Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 8 votes

iOS 11 - Dyskusja

• Please log in to reply
2902 replies to this topic

#1026 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 06:03

Ja testuję 11.2 i mogę powiedzieć, że telefon działa jak rakieta. Jakieś błędy czasami są ale do nowego roku jeśli nie skopią to system będzie kompletny.

#1027 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 06 November 2017 - 07:08

Jeszcze lepiej niż 11.1 i pod jakim względem?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1028 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 07:36

Nie ma nigdzie przecinek animacji, nigdzie. Bateria też lepiej trzyma. Naprawdę z każdego iOS 11 to właśnie beta 11.2 moim zdaniem jest najlepszym softem. Mowa o 8 Plus, nie wiem jak na innym.

#1029 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 06 November 2017 - 07:41

To ze Apple psuje sprzęt softem jest wiadome od lat, ja chwile po apdejcie 7ki do iOS 11 i zobaczeniu jak to działa wróciłem do 10.3.3 i raczej fak zostanę jeszcze przez rok do premiery nowego iPhone.Traficzne zachowanie tej firmy od zawsze :(

Moim zdaniem również Apple postarza swoje produkty. Robi to szybko i ordynarnie. Co z tego, wsparcie jest długie skoro działa to jak chemioterapia, z każdą dawką pacjent czuje się gorzej.
Android ma oczywiście krótkie wsparcie ale jak przyjdzie aktualizacja, a w szczególności zmiana numerka, to telefon przynajmniej dostaje kopa do przodu a nie nóż w plecy. Takie są moje doświadczenia i szkoda, że iOS podoba mi się bardziej niż android bo w innym przypadku bym nie spojrzyjał w jego kierunku. Tej firmy jeszcze życie nie doświadczyło i robią co chcą. Gdyby klienci podnieśli bunt to i polityka by się zmieniła.
Drastycznym tego przykładem jest matka BlackBerry która przez swoją wyniosłość, kilka lat temu straciła dość duży rynek telefonów. Teraz, jak ktoś śledzi jej losy, wiadomo jak to wyglada. Wychodzą na prostą ale musieli mocno pozmieniać swoje priorytety biznesowe. Apple to już bardzo dojrzała firma i kto wie kiedy zacznie się faza schyłkowa. Kiedyś uważałem ich produkty za premiom ale teraz kiedy dużo więcej osób może sobie pozwolić na drożdży telefon już nią nie jest. Próbują ratować sytuacje podbijając ceny ale teraz konsument lepiej kalkuluje i w chwili obecnej bardziej premiom jest posiadać galach Note 8 niż iPhone X. W Bielsku na przeciwko siebie jest sklep Samsunga i Cortland i poruszając się z jednego do drugiego lepsze wrażenie sprawia Note 8. Jest tańszy i oferuje więcej. Przewaga Apple stopniała niemal do zera. Ratuje ic jeszcze iOS ale nie wiem czy idzie w dobrym kierunku. Generalnie teraz dają coraz mniej za coraz więcej. Inne karki się starają coś od siebie dać, w drogo wycenionym telefonie przeważnie jest jakaś wartość dodana a Apple ma chyba od 2014 roku tą samą bryłę telefonu. Wiecznie na tym nie będą jechać bo klient powie dość. Oczywiście są i nadal będą fani ic rozwiązań ale na razie nie widzę światełka do zdobywania tynku.
Mnie osobiście się marzy iPhone z fizyczną klawiaturą opartą o patenty BlackBerry.

iPhone 11

#1030 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 posts

Posted 06 November 2017 - 07:51

Dotyczy iOS 11.2 beta 1 (iP7) i WatchOS 4.2 (AW S2)

Systemy pięknie chodzą jak się nimi bawi w chrupanie, pogody i szuka przycięć, ale do dawnej stabilności i niezawodności to brakuje sporo.

Wczoraj miałem wyjazd związany ze zleceniem. Poza znanym WiFi, wielkie miasto. Pierwsze 200 km trasy ok. IP ładnie prowadził na mapach Google. W połowie trasy Apple Music zaczęło wariować. Cały interface nagle się popieprzyl i przesunął na dół przez niebieski pasek nawigacji u góry. Tu glitch, tam coś mrugnęło, ogólnie burdel. Przestało reagować na polecenia. Ubicie AM i od nowa. Interface nadal przesunięty (wcześniej rano było ok) ale działa. Po kilku utworach nagle AW przestał wyświetlać „odtwarzanie”. Odpalam przez task menagera, a tam układ jak w radiu (odtwarzalem wszystkie utwory) i brak aktualizacji co leci. Zamknąłem. Problem w tym, że już się nie włączyło. Restart AW. Działa.

W ciągu dnia zalatany. Chce sprawdzić ile już się nachodziliśmy, bo nogi już dawały o sobie znać. Klikam AW, a tam brak danych, zawiesił się. Po 2 min odświeżył aktywność. Odpalam przypomnienia. Przewijam listę - zawiesil się. 2 min - już mogę przeglądać listę.

iPhone po 3 godzinach nawigacji i AM - 30% baterii. Do plecaka i doładowany do 96% z powerbanku. W tym czasie zawsze głównie używam AW. Dostałem maila, było powiadomienie, patrzę dalej, a tam pełno powiadomień z menagera stron FB, youtube, Money Pro, Twitter. Na żadne z nich ani iPhone, ani AW nie odtworzył dźwięku. Zero reakcji. Dźwięki włączone, nie przeszkadzać wyłączone. Wszystko w ustawieniach jak należy.

IPhone w kieszeni. Nie miałem czasu na niego potrzeć większość dnia. 2 razy sprawdzałem coś w Google.

3 godziny po odłączeniu 96 -> 54%. Myśle cudownie. Ruszam do domu. Odtwarzanie na AW nadal zamula, nawigacja działa. Nagle na przedmieściach nawigacja na ekranie wywaliła mnie z trasy. Google wariuje i ciagle kieruj się... kieruj się... kieruj się... zatrzymałem się, restart Google Maps. Nie może znaleźć sygnału. Mapy Apple to samo. Restart IP. Działa.

Przez cały dzień miałem tyle kwiatków ile jeszcze nie miałem w całej historii od iP4. Najgorsze, że to najlepsze wydanie iOS11 i watchOS4...

Wiele aplikacji nie odtwarza dźwięków przy powiadomieniach, telefon wariuje, rozłącza wifi, nie widzi wifi.

Oczywiście w domu, w studiu wszystko działa wyśmienicie. Tam gdzie robię to samo w tych samych sieciach. Na wyjeździe oba urządzenia kompletnie poległy i nie mam pojęcia wtf.

P.s. Przy kliencie MBP po podniesieniu klapy - czerń. Wyłączony myśle. Power - nic się nie dzieje. Przytrzymuje - nic. Podłączam ładowarkę nic. Umarł. Odszedłem wkurzony, wracam po 10 min - ekran logowania.... nosz kur**.

Tyle w temacie pracy na nowych systemach. Znam się na tym co robię, wszystkie systemy postawione na czysto i tyle z niezawodności.
  • MaciejNowak, iTrzeci and iKnow like this

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#1031 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 08:06

Totalna loteria. Zgadzam się. iOS i polityka Apple to śmiech na sali. Na dobrą sprawę mogli dopracować 10ke niż na siłę wydawać 11.

#1032 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 06 November 2017 - 09:47

U mnie dzisiaj budzik nie zadzwonił na X 11.2 b2... wibrował przez godzinę i sam sie obudziłem... jak wziąłem do ręki, to tylko wibrował, dźwieku nie było. Masakra.. 

#1033 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 posts

Posted 06 November 2017 - 10:59

Ja rozumiem, że coś może zamulać, przycinać. Oczywiście, że test to beta. Jednak chciałbym zauważyć, że to nie jest beta przed GM. iOS 11 już jest 2 miesiące po Golden Master, a nadal natrafiam na błędy w działaniu kluczowych procesów telefonu.

Kolega wyżej - budzik. Przecież to niedopuszczalne w systemach 11.X.

U mnie iPhone dodatkowo poza poprzednim postem:

- kilkukrotnie nie mogłem odebrać połączenia,
- mail czasami nie synchronizuje skrzynek przez kilka godzin

- POWIADOMIENIA! Wszystkie dochodzą, ale losowo dostaję dźwięk, przez co o nich nie wiem dopóki nie spojrzę na iP lub AW. I to jest regularnie, nie tylko na wyjeździe.

Apple Watch:

- strasznie zwolnił (a działał świetnie)

- połowa aplikacji się wiesza - po włączeniu wszystko ok, do czasu pierwszej akcji, gdy zamarza i potrafi nawet 2 minuty myśleć,

- treningi - czasami nie zapisuje treningu! Po prostu ciach, znika po kliknięciu "ptaszka" i tyle. Wchodzę w analizę na iP, a tam niczego nie ma.

- nie podaje regularnie powiadomienia "czas wstać"

- powiadomienia o osiągnięciach nieregularne i rozpieprzone w czasie. Kiedyś działało to wyśmienicie, pod koniec dnia całe info.

Ogólnie, bardzo idzie odczuć nieregularność i losowość działania. Doszło do tego, że od miesiąca bateria znika mi o wiele szybciej, bo o wiele częściej gapię się w telefon, aby sprawdzić, czy na pewno mam odebrane wszystkie maile, odświeżone Strony FB, czy nie doszły jakieś wiadomości, połączenia.

Edited by m-graficzny, 06 November 2017 - 11:01.

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#1034 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 06 November 2017 - 11:12

11.1 na ip6 zainstalowana na czysto , bez odtwarzania . Dno totalne .. od samego początku miałem problem z App Store . Nie mogłem nic pobrać . Od rana kilka SMS , kilka zdj , chwila fb i pisząc ten post mam 70% baterii ..
2 godz w użyciu maksymie ..

#1035 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 12:36

GM powinien mieć aplikację Feedback.
Na 11.1 nie znajduje mi domowego wifi.
Nie wyświetla czasem powiadomień.
I inne pierdy.

Pozdrawiam

#1036 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2017 - 12:43

I inicjowanie rozmów przez słuchawkę BT nadal nie działa :)

Żart ten soft.

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1037 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 posts

Posted 06 November 2017 - 13:06

Błąd sprzed chwili:

- 3 razy pod rząd odebrałem połączenie na Earpodsach - rozmówca mnie nie słyszał. Po wyciągnięciu słuchawek 4 połączenie ok.

I jak to wygląda?! Dzwoni klient i takie coś, a do tego nie odpowiadam na wiadomości, bo telefon nie daje mi znać, że coś doszło.

Człowiek sobie wyrabia opinię, wspaniały kontakt itp. a tu kur.. takie kwiatki.

#1038 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 13:33

Koreański market?

http://a65.tinypic.com/an1mh4.jpg
http://a66.tinypic.com/dny848.jpg
http://a66.tinypic.com/2aewapj.jpg

Pozdrawiam

#1039 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 06 November 2017 - 16:26

11.1 na iP7 jest w moim przypadku ok, nie uświadczam za wielu bugów.

Chcecie zobaczyć postarzenie produktu? Zainstalujcie macOS High Sierra na MBP mid'15 i odpalcie itunes i safari - czuje się jakby mi ktos podmienił Macbooka na jakiś nędzny netbook na Atomie i bez sterownikow do gpu.

Edited by 303, 06 November 2017 - 16:27.

#1040 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 06 November 2017 - 17:27

Oni już chyba tej pogody nie wyprostują. Aplikacja pokazuje, że obecnie jest 8 st a widget po lewej stronie 9 st.
Myślałem, że ten widget jest elementem aplikacji pogoda ale jak widać on żyje własnym życiem.
  • Molimo likes this

iPhone 11

#1041 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 18:37

11.1
Nie widać, że robię sceenshota, bo nie pojawia u mnie się to okienko w lewym dolnym rogu.
Dajcie Feedback to gm :)

Pozdrawiam

#1042 myszy

myszy
  • 200 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 November 2017 - 19:02

11.2 beta 2 dostępna.
MacBook Pro Retina 13" Early 2015
iPhone XR 64Gb RED

#1043 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 06 November 2017 - 19:02

Wyszła 11.2 Beta 2

Komputer:  MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2

Telefon:  iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3

#1044 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 19:04

To czekam na changelog, ale pewnie nadal nie warto aktualizować.

Pozdrawiam

#1045 matenko

matenko
  • 36 posts
  • SkądPiotrków Trybunalski

Posted 06 November 2017 - 19:05

Wyszła 11.2 Beta 2

Ciekawe czy naprawili błedy bety 1

Edited by matenko, 06 November 2017 - 19:12.

#1046 myszy

myszy
  • 200 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 November 2017 - 19:30

Komunikat o bluetooth w App Store nadal się pokazuje. Na 7 Plus część animacji nadal klatkuje.
  • iKnow likes this
MacBook Pro Retina 13" Early 2015
iPhone XR 64Gb RED

#1047 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 19:42

Prędkość działania Safari to porażka. Ściągnąłem Puffina i śmiga, a na Safari wczytuje do 20 sekund stronę

Pozdrawiam

#1048 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 06 November 2017 - 19:43

Tez to zauważyłem. Na 10.3.3 ip7 lata. Mój iks na 11.2 b2 safari to dramat

#1049 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2017 - 19:55

Ważne że można gadać jako kupa albo kurczak. System powinien mieć nazwę kidOS
Nie każda strona tak zamula, ale najmocniej forum myapple i to nie jest wina serwera, bo w Puffinie śmiga.
  • wopo likes this

Pozdrawiam

#1050 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 November 2017 - 23:59

Ale jaja :D Szczególnie koledze m-graficzny.

Z tego co widzę, będę mógł opchnąć iPhone'a 7 z iOS 10 za dobre pieniądze :D Działa absolutnie wszystko, bez żadnych zwiech.

Mac też na razie leci na Sierra - AirDrop działa, Handoff działa, wszystkie smsy dochodzą etc.

Współczuję, iOS 11 to chyba największy niewypał o jakim słyszałem - 7mkę z iOS 10 kupiłem zaraz po premierze i szybko go załatali, tutaj widzę, że ciężko im idzie.

Edited by iTrzeci, 06 November 2017 - 23:59.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users