Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki z chipem W1 a stary moduł Bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 ciacho

ciacho
  • 61 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2017 - 08:23

Stoję przed wyborem słuchawek bezprzewodowych i w tej chwili przychylam się do słuchawek z W1 (Beatsx/Solo3).

Nigdzie nie mogę jednak znaleźć informacji czy przy połączeniu do macbooka w którym mam stary bluetooth (2.1) wszystkie funkcje będą działać prawidłowo. Funkcja o którą mi szczególnie chodzi to "łatwe przełączanie pomiędzy urządzeniami".
Czy ktoś ma już doświadczenie w tym temacie i może potwierdzić/zaprzeczyć?

Użytkownik ciacho edytował ten post 28 września 2017 - 08:23

Użytkownik wielu różnych rzeczy, _nie_ fanboy A/A. Zagorzały przeciwnik świętych wojen systemowo-rozwiązaniowych.

#2 ciacho

ciacho
  • 61 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2017 - 12:15

Odpowiadając dla potomnych - przy korzystaniu z urządzeń tzw. vintage (bo z tego co widzę wszystkie z bluetooth wersji poniżej 4 są już oznaczone jako end of life, end of support) NIE da się korzystać z możliwości jakie niesie W1.

Słuchawki działają jako zwykłe słuchawki BT, autoparowanie nie działa, ręczne "przenoszenie" źródła sygnału nie działa, zasięg jest jak w zwykłych słuchawkach.. Jedyna zaleta - jak używam klawiatury BT i słuchawek to w tej chwili oba urządzenia nie zagłuszają się.
Użytkownik wielu różnych rzeczy, _nie_ fanboy A/A. Zagorzały przeciwnik świętych wojen systemowo-rozwiązaniowych.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych