Co zrobić żeby systemowy kalendarz wyświetlał polskie święta? W tej chwili mam same puste okienka.
Kalendarz - polskie święta
Napisano 30 września 2017 - 08:05
Napisano 30 września 2017 - 08:28
Nie zauważyłem, że chyba faktycznie nie działają, bo synchronizuję go z kalendarzem Google i święta stamtąd się pokazują.
Ale jak chcesz na szybko to zaimportuj sobie stąd:
https://calendar.zoz...dar/ical-pl.php
Wystarczy kliknąć na pobranym pliku i sam się doda (przy dodawaniu można wybrać, żeby utworzył nowy kalendarz)
- Wania lubi to
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Napisano 30 września 2017 - 09:10
No dobrze, ale tą metodą w roku 2018 będę musiał znów kliknąć na kolejny wybrany plik?
A jak zrobić żeby kalendarz pokazywał jeszcze dzień babci, kobiet itp ??
Na czym polega synchronizacja z kalendarzem Google, jak ją wykonać i czy to będzie najlepszy sposób?
Napisano 30 września 2017 - 09:49
No dobrze, ale tą metodą w roku 2018 będę musiał znów kliknąć na kolejny wybrany plik?
A jak zrobić żeby kalendarz pokazywał jeszcze dzień babci, kobiet itp ??
Na czym polega synchronizacja z kalendarzem Google, jak ją wykonać i czy to będzie najlepszy sposób?
Jak chcesz dzień kobiet to się nie produkuj z kalendarzem Google, bo tam go też nie ma...
Ale za to jest dzień ojca, walentynki i te inne pierdy.
Zacznijmy od tego, że musisz mieć konto Google.
W Preferencjach systemowych > Konta internetowe musisz dodać swoje konto Google, zaznaczając po dodaniu tylko kalendarz Google (jeśli nic innego cię nie interesuje).
W kalendarzu Google na stronie www musisz dodać sobie kalendarz świat, bo chyba nie ma go domyślnie. (będzie w opcjach opcjach na zakładce kalendarze). No i to właściwie tyle. Powinien ci się synchronizować na Maku.
Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 30 września 2017 - 09:59
- m@ro lubi to
Napisano 30 września 2017 - 09:54
nie musisz czekac do 2018, kliknij sobie juz teraz do 2021 i bedziesz miec spokoj
- m@ro lubi to
Napisano 30 września 2017 - 10:40
Dzień kobiet jestem w stanie sobie podarować bo w kalendarzu Google jest zawartych za to dużo innych wydarzeń.Jak chcesz dzień kobiet to się nie produkuj z kalendarzem Google, bo tam go też nie ma...
Wszystko działa. Dziękuję za instrukcję i za pomoc, z resztą nie pierwszą już.
Fakt, nie pomyślałem odrazu o tym, dzięki. Jednak opcja z synchronizacją kalendarza od google wydaje mi się ciekawsza.nie musisz czekac do 2018, kliknij sobie juz teraz do 2021 i bedziesz miec spokoj
Swoją drogą to jak dla mnie to dziwne że domyślny kalendarz apple jest taki pusty, ubogi.
Napisano 30 września 2017 - 19:10
A wyświetla Wam powiadomienia liczbowe na plakietce systemowego kalendarza synchronizowanego z Google na High Sierra najnowszym czy coś tylko u mnie nie działa ?
Napisano 30 września 2017 - 20:22
Nie pamiętam żeby kiedykolwiek to robił...
Przez długi czas używałem synchronizacji z icloud i też nie było znaczków tylko zwykłe alerty.
Poza tym musiałby być chyba cały czas otwarty, a to trochę mija się z celem.
Cały bajer, że powiadomienia przychodzą przy zamkniętym programie.
Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 30 września 2017 - 20:26
Napisano 30 września 2017 - 20:50
https://support.appl.../pl-pl/HT202361
wpisz PL Holidays
Użytkownik kubalon1 edytował ten post 30 września 2017 - 20:51
Napisano 01 października 2017 - 08:45
wpisz PL Holidays
A tutaj co? "Wprowadź adres sieciowy kalendarza i kliknij Subskrybuj"
Napisano 01 października 2017 - 09:07
To powinno działać normalnie tak jak w Sierra (bez kombinowania z subskrypcjami), a nie działa i tyle.
https://support.appl...alendar/icl1036
Odnośnie tego postu wyżej, to możesz poszukać w sieci adresu subskrypcji kalendarza świąt od Apple, ale to jest to samo co z Google (tylko chyba nawet nie ma tych mniej ważnych świąt).
Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 01 października 2017 - 09:08
Napisano 29 marca 2021 - 07:49
Chciałem odświeżyć wątek. Jak subskrybować polskie święta w kalendarzu iCloud?
Użytkownik sportpoz1 edytował ten post 29 marca 2021 - 07:49
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych