iOS 11 - Dyskusja
Napisano 07 lutego 2018 - 12:38
Napisano 07 lutego 2018 - 13:39
Jestem po chat’cie z Apple. Stara spiewka, ustawic telefon jako nowy i zobaczyc jak sie bedzie zachowywal, bo moze byc jakis problem z backupem. Szkoda tylko, ze na 10.3.3 problemu nie bylo.
Moje ostatnie przygody z iOSem to istna sinusoida. Co mi z tego, ze wszystko dziala plynnie i nie ma bugów na 11.2.5, jak bateria drenuje jak cholera? Przestalem zakladac nawet AW, zeby nie dostawać szału hooya patrzac na uciekajace procenty.
Kolego u mnie jest to samo.Normanie porażka.
A baterie mam wymieniona na nowa w serwisie.Procenty spadają w oczach,przez noc leć 20%
Jeszcze takie pytanie,Jak odtworzę telefon jako nowy zdjęcia i wiadomości mi wrócą?Bo programy wiadomo trzeba od nowa instalować
Użytkownik suprnowa edytował ten post 07 lutego 2018 - 13:42
Napisano 07 lutego 2018 - 14:30
Napisano 07 lutego 2018 - 14:39
Mi pomaga wyłączenie i włączenie wifi, po ponownym ładowaniu wraca do normy, ewentualnie wyzerowanie ustawień sieciowych.
Na jakim modelu?
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 07 lutego 2018 - 14:55
Problem wystąpił na 11.2.3, 11.2.5 i beta 11.3
Użytkownik hakuna5 edytował ten post 07 lutego 2018 - 15:00
Napisano 07 lutego 2018 - 15:07
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 07 lutego 2018 - 15:25
Napisano 07 lutego 2018 - 15:49
Napisano 07 lutego 2018 - 16:26
Napisano 07 lutego 2018 - 19:08
Napisano 07 lutego 2018 - 19:44
Jest public beta 2. Zasysam z nadzieją, że nie będzie już bugu z baterią. Przypomina mi się aż android i usługi google zasysające baterię. Do czego to doszło..
Napisano 07 lutego 2018 - 20:08
Napisano 07 lutego 2018 - 20:24
Systemy niedopracowane i przeładowane gównami w stylu animoji czy absurdalnie tolerancyjnych emoji, sprzęt też zaczął sprawiać więcej problemów (zwłaszcza MacBooki Pro z Touch Barem), ale na sprzedaż nie mogą narzekać - wręcz przeciwnie. Takie niestety nastały czasy, że gówno nie tylko przestaje śmierdzieć, ale dla niektórych zaczęło pachnieć i producenci wszelakiej maści to wykorzystują. Nie trzeba daleko szukać - radio, TV, kino, bestsellery w księgarniach. Wszędzie szajs wyjątkowo niskich lotów i jest go coraz więcej, bo po prostu lepiej się sprzedaje. Liczę na to, że iOS 12 coś zmieni, ale Apple wie, że to bajery napędzają popyt. Narzekających na stabilność jest więcej niż kiedykolwiek, ale nadal mało w stosunku do ilości wszystkich użytkowników. Obawiam się, że nasze narzekania nie mają znaczenia - jak spadnie sprzedaż, wtedy ich zaboli. Aczkolwiek mogę się mylić i mam nadzieję, że się mylę.
Użytkownik dliwski edytował ten post 07 lutego 2018 - 23:03
- MasterM lubi to
MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)
iPhone 14 Pro
Napisano 07 lutego 2018 - 21:04
Systemy niedopracowane i przeładowane gównami w stylu animoji czy absurdalnie tolerancyjnych emoji, sprzęt też zaczął sprawiać więcej problemów (zwłaszcza MacBooki Pro z Touch Barem), ale na sprzedaż nie mogą narzekać - wręcz przeciwnie. Takie niestety czasy nastały czasy, że gówno nie tylko przestaje śmierdzieć, ale dla niektórych zaczęło pachnieć i producenci wszelakiej maści to wykorzystują. Nie trzeba daleko szukać - radio, TV, kino, bestsellery w księgarniach. Wszędzie szajs wyjątkowo niskich lotów i jest go coraz więcej, bo po prostu lepiej się sprzedaje. Liczę na to, że iOS 12 coś zmieni, ale Apple wie, że to bajery napędzają popyt. Narzekających na stabilność jest więcej niż kiedykolwiek, ale nadal mało w stosunku do ilości wszystkich użytkowników. Obawiam się, że nasze narzekania nie mają znaczenia - jak spadnie sprzedaż, wtedy ich zaboli. Aczkolwiek mogę się mylić i mam nadzieję, że się mylę.
Masz racje. Tylko niestety zostałeś jak my wszyscy bez wyboru. Bo co możesz zrobić? Kupić inny szajs od google jeszcze bardziej dziurawy, niestabilny i popaprany. Były inne systemy, było Blackberry był Windows Mobile. Ale sami doprowadziliśmy do tego że rynkiem podzieliły się dwie firmy, które w D mają klienta. I teraz co, zastrajkujesz i zrezygnujesz z komórki? Nie da się. Niestety.
Napisano 07 lutego 2018 - 21:05
IP 6 ios 11.3 beta 1 . Władca laga i zacięcia !
Dosłownie nic nie da się zrobić na telefonie , po wejściu do jakiejś gry po 5 minutach telefon parzy w dłonie !! Nie moge nawet nagrać ekrany, bo takie są lagi . Dno totalne. 10 letni LG działa sprawniej . Aparat się nie włącza. SMS swirują. Bateria z 70% skacze na 10% (pomimo że była sprawdzane w serwisie i jest w bdb stanie) . Nie mogę często odblokować telefou . Przy chęci zrobienia screena, scrren robi się z opóźnieniem 20 sekundowym.
Napisano 07 lutego 2018 - 21:22
To masz dużo do opisania w Feedback, w końcu takie są zasady betatestów.IP 6 ios 11.3 beta 1 . Władca laga i zacięcia !
Dosłownie nic nie da się zrobić na telefonie , po wejściu do jakiejś gry po 5 minutach telefon parzy w dłonie !! Nie moge nawet nagrać ekrany, bo takie są lagi . Dno totalne. 10 letni LG działa sprawniej . Aparat się nie włącza. SMS swirują. Bateria z 70% skacze na 10% (pomimo że była sprawdzane w serwisie i jest w bdb stanie) . Nie mogę często odblokować telefou . Przy chęci zrobienia screena, scrren robi się z opóźnieniem 20 sekundowym.
Napisano 07 lutego 2018 - 21:22
Systemy niedopracowane i przeładowane gównami w stylu animoji czy absurdalnie tolerancyjnych emoji, sprzęt też zaczął sprawiać więcej problemów (zwłaszcza MacBooki Pro z Touch Barem), ale na sprzedaż nie mogą narzekać - wręcz przeciwnie. Takie niestety czasy nastały czasy, że gówno nie tylko przestaje śmierdzieć, ale dla niektórych zaczęło pachnieć i producenci wszelakiej maści to wykorzystują. Nie trzeba daleko szukać - radio, TV, kino, bestsellery w księgarniach. Wszędzie szajs wyjątkowo niskich lotów i jest go coraz więcej, bo po prostu lepiej się sprzedaje. Liczę na to, że iOS 12 coś zmieni, ale Apple wie, że to bajery napędzają popyt. Narzekających na stabilność jest więcej niż kiedykolwiek, ale nadal mało w stosunku do ilości wszystkich użytkowników. Obawiam się, że nasze narzekania nie mają znaczenia - jak spadnie sprzedaż, wtedy ich zaboli. Aczkolwiek mogę się mylić i mam nadzieję, że się mylę.
To akurat prawda, co z tego, że garstka ludzi będzie narzekać na działanie systemu skoro prawdopodobnie i tak nie przesiądą się na bardziej dziurawego androida, a pokolenie Tumblr Girl i tak kupi, bo jest jabłuszko na plecach i dla nich system mimo dziur będzie działać wyśmienicie. System jest przeładowany niepotrzebnym gównem, a podstawowe funkcje nie działają prawidłowo. Przydałoby się, żeby apple dostało za to po dupie, ale na pewno popyt na Iphony się nie zmniejszy. Wiele osób zaczyna swoją przygodę nie mając porównania do tego, co było wcześniej i zaślepieni opinią innych z przeszłości (tego jak system działał kiedyś, bo przecież Apple=niezawodoność) są przekonani, że system działa świetnie. Doskonale widać w przypadku apple tzw efekt owczego pędu, który cały czas zwiększa popyt.
Użytkownik rafal886 edytował ten post 07 lutego 2018 - 21:28
- Ganjuana lubi to
Napisano 07 lutego 2018 - 21:31
Napisano 07 lutego 2018 - 21:52
Oni sobie nic z tego nie robią czy wyślecie info o błędach czy nie. Nie raz testowałem betę i nic sobie nie robili z tego co się do nich pisze. Ale znowu poleciało info i to dość obszerne do nich, ciekawe czy chociaż jedną z ponad 100 pozycji naprawią
Podstawowe funkcje tel : zadzwonić , odebrać , wysłać sms , zobaczyć godzinę .
Wykonywanie połączeń : same lagi
Odbieranie połączeń : często nie da się odebrać
Kończenie połączeń : kończy się black screenem i lagiem
Wysyłanie sms : opóźnienia w pisaniu na klawiaturze
Podgląd aktualnej godziny : 2 na 10 prób z opóźnieniem
Podsumowując Iphone jest w miare dobrym prestiżowym zegarkiem. Ale za to maja emoji które nie obraża innych Fajne bajery rysowanki przy wysłaniu sms itd. Śmiech śmiech i jeszcze raz śmiech.
Napisano 07 lutego 2018 - 21:56
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 07 lutego 2018 - 21:56
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 07 lutego 2018 - 22:08
- NeeRek lubi to
MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)
iPhone 14 Pro
Napisano 08 lutego 2018 - 04:42
Przyznam, że z ciekawością czekałem aby móc sobie sprawdzić w jakim stanie jest bateria w moim wysłużonym 5s a tu po aktualizacji do 11.3 b2 w ogóle nie mam tej opcji w ustawieniach stąd moje pytanie.
Napisano 08 lutego 2018 - 07:27
Czy nowa funkcja sprawdzania poziomu baterii została zaimplementowana do iphone 5s czy po prostu musi nastąpić jakaś sytuacji aby się ona aktywowała?
Przyznam, że z ciekawością czekałem aby móc sobie sprawdzić w jakim stanie jest bateria w moim wysłużonym 5s a tu po aktualizacji do 11.3 b2 w ogóle nie mam tej opcji w ustawieniach stąd moje pytanie.
Nie ma w 5s. Ten telefon i bez wlaczonej funkcji jest wolny ;D
Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 08 lutego 2018 - 08:30
Napisano 08 lutego 2018 - 07:37
Nie ma w 5s. Ten telefon i bez blaczonej funkcji jest wolny ;D
No swoje lata ma. Cudów nie oczekuje, ale chociaż mogli dać możliwość sprawdzenia stanu baterii bez funkcji spowalniania. Poza tym to na 11.3 b2 działa trochę lepiej i animacje mniej klatkują (a już jak to robią to mniej kują w oczy). Reszta po prostu działa przynajmniej u mnie
Napisano 08 lutego 2018 - 08:46
Teraz będziemy przez pół wątku czytać jęczenia jaki to ten ios jest zły i w ogóle. Nikt nie kazał instalować.
Człowieku, o czym Ty piszesz? Jak nikt nie kazał? A co powiesz na te ciągle i natarczywe wręcz powiadomienia o wykonaniu aktualizacji? A co powiesz na to, że aktualizacje, bez mojej wiedzy i zgody same zaciągają się w tle?? To niech mi dadzą spokój to nie będę wykonywał tych aktualizacji.
Dziwne ze nigdy żadnych z tych błędów nie zauważyłem w iOS.
To, że błędy te nie wystąpiły u Ciebie wcale nie oznacza, że inni ich nie mają.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych