Dzień dobry, czy po aktualizacji systemu kogoś jeszcze dotknął wymieniony w tytule problem? Jest jakieś rozwiązanie?

iOS 11 - brak LTE w Plusie
Posted 27 September 2017 - 13:36
Posted 27 September 2017 - 13:47
Przez czas jaki byłem na iOS 11 to miałem LTE w Plusie, chociaż z tradycyjnym komunikatem, że może to zaszkodzić. U siostry np. na iOS 10.X.X (nie wiem dokładnie co używa) mówi, że automatycznie zmieniło z 3G na LTE. Może Plus zaczyna coś działać w tym kierunku...?
Posted 27 September 2017 - 13:54
Przez czas jaki byłem na iOS 11 to miałem LTE w Plusie, chociaż z tradycyjnym komunikatem, że może to zaszkodzić. U siostry np. na iOS 10.X.X (nie wiem dokładnie co używa) mówi, że automatycznie zmieniło z 3G na LTE. Może Plus zaczyna coś działać w tym kierunku...?
Ale Plus od dawna udostępnia LTE dla iPada (i iPhone). Zresztą karta plusa przełożona do iphone działa z lte, karta z iphone (nju) w ipadzie - działa lte.
Posted 27 September 2017 - 14:26
U córki na SE, iOS11 wszystko OK, po aktualizacji 11.0.1 bez zmian. LTE działa.
Posted 27 September 2017 - 15:17
Dziękuję, pomógł reset wszystkich ustawień (reset ustawień sieciowych nie pomógł)
Posted 28 September 2017 - 18:42
Muszę dodać, bo okazało się, że to nie było takie proste. W ustawieniach APN miałem wpisane w "plus" jako nazwy APN, APN LTE i Hotspot Osobisty. Okazało się, że w ten sposób mam LTE ale nie działa Hotspot. Po zmianie APN LTE na puste - był Hotspot ale nie było LTE. Problem rozwiązało wpisanie wszędzie jak wyżej "internet" zamiast "plus".
Może komuś się przyda
Posted 28 September 2017 - 19:20
Jeśli wpiszesz internet zamiast plus w ustawieniach APN, nie będziesz miał pełnej prędkości LTE
Posted 03 October 2017 - 20:04
U mnie w iPad PRO 10,5 LTE, jest problem z połączeniem z siecią przez "dane komórkowe". Jesli wyłączę LTE (zresztą samo się wyłącza przy każdym restarcie tableta), w ogóle nie można nawiązać połączenia, bo pojawia się komunikat o braku planu taryfowego. Po włączeniu LTE trzeba trochę poczekać, połączenie wskakuje po jakimś czasie. Ale hotspot nie działa. W iOS 10 było ok, to sie popsuło którąś aktualizacją 11, byłam w programie beta.
Posted 03 October 2017 - 21:17
Etam, mam wpisany internet i lte działa bezproblemowoJeśli wpiszesz internet zamiast plus w ustawieniach APN, nie będziesz miał pełnej prędkości LTE
Posted 03 October 2017 - 21:32
Bo działać działa. Ale sprawdź prędkość połączenia LTE z wpisanym internet i z wpisanym plus. U mnie na każdym urządzeniu bez względu na system dwukrotne różnice w prędkościach.
Powiem więcej, bo teraz sprawdziłem na jednym z urządzeń - wpisując internet zamiast plus nie mam w ogóle LTE, a różnice....
plus
internet
Edited by JacentyEsz, 03 October 2017 - 21:42.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users