Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 8 votes

iOS 11 - Dyskusja

• Please log in to reply
2902 replies to this topic

#2001 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 04 February 2018 - 14:29

Pisałem już o tym, mój 7 Plus też przyśpieszył po wgraniu 11.2.5. Animacje jeszcze bardziej płynne, zero bugów, nic nie tnie, widget pogody działa poprawnie. Jedynie bateria trochę dłużej trzymała na 10.3.3. Nie wiem co sprawia, że na niektórych iphonach 7 i 8 system przycina, tak jak piszecie.

#2002 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 04 February 2018 - 17:15

Biorąc pod uwagę że wszystkie widgety się co chwilę przeładowują, to nie wiem skąd macie te problemy z Pogodą :D 

Ale tak serio - bugów jest sporo, w różnych miejscach. Chciałem wymienić 7 na nowszy model, ale nie potrafię sobie tego uzasadnić biorąc pod uwagę jakość softu. Póki ten system nie zacznie działać jak należy, nie zamierzam wkładać weń ani grosza więcej.

#2003 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 February 2018 - 17:44

Mówicie o płynności a sprawdźcie sobie płynność działania zdjęć live foto po zrobieniu np w słabych warunkach oświetleniowych szczególnie przy świetle z zwykłej żarówki. Dziś zrobiłem parę zdjęć i jest tragedia zdjęcia live poprostu wyglądają jak pokaz slajdów nie da się tego oglądać. Jak jest dobre światło tzn na dworzu w dzień lub z jasnej ledowej żarówki nie ma problemu zdjęcia live działają tak jak to gwarantuje apple w 60 kl/s. Ale jak jest słabe oświetlenie to masakra. Na wcześniejszych wersjach iOS tego na pewno nie było bo mam zdjęcia starsze i działają płynnie nie zależnie od oświetlenia. Mam w domu dwa ip7 plus i na obu to samo soft na obu 11.2.5. Może ktoś sprawdzi jak wyglada to na 11.3 mam nadzieje że to naprawią bo to kompletnie psuje cały elekt a lubię live foto.

Edited by snake160, 04 February 2018 - 17:52.

#2004 lelekCk

lelekCk
  • 240 posts
  • Skądz południa

Posted 05 February 2018 - 08:43

Pytanie do posiadaczy 6s
Jak działa bateria na tych nowych poprawkach ?

Jednym słowem.

Patologia

Procenty baterii uciekają jak % z otwartej butelki wódki.

• Sebosz likes this

iPhone 3GS

#2005 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 February 2018 - 10:33

A już jest wyłączony ta optymalizacja zużycia procesora, żeby ograniczyć zużycie baterii w iP 6s na iOS 11.3 czy nie? Bo pamiętam, że jak miałem 6s, to zanim Apple nie wydało swojego update "rozwiązującego" problem wyłączającego się nagle iPhone 6s, to bateria w tym modelu była masakrycznie słaba już praktycznie od początku.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#2006 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 February 2018 - 15:27

Na iPhone 7 widzicie różnice między 11.2.5 a poprzednim, podczas gdy ja nie widzę zupełnie nic na 6S Plus :D

Pozdrawiam

#2007 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 05 February 2018 - 15:35

@up

A już miałam szukać jak wygląda sytuacja na 6s Plus :P. Chyba jeszcze dzisiaj zaktualizuję i porównam z 11.2.1.

Edited by Zireael, 05 February 2018 - 15:35.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2008 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 05 February 2018 - 17:17

@Jaskółka, a jak Tobie działa 6s? Widziałem się w sobotę z kumplem i strasznie na ten motel 6 narzekał, że mu laguje bardzo...

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#2009 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 05 February 2018 - 20:42

Od mojego wpisu nic się nie zmieniło (iP 6S). Na 10.3.3 było bezbłędnie.

Pozwolę sobie skopiować wspomniany wyżej tekst

Pierwsze wrażenie: super, animacje włączania/wyłączania aplikacji działają tak samo płynnie, ale szybciej! (w poprzednim iOS ta animacja była "wolniejsza").

I na tym koniec plusów. 

NIE DA SIĘ Z TEGO KORZYSTAĆ! Kilka razy dziennie ścinające się aplikacje, gdzie przez KILKA MINUT nie da się nic zrobić, jakby ten syf się zamrażał. Jeżeli jakaś aplikacja nie działa to w tym samym czasie żadna inna! Jedyna rada? Restart telefonu lub odczekać sobie kilka minut.

Dyktowanie głosowe w wiadomościach lub mapach google? Możesz zacząć po 3 sekundach od naciśnięcia mikrofonu! 

Chciałbyś od razu pisać wiadomość. Poczekaj na załadowanie się klawiatury! 

Włączasz "telefon", zakładka ostatnie połączenia, naciskasz wybierany przez Ciebie numer? UPS, ODŚWIEŻYŁO LISTĘ I DZWONISZ DO KOGOŚ INNEGO.

Korzystasz z PLAY i od czasu do czasu zmienia Ci sieć? Przyzwyczaj się, że w telefonie będzie info, że jesteś w zasięgu, a w praktyce nikt się do Ciebie nie dodzwoni przez pół godziny (sytuacja z dzisiaj)!

Jeżeli już do Ciebie ktoś dzwoni i ... może chciałbyś odebrać telefon? NIE MASZ JAK, bo NIE MA EKRANU POŁĄCZENIA (jest za to ekran startowy).

KAŻDA, powtarzam - KAŻDA aplikacja jeżeli już się uruchomi to działa WOLNIEJ niż na 10.3.3

Jestem miesiąc po tej katastrofie, którą sobie zafundowałem (przypadkowe przejście na iOS11) i używałem 10.3.3 odkąd (prawie) tylko było dostępne nieprzerwanie i NIKT mi nie wmówi, że "bzdury piszę". 

Już przy poprzednim telefonie obiecałem sobie, że nigdy żadnych aktualizacji, a to, że sam się w to wpakowałem i to, że ten NAJBARDZIEJ ZAAWANSOWANY SYTEM przez rok MOLESTOWAŁ wręcz mnie, żebym aktualizował system, powiadomieniami z samego rana "Cześć, jest nowy system, może mnie aktualizujesz? Nie? To może przypomnę się jutro?", jest tak bardzo FRUSTRUJĄCE, że mam ochotę przed twarzą Tima Kuka i całym odpowiedzialnym zespołem roztrzaskać to chińskie badziewie, spalić, splunąć im w nogi i powiedzieć jak bardzo nimi gardzę, wyrzucając przed ich zaślepionymi oczami resztki pieniędzy, bo nic innego nie widzą, a na pewno nie ich spartoloną do cna "robotę". 

Edited by A-One, 05 February 2018 - 20:51.

#2010 arnold-h

arnold-h
  • 253 posts
Posted 05 February 2018 - 21:09

Idkawe, ze u mnie na 6s wszystko dziala bardzo dobrze.

#2011 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 05 February 2018 - 21:29

@Jaskółka, a jak Tobie działa 6s? Widziałem się w sobotę z kumplem i strasznie na ten motel 6 narzekał, że mu laguje bardzo...

Mi działa dobrze, nie mogę narzekać :). Nic nie laguje, animacje są płynne. Chyba jedyne błędy jakie zaobserwowałam od kiedy mam iOS 11:

- nierozwijający się widżet Rossmanna - naprawiło się po aktualizacji 11.2

- wysyłanie wiadomości do numeru spoza kontaktów z poziomu ostatnich połączeń - ostatnio mi działało normalnie ;)

- nieodświeżający się widżet pogody - to akurat nie działa mi od samego początku (lokalizacja wyłączona, miasto ustawione na sztywno)

- kiedyś miałam "wciśniętą" ikonkę Safari (chyba na 11.0.3), ostatnio pojawiło mi się to 2 razy od razu po odblokowaniu

I to wszystko :D. Nie wiem tylko czy to ma jakieś znaczenie, ale każdą aktualizację wgrywam przez iTunes (bez ustawień fabrycznych, jestem na to za leniwa :P). A już na pewno nigdy nie miałam takich akcji jak @A-One... I też jestem w Play... Może to zainstalowane aplikacje tak tam mieszają?

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2012 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 05 February 2018 - 23:50

Nie zapamiętaliście najważniejszego zdania: na iOS 10.3.3 było wszystko doskonale. 

• awakeman likes this

#2013 babeo

babeo
  • 152 posts

Posted 06 February 2018 - 03:40

Ustawienia -> Ogólne -> Wyzeruj -> Ustawienia Sieciowe

Druga operacja:

Ustawienia -> Ogólne -> Dostępność-> Udogodnienia ekranu -> Wyłączasz i włączasz raz jeszcze przełącznik od automatycznej jasności

A to zerowanie ustawień sieciowych to co robi? Info po nim należy wykonać?
iPhone 7 128GB + iPad 2018 32GB WiFi + BeatsX

#2014 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 06 February 2018 - 07:55

U mnie 11.3chodzi płynnie i szybko.Jedynie bateria.Wymienialem na nowa za 139zl w serwisie Apple.
Odświeżanie w tle wyłączone.
W ciągu nocy od 23 do 7 rano schodzi 20% baterii,Wydaje mi się ze to trochę za dużo,iPhone 7 Plus

#2015 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 06 February 2018 - 08:19

Za dużo. Na 8 Plus schodzi przez noc do 2%. Odświeżanie w tle zawsze włączone.

iPhone 11

#2016 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 06 February 2018 - 09:14

20% przez noc na nowej baterii to trochę za dużo? Ja bym powiedział, że to ekstremalnie dużo. Niestety ale mój 7 Plus też na 11.2.5 pobiera o wiele więcej prądu niż na 10.3.3. Po tygodniu z 11 jest to najgorsza rzecz, po przesiadce na ten system. Na początku wydawało mi się, że jest mała różnica, ale widzę głównie w pracy że taka mała ona to nie jest. Dodam tylko, że na 10.3.3 może dwa razy zdarzyło mi się ładować telefon w pracy. Na jedenastce robię już to codziennie.

#2017 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 06 February 2018 - 11:15

Tez mi się wydaje ze 20% to dużo za dużo.
Spróbuje przywrócić telefon do ustawień fabrycznych i odtworzyć bez kopii zapasowej.
Mam uruchomione jeszcze wysyłanie lokalizacji dla 2osob ale przecież non stop lokalizacji nie pobiera tylko wtedy gdy ktoś sprawdza

#2018 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 February 2018 - 12:50

Za dużo. Na 8 Plus schodzi przez noc do 2%. Odświeżanie w tle zawsze włączone.

Mi nie schodzi nic lub czasami 1% przez 8h.
Aplikacja Wiadomości po update stała się niestabilna.

#2019 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 06 February 2018 - 13:46

Dobra, moi drodzy parafianie :D

Czytać to forum, czytam codziennie, mimo że mam w tej chwili inny system, jednak tęsknota za iOS pozostała.

Mam opcję wymiany S8 na iP7 128 GB, 10 miesięczny. Szukałem iP8, ale dopłaty jakie chcą właściciele owych wywalają z laci :P

Jak to jest z iP7 i iOS 11.2.5? muli/nie muli, bateria pada/nie pada? Brać, czy jednak darować sobie? Wiem, że decyzja jest moja, ale jakieś podpowiedzi użytkowników "Siódemki" (bez plusa) mile widziane ;)

Dodam, że z rzeczonym S8 nie mam praktycznie żadnych problemów, siedzę na becie Oreo, i trochę nie chciałbym wleźć w koński placek :P

#2020 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 06 February 2018 - 13:54

Mam iP7 128 GB z 11.2.5.

Nic nie muli. Bateria trzyma normalnie. 

Na początku iOS 11 chodził faktycznie słabiej, były ścinki, jak zwykle w wersji beta (bo to co oni nazywają betą to często alfa). Teraz jest OK.

• MasterM likes this

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2021 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 06 February 2018 - 14:25

Nie jest ok, przynajmniej z samą baterią. Prawie 600 osób, w tydzień czasu, zgłosiło ten sam problem, co osoba zakładająca wątek na oficjalnym forum Apple-

https://discussions..../thread/8258602
  • zboras likes this

#2022 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 06 February 2018 - 14:33

Nie jest ok, przynajmniej z samą baterią. Prawie 600 osób, w tydzień czasu, zgłosiło ten sam problem, co osoba zakładająca wątek na oficjalnym forum Apple-

https://discussions.apple.com/thread/8258602

Ciekawy wątek, dzięki!

#2023 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 06 February 2018 - 14:38

Dobra, moi drodzy parafianie :D

Czytać to forum, czytam codziennie, mimo że mam w tej chwili inny system, jednak tęsknota za iOS pozostała.

Mam opcję wymiany S8 na iP7 128 GB, 10 miesięczny. Szukałem iP8, ale dopłaty jakie chcą właściciele owych wywalają z laci :P

Jak to jest z iP7 i iOS 11.2.5? muli/nie muli, bateria pada/nie pada? Brać, czy jednak darować sobie? Wiem, że decyzja jest moja, ale jakieś podpowiedzi użytkowników "Siódemki" (bez plusa) mile widziane ;)

Dodam, że z rzeczonym S8 nie mam praktycznie żadnych problemów, siedzę na becie Oreo, i trochę nie chciałbym wleźć w koński placek :P

Mam dwie 7 w domu żony i syna, żadna nie muli, żadna nie pada, jedna na legalu 11.2.5, druga na becie 11.3 obie tak samo działają bez zarzutu, z czego jedna żony trzyma 2 doby, bo to normalny telefon, druga ponad roczna dobę, ale młodzieniec na niej siedzi, ciągle insta, fb, sms w trylionach, o godzinach gadki nie wspominam więc jak dla mnie, to brać nie płakać. Na X tez jakoś nie mam problemów, ani z ramką ani softem, ale ja już nawet tego nie piszę tutaj, bo irytacja niektórych sięga zenitu, a to akurat jest poza mną, szkoda czasu na te dywagacje, lepiej poużywać sprzęta za 5kzł ... jak biadolić na bety.

• zboras likes this
 Only Apple 

#2024 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 06 February 2018 - 14:54

Ja tez raczej używam normalnie, żadnych snapów, fb w stopniu minimalnym. Jeżeli już, to messenger. 6s, a potem 6s+ wytrzymywał mi około 1,5 dnia.

No nic, prześpię się chyba z tym, i zastanowię, czy zmieniać 2 m-ny android na prawie roczny iOS ;)

#2025 premislausg

premislausg
  • 314 posts

Posted 06 February 2018 - 18:19

Ja tez raczej używam normalnie, żadnych snapów, fb w stopniu minimalnym. Jeżeli już, to messenger. 6s, a potem 6s+ wytrzymywał mi około 1,5 dnia.
No nic, prześpię się chyba z tym, i zastanowię, czy zmieniać 2 m-ny android na prawie roczny iOS ;)

Dlaczego chcesz zmieniać telefon, z którego jesteś zadowolony? Na Twoim miejscu, jeśli potrzebujesz zamiany, przeskoczyłbym na OnePlus 5T :)

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users