iOS 11 - Dyskusja
Napisano 04 lutego 2018 - 14:29
Napisano 04 lutego 2018 - 17:15
Biorąc pod uwagę że wszystkie widgety się co chwilę przeładowują, to nie wiem skąd macie te problemy z Pogodą
Ale tak serio - bugów jest sporo, w różnych miejscach. Chciałem wymienić 7 na nowszy model, ale nie potrafię sobie tego uzasadnić biorąc pod uwagę jakość softu. Póki ten system nie zacznie działać jak należy, nie zamierzam wkładać weń ani grosza więcej.
Napisano 04 lutego 2018 - 17:44
Użytkownik snake160 edytował ten post 04 lutego 2018 - 17:52
Napisano 05 lutego 2018 - 08:43
Pytanie do posiadaczy 6s
Jak działa bateria na tych nowych poprawkach ?
Jednym słowem.
Patologia
Procenty baterii uciekają jak % z otwartej butelki wódki.
- Sebosz lubi to
iPhone 3GS
Napisano 05 lutego 2018 - 10:33
A już jest wyłączony ta optymalizacja zużycia procesora, żeby ograniczyć zużycie baterii w iP 6s na iOS 11.3 czy nie? Bo pamiętam, że jak miałem 6s, to zanim Apple nie wydało swojego update "rozwiązującego" problem wyłączającego się nagle iPhone 6s, to bateria w tym modelu była masakrycznie słaba już praktycznie od początku.
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Napisano 05 lutego 2018 - 15:27
Pozdrawiam
Napisano 05 lutego 2018 - 15:35
@up
A już miałam szukać jak wygląda sytuacja na 6s Plus . Chyba jeszcze dzisiaj zaktualizuję i porównam z 11.2.1.
Użytkownik Zireael edytował ten post 05 lutego 2018 - 15:35
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Napisano 05 lutego 2018 - 17:17
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 05 lutego 2018 - 20:42
Od mojego wpisu nic się nie zmieniło (iP 6S). Na 10.3.3 było bezbłędnie.
Pozwolę sobie skopiować wspomniany wyżej tekst
Pierwsze wrażenie: super, animacje włączania/wyłączania aplikacji działają tak samo płynnie, ale szybciej! (w poprzednim iOS ta animacja była "wolniejsza").
I na tym koniec plusów.
NIE DA SIĘ Z TEGO KORZYSTAĆ! Kilka razy dziennie ścinające się aplikacje, gdzie przez KILKA MINUT nie da się nic zrobić, jakby ten syf się zamrażał. Jeżeli jakaś aplikacja nie działa to w tym samym czasie żadna inna! Jedyna rada? Restart telefonu lub odczekać sobie kilka minut.
Dyktowanie głosowe w wiadomościach lub mapach google? Możesz zacząć po 3 sekundach od naciśnięcia mikrofonu!
Chciałbyś od razu pisać wiadomość. Poczekaj na załadowanie się klawiatury!
Włączasz "telefon", zakładka ostatnie połączenia, naciskasz wybierany przez Ciebie numer? UPS, ODŚWIEŻYŁO LISTĘ I DZWONISZ DO KOGOŚ INNEGO.
Korzystasz z PLAY i od czasu do czasu zmienia Ci sieć? Przyzwyczaj się, że w telefonie będzie info, że jesteś w zasięgu, a w praktyce nikt się do Ciebie nie dodzwoni przez pół godziny (sytuacja z dzisiaj)!
Jeżeli już do Ciebie ktoś dzwoni i ... może chciałbyś odebrać telefon? NIE MASZ JAK, bo NIE MA EKRANU POŁĄCZENIA (jest za to ekran startowy).
KAŻDA, powtarzam - KAŻDA aplikacja jeżeli już się uruchomi to działa WOLNIEJ niż na 10.3.3
Jestem miesiąc po tej katastrofie, którą sobie zafundowałem (przypadkowe przejście na iOS11) i używałem 10.3.3 odkąd (prawie) tylko było dostępne nieprzerwanie i NIKT mi nie wmówi, że "bzdury piszę".
Już przy poprzednim telefonie obiecałem sobie, że nigdy żadnych aktualizacji, a to, że sam się w to wpakowałem i to, że ten NAJBARDZIEJ ZAAWANSOWANY SYTEM przez rok MOLESTOWAŁ wręcz mnie, żebym aktualizował system, powiadomieniami z samego rana "Cześć, jest nowy system, może mnie aktualizujesz? Nie? To może przypomnę się jutro?", jest tak bardzo FRUSTRUJĄCE, że mam ochotę przed twarzą Tima Kuka i całym odpowiedzialnym zespołem roztrzaskać to chińskie badziewie, spalić, splunąć im w nogi i powiedzieć jak bardzo nimi gardzę, wyrzucając przed ich zaślepionymi oczami resztki pieniędzy, bo nic innego nie widzą, a na pewno nie ich spartoloną do cna "robotę".
Użytkownik A-One edytował ten post 05 lutego 2018 - 20:51
Napisano 05 lutego 2018 - 21:09
Napisano 05 lutego 2018 - 21:29
@Jaskółka, a jak Tobie działa 6s? Widziałem się w sobotę z kumplem i strasznie na ten motel 6 narzekał, że mu laguje bardzo...
Mi działa dobrze, nie mogę narzekać . Nic nie laguje, animacje są płynne. Chyba jedyne błędy jakie zaobserwowałam od kiedy mam iOS 11:
- nierozwijający się widżet Rossmanna - naprawiło się po aktualizacji 11.2
- wysyłanie wiadomości do numeru spoza kontaktów z poziomu ostatnich połączeń - ostatnio mi działało normalnie
- nieodświeżający się widżet pogody - to akurat nie działa mi od samego początku (lokalizacja wyłączona, miasto ustawione na sztywno)
- kiedyś miałam "wciśniętą" ikonkę Safari (chyba na 11.0.3), ostatnio pojawiło mi się to 2 razy od razu po odblokowaniu
I to wszystko . Nie wiem tylko czy to ma jakieś znaczenie, ale każdą aktualizację wgrywam przez iTunes (bez ustawień fabrycznych, jestem na to za leniwa ). A już na pewno nigdy nie miałam takich akcji jak @A-One... I też jestem w Play... Może to zainstalowane aplikacje tak tam mieszają?
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Napisano 05 lutego 2018 - 23:50
Nie zapamiętaliście najważniejszego zdania: na iOS 10.3.3 było wszystko doskonale.
- awakeman lubi to
Napisano 06 lutego 2018 - 03:40
Ustawienia -> Ogólne -> Wyzeruj -> Ustawienia Sieciowe
Druga operacja:
Ustawienia -> Ogólne -> Dostępność-> Udogodnienia ekranu -> Wyłączasz i włączasz raz jeszcze przełącznik od automatycznej jasności
A to zerowanie ustawień sieciowych to co robi? Info po nim należy wykonać?
Napisano 06 lutego 2018 - 07:55
Odświeżanie w tle wyłączone.
W ciągu nocy od 23 do 7 rano schodzi 20% baterii,Wydaje mi się ze to trochę za dużo,iPhone 7 Plus
Napisano 06 lutego 2018 - 08:19
iPhone 11
Napisano 06 lutego 2018 - 09:14
Napisano 06 lutego 2018 - 11:15
Spróbuje przywrócić telefon do ustawień fabrycznych i odtworzyć bez kopii zapasowej.
Mam uruchomione jeszcze wysyłanie lokalizacji dla 2osob ale przecież non stop lokalizacji nie pobiera tylko wtedy gdy ktoś sprawdza
Napisano 06 lutego 2018 - 12:50
Za dużo. Na 8 Plus schodzi przez noc do 2%. Odświeżanie w tle zawsze włączone.
Mi nie schodzi nic lub czasami 1% przez 8h.
Aplikacja Wiadomości po update stała się niestabilna.
Napisano 06 lutego 2018 - 13:46
Dobra, moi drodzy parafianie
Czytać to forum, czytam codziennie, mimo że mam w tej chwili inny system, jednak tęsknota za iOS pozostała.
Mam opcję wymiany S8 na iP7 128 GB, 10 miesięczny. Szukałem iP8, ale dopłaty jakie chcą właściciele owych wywalają z laci
Jak to jest z iP7 i iOS 11.2.5? muli/nie muli, bateria pada/nie pada? Brać, czy jednak darować sobie? Wiem, że decyzja jest moja, ale jakieś podpowiedzi użytkowników "Siódemki" (bez plusa) mile widziane
Dodam, że z rzeczonym S8 nie mam praktycznie żadnych problemów, siedzę na becie Oreo, i trochę nie chciałbym wleźć w koński placek
Napisano 06 lutego 2018 - 13:54
Mam iP7 128 GB z 11.2.5.
Nic nie muli. Bateria trzyma normalnie.
Na początku iOS 11 chodził faktycznie słabiej, były ścinki, jak zwykle w wersji beta (bo to co oni nazywają betą to często alfa). Teraz jest OK.
- MasterM lubi to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 06 lutego 2018 - 14:25
https://discussions..../thread/8258602
- zboras lubi to
Napisano 06 lutego 2018 - 14:33
Nie jest ok, przynajmniej z samą baterią. Prawie 600 osób, w tydzień czasu, zgłosiło ten sam problem, co osoba zakładająca wątek na oficjalnym forum Apple-
https://discussions.apple.com/thread/8258602
Ciekawy wątek, dzięki!
Napisano 06 lutego 2018 - 14:38
Dobra, moi drodzy parafianie
Czytać to forum, czytam codziennie, mimo że mam w tej chwili inny system, jednak tęsknota za iOS pozostała.
Mam opcję wymiany S8 na iP7 128 GB, 10 miesięczny. Szukałem iP8, ale dopłaty jakie chcą właściciele owych wywalają z laci
Jak to jest z iP7 i iOS 11.2.5? muli/nie muli, bateria pada/nie pada? Brać, czy jednak darować sobie? Wiem, że decyzja jest moja, ale jakieś podpowiedzi użytkowników "Siódemki" (bez plusa) mile widziane
Dodam, że z rzeczonym S8 nie mam praktycznie żadnych problemów, siedzę na becie Oreo, i trochę nie chciałbym wleźć w koński placek
Mam dwie 7 w domu żony i syna, żadna nie muli, żadna nie pada, jedna na legalu 11.2.5, druga na becie 11.3 obie tak samo działają bez zarzutu, z czego jedna żony trzyma 2 doby, bo to normalny telefon, druga ponad roczna dobę, ale młodzieniec na niej siedzi, ciągle insta, fb, sms w trylionach, o godzinach gadki nie wspominam więc jak dla mnie, to brać nie płakać. Na X tez jakoś nie mam problemów, ani z ramką ani softem, ale ja już nawet tego nie piszę tutaj, bo irytacja niektórych sięga zenitu, a to akurat jest poza mną, szkoda czasu na te dywagacje, lepiej poużywać sprzęta za 5kzł ... jak biadolić na bety.
- zboras lubi to
Napisano 06 lutego 2018 - 14:54
Ja tez raczej używam normalnie, żadnych snapów, fb w stopniu minimalnym. Jeżeli już, to messenger. 6s, a potem 6s+ wytrzymywał mi około 1,5 dnia.
No nic, prześpię się chyba z tym, i zastanowię, czy zmieniać 2 m-ny android na prawie roczny iOS
Napisano 06 lutego 2018 - 18:19
Dlaczego chcesz zmieniać telefon, z którego jesteś zadowolony? Na Twoim miejscu, jeśli potrzebujesz zamiany, przeskoczyłbym na OnePlus 5TJa tez raczej używam normalnie, żadnych snapów, fb w stopniu minimalnym. Jeżeli już, to messenger. 6s, a potem 6s+ wytrzymywał mi około 1,5 dnia.
No nic, prześpię się chyba z tym, i zastanowię, czy zmieniać 2 m-ny android na prawie roczny iOS
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych