Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#2601 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 09 kwietnia 2018 - 09:21

6S Plus - bateria to albo słabiej, albo to ja więcej z niego korzystam. Ciężko jest to określić.
Klawiatura nadal ścina.
Ścina, gdy chcę coś wkleić.
Wizualne bugi.
Ogólnie, to mogli zostawić Feedback z bety, to by się powysyłało im, co jest nie tak, to sądzę, że szybciej by im zajęła naprawa tych błędów niż obecnie czekając czy sami zauważą te sprawy.
Wiem, że można informować ich ze strony Apple, ale jednak Feedback był wygodniejszy.
Masakra, ile błędów więcej aniżeli na ostatniej becie 11.3.
Nadal nie wiem, czemu to jest jako mój osobisty błąd u nikogo niepowtórzony, mimo że czysty system z DFU bez backupa - ostatnia app w switcherze jest o kartę na prawo niż na lewo, a więc wracając szybko do poprzedniej app przez gest 3D Touch, wracam do kolejnej poprzedniej app z listy, przedostatniej niż ostatniej.

Masz zepsuty telefon. U mnie wszystko dziala bardzo dobrze a mam ten sam model (bez plus). Bardzo czesto ludzie nie dbaja o telefony a elektronika jest wrazliwa na brud. Ja dbam o czystosc i uzywam telefonu a nie eksperymentuje i ciagle szukam problemow. System jest juz bardzo dopracowany i nawet jesli zdarzy sie cos nieprzewidywalnego jest to tylko elektronika i kawalek kodu. Tak dzieje sie wszedzie. Nie bede juz wspominal o baterii, bo to dla mnie zaden problem.Sa ladowarki, powerbanki itp. Czlowiek zorganizowany zawsze ma te rzeczy pod reka i wie, ze bateria sie wyladowywuje. Jezeli ktos nie ma nic innego do roboty, tylko walenie paluchem w szybke, to ja mu juz nie pomoge. To juz zakrawa na obsesje.

Nawet wysyłanie sms trzeba ponawiać wyskakuje błąd na kilka wiadomości. Niech pan wymieni kartę zaleca apple wsparcie wymieniłem i co to samo. iOS 11 nie ma sobie równych nawet Windows mobile sobie lepiej radzi ,dramat jak można taki syf upublicznić i nie poprawić od kilku miesięcy.

bzdury. Kup sobie windows-proste.

Użytkownik arnold-h edytował ten post 09 kwietnia 2018 - 09:22

#2602 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 09 kwietnia 2018 - 09:22

Oczywiscie, ze czasami taki blad sie pojawia. Ale w mediamarktcie tego sie nie sprawdzi.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2603 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 09 kwietnia 2018 - 09:30

Z wiadomościami faktycznie jest problem. Co jakiś czas nie da się jej wysłać. Mam X 2 dni, miałem 2 x taki problem.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#2604 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 09 kwietnia 2018 - 09:36

Z wiadomościami faktycznie jest problem. Co jakiś czas nie da się jej wysłać. Mam X 2 dni, miałem 2 x taki problem.

Szukal bym winy u operatora. Ja nie mam zadnych problemow a dzialam wylacznie na wiadomosciach.Nie uzywam Wapp. T-mobile...

#2605 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 kwietnia 2018 - 09:50

Masz zepsuty telefon. U mnie wszystko dziala bardzo dobrze a mam ten sam model (bez plus). Bardzo czesto ludzie nie dbaja o telefony a elektronika jest wrazliwa na brud. Ja dbam o czystosc i uzywam telefonu a nie eksperymentuje i ciagle szukam problemow. System jest juz bardzo dopracowany i nawet jesli zdarzy sie cos nieprzewidywalnego jest to tylko elektronika i kawalek kodu. Tak dzieje sie wszedzie. Nie bede juz wspominal o baterii, bo to dla mnie zaden problem.Sa ladowarki, powerbanki itp. Czlowiek zorganizowany zawsze ma te rzeczy pod reka i wie, ze bateria sie wyladowywuje. Jezeli ktos nie ma nic innego do roboty, tylko walenie paluchem w szybke, to ja mu juz nie pomoge. To juz zakrawa na obsesje.

bzdury. Kup sobie windows-proste.

No nie do końca. Bo ta zacinająca klawiatura spowalnia strasznie pisanie. Mam powerbank, a używam tylko na wyjazdy. Do auta nawet nie biorę, bo po powrocie powinienem mieć z 20% chociaż.
Też nie eksperymentuję. Jaki to eksperyment pisać coś na klawiaturze i wklejać skopiowany tekst? Ja telefon myję codziennie, więc nie jest brudny, bateria w grudniu w Cortlandzie wymieniona. Nie mówię przecież o losowych zdarzeniach, że wyskoczą jakieś czary wizualne, tylko o pracy codziennej na telefonie

Tak jak wszyscy wyżej piszą - to od operatora, nie od telefonu.

Pozdrawiam

#2606 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 09 kwietnia 2018 - 10:08

Tak. Problem występuje tylko w Orange, Play, T-Mobile i Plus. W innych nie (nie liczę wirtualnych).

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2607 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 09 kwietnia 2018 - 11:27

Przez ostatni miesiąc używania S8 nie było problemu, więc to nie wina operatora ;) 

#2608 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 09 kwietnia 2018 - 11:57

Ktoś podpowie ja pozbyć się instalacji bety dla AW? Nie mam żadnych profili już, ani na AW ani na iP

i pokazała się cyferka, pobrana jest beta na AW i nie mogę się jej pozbyć, reset nic nie pomógł.

Na iPhonie X mam 11.3 na AW mam 4.3 (15T521a)

Wykasowałem profile przed pobraniem oficjalnego 11.3 na oba urządzenia i taki miałem, nagle beta ...

 Only Apple 

#2609 Evadi

Evadi
  • 79 postów

Napisano 09 kwietnia 2018 - 12:02

Ty masz X’a?? Hahaha, nie nadążam za Tobą :-)

#2610 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 09 kwietnia 2018 - 12:20

Michał, nikt nie nadąża :D 

#2611 Seb11

Seb11
  • 127 postów

Napisano 09 kwietnia 2018 - 13:01

Cześć po wgraniu ios 11.4 w dalszym ciągu brak na IP wiadomości w icloud, a w tej wersji ponoć mały być ...

na macu działa to bez problemu, ma ktoś pomysł jak na IP to uruchomić ? w ustawieniach wiadomości brak takiej opcji 

#2612 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 kwietnia 2018 - 17:34

Często, to znaczy gdy akurat zamierzam szybko skorzystać z aparatu, stosuję skrót na ekranie blokady - palcem w lewo - no i co, no i nie działa. W tym momencie na widgety też nie da się przejść.
I to nie jest od 11.3, bo na poprzednich też tak już miałem.
Niezawodność :D

Pozdrawiam

#2613 Evadi

Evadi
  • 79 postów

Napisano 10 kwietnia 2018 - 05:19

Często, to znaczy gdy akurat zamierzam szybko skorzystać z aparatu, stosuję skrót na ekranie blokady - palcem w lewo - no i co, no i nie działa. W tym momencie na widgety też nie da się przejść.
I to nie jest od 11.3, bo na poprzednich też tak już miałem.
Niezawodność :D

Oj tam oj tam :-) Taki ficzer po prostu.

#2614 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 10 kwietnia 2018 - 13:52

Właśnie zaliczyłem restart przy zmianie tapety na ekranie startowym :D

Czarny ekran, na środku kręcące się kółeczko, po czym wstał.

Ale tapetę ustawił, to mu trzeba przyznać :P 

Użytkownik zboras edytował ten post 10 kwietnia 2018 - 13:52

#2615 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 kwietnia 2018 - 17:12

Wywala apki podczas różnych czynności, a wcześniej tego w nich nie robiło.
Puste e-maile, mimo że wcześniej były treściwe.
Wywala muzykę czasem przy bezczynności albo prostym zadaniu jak pisanie tu - właśnie teraz :D

Pozdrawiam

#2616 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 10 kwietnia 2018 - 21:26

Jestem obecnie na iOS 11.2.6, warto robić aktualizację do iOS 11.3? Czytam o Waszych problemach i mam mętlik w głowie ;)

#2617 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 10 kwietnia 2018 - 21:30

Jestem obecnie na iOS 11.2.6, warto robić aktualizację do iOS 11.3? Czytam o Waszych problemach i mam mętlik w głowie ;)

Na tym forum zawsze będzie problem, z każdą wersją :D 

#2618 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 10 kwietnia 2018 - 21:38

Na tym forum zawsze będzie problem, z każdą wersją :D

Chyba masz rację

#2619 olo11

olo11
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2018 - 19:03

Czy na 11.4 beta (iPhone X) poprawili sporadyczne przycinki animacji? Trochę to śmieszne - telefon za ponad 4 tysiące, a system nie działa na nim idealnie... 

MBP M1; iPhone 13 Pro; AirPods Pro

#2620 Moongroow

Moongroow
  • 334 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 kwietnia 2018 - 19:51

Raczej 11 już nie naprawią... pozostaje oczekiwać iOs 12.
Z resztą ile można łatać system? Przez tyle miesięcy tylu rzeczy nie naprawili to już nie naprawią.

#2621 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 11 kwietnia 2018 - 20:31

Dla mnie na X na 11.3 jest idealnie pod względem płynności animacji. Wszystko pływa. A jestem wyczulony na to.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#2622 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 11 kwietnia 2018 - 20:55

Tez potwierdzam. X na 11.3 działa po prostu dobrze. Wiadomo, są pewne bugi, ale większość problemów ustąpiła. Może jeszcze 11.4 wprowadzi poprawne synchronizowanie wiadomości z moim kompem, bo tu nastał dramat. Ogólnie jest przyzwoicie.

#2623 Moongroow

Moongroow
  • 334 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 kwietnia 2018 - 07:18

Poniekąd X to bestia wydajności a iOs 11 temu przeczy :)
Przy przewijaniu pulpitów potrafi coś zwolnić.
Zarządzanie ramem jest zwyczajnie słabe.

#2624 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 kwietnia 2018 - 07:38

Zgadza się. Są momenty, w których widać delikatne spowolnienia animacji. No cóż myślałem żeby zrobić odtworzenie bez przywracani kopii ale jak słyszę to mało daje wiec poczekać trzeba na kolejna odsłonę ios.

iPhone 12 mini 

#2625 olo11

olo11
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2018 - 07:59

Tylko wtedy jest ryzyko, że iPhone X zwolni, bo przecież na rynku będzie jego następca, który będzie musiał być szybszy dla zasady  ;)

MBP M1; iPhone 13 Pro; AirPods Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Google (1)