Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zdjęcie przy kontaktach

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 pioko17

pioko17
  • 35 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 27 September 2017 - 19:32

Witam,

Od jakiegoś czasu przy niektórych kontaktach podczas wykonywania połączenia grafika ze zdjęciem osoby do której dzwonię, zamiast wypełniać cały ekran, pojawia się jedynie w małym kółku w prawym górnym rogu ekranu. Jest to w pewnym sensie irytujące - wolałbym, by była ona na cały ekran, tak jak dawniej. W ten sposób bowiem łatwiej i szybciej zauważam kto do mnie dzwoni. Przeszukałem całe ustawienia, poradniki w internecie i szczerze żaden ze sposobów nie zadziałał. Jak wspomniałem na początku, problem dotyczy tylko niektórych kontaktów, bo są i takie, w których się wyświetla "po staremu".

Wie ktoś, jak to naprawić?

Pozdrawiam.

#2 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 267 posts
  • Skąd,PL

Posted 27 September 2017 - 20:02

Jeśli masz dwa numery przypisane do jednego kontaktu to będzie się tak wyświetlać, jeśli jeden numer to zdjęcie jest na całości.

#3 pioko17

pioko17
  • 35 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 27 September 2017 - 20:21

Sprawdziłem i nie jest to zasadą. Mam przypadek, gdzie dwa kontakty mają zapisane po jednym numerze oraz e-mailu i w jednym wyświetla się tak, a w drugim inaczej.

EDIT, na próbę usunąłem też e-mail i został tylko sam numer - nadal zdjęcie jest w okienku.

Edited by pioko17, 27 September 2017 - 20:27.

#4 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 27 September 2017 - 21:27

Witam, spróbuj wykonać następujące  czynności: wchodzisz w kontakt, następnie robisz edycja po prawej na górze, następnie po lewej przy zdjęciu naciskasz edycja, dalej edycja zdjęcia, następnie wybierz, oraz gotowe.....kontakt powinie być na całym ekranie (sprawdziłem u mnie działa).

Edited by landr, 27 September 2017 - 21:28.

• pioko17 likes this

#5 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 28 September 2017 - 05:48

Jeśli masz dwa numery przypisane do jednego kontaktu to będzie się tak wyświetlać, jeśli jeden numer to zdjęcie jest na całości.

Bzdura. Ilość numerów przypisanych do kontaktu nie ma żadnego znaczenia.
iOS już tak ma że czasami dla niektórych kontaktów zaczyna wyświetlać małe zdjęcia. Wyżej opisany sposób rozwiązuje problem.

#6 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Posted 28 September 2017 - 06:43

Rozwiązanie jest jedno. Musisz edytować zdjęcie i jak kadrujesz to nie przybliżaj je całkowicie do twarzy tylko zrób tak aby było np widać wikszą część zdjęcia. Gwarantuje Ci, że wtedy będzie na cały ekran;)
  • pioko17 likes this

#7 pioko17

pioko17
  • 35 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 28 September 2017 - 09:14

@landr oraz @przelon, wielkie dzięki za pomoc!  :) Działa.

#8 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2017 - 11:02

Zawsze było tak, że kontakty zapisane lokalnie wyświetlały się na całym, te np z Googla w okienku. Edycja powoduje, że lokalnie zostaje kopia zdjęcia w telefonie. I już.

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#9 MiL

MiL
  • 1489 posts
Posted 28 September 2017 - 12:29

O to wytłumaczenie ma sens :)

#10 ogryzek75

ogryzek75
  • 65 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 September 2017 - 13:20

A ja potrzebuję odwrotnie. Wszystkie kontakty wyświetlają mi się w małym kółeczku i dla mnie jest to OK. Oprócz jednego (de facto, sam kiedyś dla próby poedytowałem zdjęcie zgodnie z wieloma opisami na webie i dzwoniący wyświetla się na całym ekranie). Chcę to zmienić i mieć kółeczko, ale moje próby: edycji fotki, zmiany fotki w kontakcie na inną, wykasowanie całkowite kontaktu (także z iCloud) i napisanie go od nowa nie pomagają. Cały czas "full screen". Niestety, na webie nie znalazłem sposobu, jak z całoekranowego wrócić do kółeczka. A Państwo może wiecie?

14PRO & 14 & Xs & SE & 6s 

Air4 & Air3

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users