Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przesiadka z 5s na 7 czy 8?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 MikeU

MikeU
  • 96 postów

Napisano 03 października 2017 - 20:02

Kolor to rzecz gustu, kto co woli, aczkolwiek mam biały i czarny tablet i filmy lepiej sie oglda na czarnym, ponieważ czarne ramki nie rzucaja sie tak w oczy jak białe.

W przypadku 8 dla mnie ideałem by byly białe plecki i czarny front - coś takiego będzie w X.

#27 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 03 października 2017 - 20:23

Zazwyczaj z etui, jeszcze najlepiej pancernym do pracy :D ale niekiedy trzeba sie nasieczyc ,gołym’ iphonem jak juz sie tyle płaci hah:P
Co do koloru to mam iphone 5s zlotego, kolega kupil kiedys po mnie gray’a i fakt , ten caly czarny ekran moim zdaniem jest o niebo lepszy:)

Ps. Co do etui, macie jakies swoje ulubione:)?
Ogolnie interesują mnie wszystkie sprawdzone, nie wazne czy z allegro czy z aliexpress heh;P
Bo osobiscie do ip5s kupilem sobie ,lekko pancerne’ etui, zeby miec do pracy,(aliexpress) i to jedyne jakie mi mega pasuje i jakie widzialem bo ma ZATYCZKI na lighting i jack’a, jak macie podobne modele to piszcie to chyba ciezko o takie z tego co szukalem :))

#28 MikeU

MikeU
  • 96 postów

Napisano 03 października 2017 - 20:25

Ja będę kupować SPIGEN LIQUID ARMOR IPHONE 7/8 BLACK

#29 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 października 2017 - 20:50

Jest od tego odpowiedni wątek i wypowiedziałem się w nim na temat etui

Pozdrawiam

#30 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 04 października 2017 - 06:17

Ok poszukam:)
A pytanie, nie wiem czy z glupich czy nie bo sie nie znam, czy te ladowanie indukcyjne dziala przez etui wg czy to musi miec jednak czysty styk;?

#31 chico

chico
  • 201 postów
  • Skąd127.0.0.1

Napisano 04 października 2017 - 06:19

Gdzieś na forum pojawiła się informacja, że ładowanie indukcyjne działa przez etui. Na YT ktoś wrzucał filmik, że nawet zbliżony do podstawki telefon ładuje się indukcyjnie. B. blisko ale bez fizycznego kontaktu. 

--

iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017

#32 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 04 października 2017 - 06:35

Kolega EMU potwierdzal.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#33 MikeU

MikeU
  • 96 postów

Napisano 04 października 2017 - 07:01

Ja bym sie nie napalal na to ladowanie indukcyjne, mialem kiedys w nexus 5 i nic specjalnego, laduje duuzo wolniej niz po kablu.
Jedyny dla mnie plus QI jest taki, ze w biurze nie jestem w stanie ladowac po kablu, bo z telefonu korzystam co chwile, trzeba odlaczac, podlaczac, w praktyce zapominam poniwnie podlaczac i dla mnie tylko w tej sytuacji QI ma sens.
Zreszta ja telefon podlaczam do kabla na noc i już.

#34 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 04 października 2017 - 07:18

Dokładnie o to mi chodzi. Żeby nie rozmawiać na kablu i nie odpinać co chwilę.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#35 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 04 października 2017 - 07:42

Yhym, rozumiem. Pytam po prostu z ciekawosci:)
Ja niestety w biurzd nie pracuje takze faktycznie moze to sie nie przydac zbyt często:P
A co do ładowania przez to noc to tak, tez tak robie, tylko troche sie odzwyczailem od tego z naladuje telefon przez noc i bedzie mi trzymal caly dzien bo teraz z moim ip5s to sie bez ladowarki nigdzie nie ruszam:P
Mam nadzieje ze na 8 troche wroce do normalnego uzytkowania:P

#36 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 07 października 2017 - 20:55

Dzisiaj w cortlandzie dorwałem tego ip8. Powiem tak, przesiadka z 5s to po prostu bomba :D
Jedyny minus jaki sie dowiedzialem to taki ze podobno jak sie ma ,pełne etui’ to nie pasują te armor case nachodzace lekko na ekran, to ogolnie porazka jak dla mnie ale mam nadzieje ze to sie zmieni:(
Pozdrawiam i polecam na 100% ! :D

#37 Cupial1980

Cupial1980
  • 7 postów

Napisano 10 października 2017 - 16:19

Z tym samym problemem się borykam. Zastanawiam się czy wziąć iPhone'a 7 128 GB czy iPhone'a 8 64 GB. Podobna cena, a chciałbym się przesiąść z 5s.

I tutaj moje pytanie, który model wybrać? Jeden jak i drugi są w podobnej cenie, rok różnicy między jednym, a drugim. Uważam, że 64 GB w pełni  mi wystarczy, ponieważ mój iPhone 5s 16 GB daję radę. Bardzo żałuję, że nie ma już w sprzedaży iPhone 7 64 GB.  Tylko zastanawiam się, czy warto brać 8-kę, telefon używam jak większość, dzwonienie, zdjęcia, smsy/mmsy, ok. 30 aplikacji, w gry nie gram, nie te lata ;). Po prostu zależy mi na szybkim działaniu.

Patrząc na dane obu telefonów i ich porównanie -> http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/apple-iphone7128gb-vs-apple-iphone8/

To wychodzi na to, że lepiej wziąć 7-ke z 128 GB niż 8-ke z 64 GB

• Np. szybkie ładowanie mi nie jest póki co potrzebne, pytanie czy kiedyś będzie?
  • 8-ke nie posiada USB? Może ktoś to mi wytłumaczyć?
  • HD Voice ma duże znaczenie?
  • W 8-ce brak wyjścia TV
  • Jeśli patrząc na te dane z ww. strony to aparat taki sam…

Proszę o jakieś cenne porady,

Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych