:

- nie, to nie pliki. Jest z nimi wszystko w porządku.

- w opcjach urządzenia mam zaznaczone "Synchronizuj tylko wybrane utwory i pliki wideo"

- usunąłem już raz muzykę z iPhone'a, żeby wgrać ją na nowo (usuwając aplikację Muzyka z telefonu wraz z jej zawartością). Nic to nie dało.

Proszę o pomoc.

#2 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 02 October 2017 - 09:26

To używasz Apple Music czy nie? Jeśli masz włączone Apple Music na telefonie to nie masz możliwości wgrywać utworów poprzez iTunes po kablu - w iTunes widać komunikat że telefon korzysta z Apple Music i nic nie wgrasz.

Jak masz Apple Music włączone na kompie ale nie na telefonie i chcesz se utwór z Apple Music wgrać na telefon to nie da się tego zrobić jak ze zwykłym plikiem MP3 - iTunes zwyczajnie nie daje takiej możliwości. Zwykłe MP3 se przerzucisz bez problemu.

Może po prostu włącz Apple Music na telefonie? Wtedy na telefonie i na kompie będziesz mieć po prostu dokładnie tą samą muzykę, albumy, oceny, historię słuchania, etc. bez żadnych kabli.

Edited by imrik, 02 October 2017 - 09:28.

#3 n1x0n

n1x0n
  • 6 posts

Posted 02 October 2017 - 09:34

Może po prostu włącz Apple Music na telefonie? Wtedy na telefonie i na kompie będziesz mieć po prostu dokładnie tą samą muzykę, albumy, oceny, historię słuchania, etc. bez żadnych kabli.

Mam włączone AM na telefonie. Problem w tym, że chcę wgrać do telefonu płyty, których nie ma w AM.

#4 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 02 October 2017 - 09:48

To włącz AM i bibliotekę muzyczną iCloud na komputerze i na telefonie i dodaj te płyty co chcesz do iTunes po prostu. Wgrają Ci się te płyty do chmury i będziesz mógł sobie je pobrać na telefon...

Edited by imrik, 02 October 2017 - 09:52.

#5 n1x0n

n1x0n
  • 6 posts

Posted 02 October 2017 - 09:55

To włącz AM na komputerze i dodaj te płyty co ich nie ma w AM do iTunes. Wgrają Ci się te płyty do chmury i będziesz mógł sobie je pobrać na telefon...

OK, muszę przyznać, że mimo wszystko się zagubiłem trochę.

Stan aktualny:

- na iPhonie mam włączoną subskrypcję AM

- na iMacu mam włączoną subskrypcję AM

- iPhone i iTunes zalogowane są na ten sam Apple ID.

Co mam teraz zrobić, żeby dodać płytę z iTunes do iPhone'a? W jaki sposób dodać do chmury?

#6 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 02 October 2017 - 10:11

Biblioteka muzyczna iCloud na komputerze i telefonie włącz. Musisz mieć włączoną usługę Apple Music.

Komp:

iTunes -> Preferencje -> Ogólne

iPhone:

Ustawienia -> Muzyka -> Biblioteka muzyczna iCloud

#7 n1x0n

n1x0n
  • 6 posts

Posted 02 October 2017 - 10:38

OK, jest postęp - zadziałało połowicznie. Utwory są już widoczne w iPhonie, ale są wyszarzone i przy próbie odtworzenia pokazuje komunikat "Rzecz niedostępna. Tej rzeczy nie można odtwarzać"

Dziękuję za poprzednią pomoc - o tym nie wiedziałem.

#8 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 02 October 2017 - 10:53

Poczekaj aż się wszystko wgra z kompa do chmury.

#9 n1x0n

n1x0n
  • 6 posts

Posted 04 October 2017 - 11:19

Działa, dziękuję.

Można zamknąć.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users