Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak wibracji w alarmach AW 2 po aktualizacji

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 banzaii

banzaii
  • 6 posts

Posted 01 October 2017 - 08:02

Witam zauwazylem ze gdy zaktualizowalem na WatchOS 4 nagle alarmy nie dzwonia na zegarku. Nie ma wibracji ank dzwieku gdy ustawie budzik w pozostalych przypadkach wszystko smiga jak nalezy kazda inna aplikacja tylko nie budzik. Spotkal sie ktos z takim przypadkiem ?

#2 zby_ch

zby_ch
  • 7 posts

Posted 07 October 2017 - 07:45

Witam zauwazylem ze gdy zaktualizowalem na WatchOS 4 nagle alarmy nie dzwonia na zegarku. Nie ma wibracji ank dzwieku gdy ustawie budzik w pozostalych przypadkach wszystko smiga jak nalezy kazda inna aplikacja tylko nie budzik. Spotkal sie ktos z takim przypadkiem ?

Miałem to samo. Oddałem do serwisu na gwarancji. Oto odpowiedź z serwisu Apple:
„Diagnostyka: Przeprowadzone testy diagnostyczne w Centrum Serwisowym Apple nie wykazały problemów sprzętowych. Po odtworzeniu do ustawień fabrycznych i instalacji nowego oprogramowania, zgłaszany problem nie występuje. Urządzenie sprawne.
Zakończenie: Proszę sprawdzić czy problem nie występuje po dograniu backupu systemu z iCloud. Jeśli tak, należy zrezygnować z backupu i skonfigurować urządzenie na nowym systemie.”

#3 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 07 October 2017 - 10:21

Standardowa odpowiedż polskiego wsparcia. Tyle wiedzą.

<p>Komputer: Windows 10, Tablet: iPad Air 64GB Wi-Wi, Telefon: iPhone XS Max

#4 zby_ch

zby_ch
  • 7 posts

Posted 10 October 2017 - 19:33

Dzisiaj odebrałem swojego iWatcha. Spamowałem go jako nowy bez backupu z iCloud i nadal brak wibracji w alarmach zarówno z samego iWatch jak i z telefonu. Próbuje dalej zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Zostaje jeszcze konfiguracja iPhona jako nowy i jeszcze raz połączenie w parę iWatch.

#5 banzaii

banzaii
  • 6 posts

Posted 11 October 2017 - 10:36

Zainstalowalem na nowo AW i nic nie pomoglo jak alarmy nie dzialaja tak nie dzialaja a inne aplikacje ladnie informuja dzwiekiem lub wibracja. Brak pomyslu jak to naprawic bez serwisu :(

#6 zby_ch

zby_ch
  • 7 posts

Posted 11 October 2017 - 20:11

Ja w weekend spróbuje wyzerować iPhone. Zrobię go jako nowego, sparuję iWatch i zobaczę czy wtedy zadziała. Myślę, że wina jest po stronie iPhone.
Zrobione. W ustawieniach alarmu w telefonie trzeba włączyć wibracje (przy wyborze dźwięków na samej górze są wibracje do wyboru). Po ustawieniu wibracjie działają w iPhone i w iWatch.

#7 banzaii

banzaii
  • 6 posts

Posted 12 October 2017 - 00:33

Niestety mi nie zadzialal sposob z wlaczeniem wibracji w iphone

#8 zby_ch

zby_ch
  • 7 posts

Posted 21 October 2017 - 20:44

Wchodzisz w zegar -> budzik -> wybierasz ustawiony alarm -> edycja -> dźwięk -> przewijaj do góry do wibracja. U mnie było „brak”. Po włączeniu na „domyślna” wszystko zaczęło działać. W tej chwili mam wyłączone wibracje w ustawienia -> ogólne -> dostępność -> wibracja. W zegarku wibracje przy budziku działają.
Spróbuj, u mnie tak zadziałało.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users