MacBook Pro 13" 2017 16 GB RAM, zainstalowany Parallels Desktop 13 i na nim WIndows 10. Windows trochę chrupie bo jak się okazało po otwarciu centrum kontroli wykorzystuje tylko 2 GB z 16 dostępnych i nie da się tego zmienić, bo suwaki są wygaszone. Czy jest sposób aby to zmienić? Teoretycznie mogę podnieść do 8 GB (zalecane)
zrzut.tiff 119,99 KB
5 Ilość pobrań

Windows 10 na Parallels Desktop 13 widzi tylko 2GB z 16 GB
Napisano 21 września 2017 - 09:12
Napisano 21 września 2017 - 09:41
Aby zmienić te ustawienia musisz "wyłączyć" wirtualny komputer, tak jak byś wyłączał fizyczny. Po tej operacji będziesz mógł zmodyfikować ustawienia. W trakcie kiedy maszyna jest uruchomiona bądź jej stan zapisany na działającym systemie - większości ustawień modyfikować się nie da.
Napisano 21 września 2017 - 11:40
Aby zmienić te ustawienia musisz "wyłączyć" wirtualny komputer, tak jak byś wyłączał fizyczny. Po tej operacji będziesz mógł zmodyfikować ustawienia. W trakcie kiedy maszyna jest uruchomiona bądź jej stan zapisany na działającym systemie - większości ustawień modyfikować się nie da.
Zawsze pracowałem na bootcampie, pojęcie maszyny wirtualnej jest mi mgliście znane :-). Nie wiem, jak to zrobić. Gdy otwieram centrum kontroli przy wīłączonym windowsie, klikam w kółko zębate i wchodzę w zakładkę sprzęt na żółtym tle pojawia się komunikat "Aby można było zmienić ustawienia na tej stronie należy wznowić maszynę wirtualną a następnie ją wyłączyć". Nie wiem, co robię źle...
Napisano 21 września 2017 - 11:44
Zaloguj się na tej wirtualce i normalnie ją wyłącz (W Windows 10 menu Zasilanie -> Zamknij). Maszyna wirtualna rządzi się bardzo podobnymi zasadami, co fizyczna. Żeby dołożyć pamięci należy ją najpierw odłączyć od prądu.
Napisano 21 września 2017 - 11:56
Zaloguj się na tej wirtualce i normalnie ją wyłącz (W Windows 10 menu Zasilanie -> Zamknij). Maszyna wirtualna rządzi się bardzo podobnymi zasadami, co fizyczna. Żeby dołożyć pamięci należy ją najpierw odłączyć od prądu.
Ogromne dzięki! Pomogło.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych