Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 7 iOS 11 GM - problem z identyfikacj膮 numeru

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 inuictus

inuictus
  • 1聽023 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 08:56

Cze艣膰, 

Mam nast臋puj膮cy problem, po zmianie systemu na iOS 11 (od pierwszych bet, a偶 do ostatniej GM) podczas po艂膮cze艅 wychodz膮cych czasami nie wy艣wietla si臋 m贸j nr telefonu (pokazuje nr prywatny), oczywi艣cie w ustawienia/telefon/pokazuj m贸j nr mam opcj臋 w艂膮czon膮. Problem jest o tyle dziwny, 偶e po wej艣ciu w ustawienia i wy艂膮czeniu/w艂膮czeniu nr si臋 pokazuje przez dzie艅, dwa (losowo) po czym zn贸w przestaje (opcja ca艂y czas w艂膮czona). Pr贸bowa艂em ju偶 wszystkiego co mi przysz艂o do g艂owy (wgrywanie na czysto, przywracanie kopii, itd.). 

Zaznacz臋 偶e telefonu u偶ywam w sieci Plus GSM kt贸ra jak wiemy nie do ko艅ca "lubi si臋" z Apple. 

Kto艣 ma/mia艂 podobny problem? Jakie艣 pomys艂y? Zawsze pozostaje wr贸ci膰 na 10* lub poczeka膰 dzisiaj na oficjaln膮 11 (ale to raczej nic nie zmieni). 

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#2 blogger

blogger
  • 331 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 09:04

Bardzo w膮tpliwe aby nad tym si臋 pochylili gdy偶 jak sam napisa艂e艣 Plus nie jest supportowany przez Apple. 

U偶ytkownik blogger edytowa艂 ten post 19 wrze艣nia 2017 - 09:04

#3 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 267 post贸w
  • Sk膮d,PL

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 10:19

Kolego potwierdzam te偶 mam w Plusie ios 11 i tak samo raz zastrze偶ony raz nie.

Cze艣膰,

Mam nast臋puj膮cy problem, po zmianie systemu na iOS 11 (od pierwszych bet, a偶 do ostatniej GM) podczas po艂膮cze艅 wychodz膮cych czasami nie wy艣wietla si臋 m贸j nr telefonu (pokazuje nr prywatny), oczywi艣cie w ustawienia/telefon/pokazuj m贸j nr mam opcj臋 w艂膮czon膮. Problem jest o tyle dziwny, 偶e po wej艣ciu w ustawienia i wy艂膮czeniu/w艂膮czeniu nr si臋 pokazuje przez dzie艅, dwa (losowo) po czym zn贸w przestaje (opcja ca艂y czas w艂膮czona). Pr贸bowa艂em ju偶 wszystkiego co mi przysz艂o do g艂owy (wgrywanie na czysto, przywracanie kopii, itd.).

Zaznacz臋 偶e telefonu u偶ywam w sieci Plus GSM kt贸ra jak wiemy nie do ko艅ca "lubi si臋" z Apple.

Kto艣 ma/mia艂 podobny problem? Jakie艣 pomys艂y? Zawsze pozostaje wr贸ci膰 na 10* lub poczeka膰 dzisiaj na oficjaln膮 11 (ale to raczej nic nie zmieni).

#4 Emej

Emej
  • 1聽161 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 10:27

Eh, zaryzykowa艂em przej艣cie na kart臋 do sieci bazuj膮cej na Plusie, ale widz臋, 偶e trzeba b臋dzie jednak wraca膰 do Play/Orange/TMobile. Dziwne, 偶e do tej pory Plus nie wzi膮艂 si臋 za oficjaln膮 obs艂ug臋 iPhona w Polsce.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#5 inuictus

inuictus
  • 1聽023 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 10:37

Kolego potwierdzam te偶 mam w Plusie ios 11 i tak samo raz zastrze偶ony raz nie.

Przynajmniej nie jestem sam, bo dotychczas nie znalaz艂em nigdzie 偶eby kto艣 te偶 mia艂 z tym problem. Miejmy nadziej臋 偶e w oficjalnej wersji b臋dzie ok. 

Eh, zaryzykowa艂em przej艣cie na kart臋 do sieci bazuj膮cej na Plusie, ale widz臋, 偶e trzeba b臋dzie jednak wraca膰 do Play/Orange/TMobile. Dziwne, 偶e do tej pory Plus nie wzi膮艂 si臋 za oficjaln膮 obs艂ug臋 iPhona w Polsce.

Od wielu lat (poprzednich wersji iOS) nie by艂o z tym 偶adnych problem贸w, mimo wszystko chwal臋 sobie Plusa za jako艣膰 interenetu i zasi臋gu.  

#6 blogger

blogger
  • 331 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 12:20

Przegl膮da艂em austriackie forum i od dosy膰 pewnego usera takiego info zobaczy艂em. Dotyczy rzekomo sieci 3 ale mo偶e i innych. 殴r贸d艂a nie podano ale wygl膮da jakby to by艂o info operatora.

"Lieber 3Kunde, unter bestimmten Voraussetzungen kann es vorkommen, dass es bei Ihrem iPhone aufgrund der neuen Software (iOS11) zu Erreichbarkeitsproblemen kommen kann. Wir bitten Sie kein Software-Update vorzunehmen. Apple arbeitet mit Hochdruck an der Behebung des Fehlers. Wir werden Sie informieren, sobald der Fehler behoben ist. Ihr 3Business-Team"

#7 inuictus

inuictus
  • 1聽023 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 12:37

Ja r贸wnie偶 uwa偶am 偶e to wina iOS 11 w po艂膮czeniu z sieci膮 Plus, normalnie bym wroci艂 do iOS 10, tylko nie mam 偶adnego backupu :/ Wszystkie kt贸re si臋 zapisa艂y w iCloud s膮 ju偶 z 11, wi臋c czekam - mo偶e dzisiejsza oficjalka co艣 poprawi. 

#8 Geble

Geble

• 1聽183 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dMys艂owice

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 12:46

Je艣li jedziesz obecnie na wersji GM to dzisiejsza aktualizacja nic nie zmieni, bo GM to dok艂adnie to samo co wyjdzie w okolicach 19:00.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#9 blogger

blogger
  • 331 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 14:28

Je艣li jedziesz obecnie na wersji GM to dzisiejsza aktualizacja nic nie zmieni, bo GM to dok艂adnie to samo co wyjdzie w okolicach 19:00.

Tego na 100% nie wiemy. 

Tylko to chyba inny problem.

"Es sieht so aus, dass es bei einem "Handover" (2G <> 3G) zu Einschr盲nkungen kommen kann."

#10 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 post贸w

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 14:34

Tego na 100% nie wiemy. 

Tylko to chyba inny problem.

"Es sieht so aus, dass es bei einem "Handover" (2G <> 3G) zu Einschr盲nkungen kommen kann."

wszystko to brzmi jak wyrok 艣mierci. Mo偶esz wrzuci膰 odrazu t艂umaczenie?

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#11 blogger

blogger
  • 331 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 15:29

Austriacy maj膮 akurat dosy膰 przyjemny akcent  :D  Najwidoczniej w sieci 3 jest problem z przej艣ciem 2G<>3G i Apple pracuje nad rozwi膮zaniem. Nie do ko艅ca problem tutaj opisywany.

#12 inuictus

inuictus
  • 1聽023 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 wrze艣nia 2017 - 15:30

No dok艂adnie, raczej to inny problem. Tutaj 2G, 3G, LTE dzia艂a bez problem贸w, tylko nie zawsze wy艣wietla si臋 m贸j nr jak do kogo艣 dzwoni臋.. :)

#13 inuictus

inuictus
  • 1聽023 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 20 wrze艣nia 2017 - 10:49

Oczywi艣cie okaza艂o si臋 偶e wersja GM jest oficjaln膮, ale 偶eby nie by艂o 艣ci膮gn膮艂em oficjalk臋 z ipsw.me i odtworzy艂em przez iTunesa, niestety nie rozwi膮za艂o to problemu. 

C贸偶, pozostaje chyba powr贸ci膰 do 10* i czeka膰 na kolejne wersje 11* w kt贸rych mam nadziej臋 zostanie rozwi膮zany problem, na chwil臋 obecn膮 nie mog臋 sobie pozwoli膰 w telefonie s艂u偶bowym na wykonywanie po艂膮cze艅 bez identyfikacji nr - sporo os贸b nie odbiera takich telefon贸w, a nawet jak odbieraj膮 to "maj膮 pretensje" dlaczego z takiego dzwoni臋 :)

#14 Zuza Krasnyb贸r

Zuza Krasnyb贸r
  • 1 post贸w

Napisano 21 wrze艣nia 2017 - 10:45

Cze艣膰, 

ja mam tmobila i tez mam problem

#15 jabbi

jabbi
  • 2 post贸w

Napisano 28 wrze艣nia 2017 - 10:56

Witam.

Potwierdzam problem. W 11.0.1 r贸wnie偶 wyst臋puje.

#16 wallander

wallander
  • 8 post贸w
  • Sk膮dwawa

Napisano 28 wrze艣nia 2017 - 15:15

mam ten sam problem. Dla wi臋kszo艣ci z os贸b dzwoni臋 z zastrzerzonego, mimo ze mam ustawione aby numer si臋 wy艣wietla艂. Kiedy w ustawieniach zaznacz臋 aby nie opokazywa膰 caller id i za chwil臋 wr贸c臋 do pokazywania, sprawa na chwil臋 wraca do normy.
Aktualizacja11.0.1 nie pomog艂a, telefon oczywi艣cie w Plusie. 

#17 Garom

Garom
  • 212 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, Polska

Napisano 29 wrze艣nia 2017 - 19:58

iPhone 7 ten sam problem. Karta PLUS.

U偶ytkownik Garom edytowa艂 ten post 29 wrze艣nia 2017 - 19:59

#18 007.john

007.john
  • 14 post贸w

Napisano 30 wrze艣nia 2017 - 09:49

Cze艣膰, mam kart臋 w Plusie i ten sam problem. Wyczyta艂em na forum Orange, 偶e u nich tez sie tak dzieje. Kto艣 wpad艂 na pomys艂 偶eby do czasu poprawki wy艂膮czy膰 opcje ukrywania numeru u operatora, co ma skutkowa膰 pokazywaniem numeru bezwzgl臋dnie na ustawienia w telefonie.
Mam pytanie:
1. Czy w Plusie mo偶e kto艣 z Was tego pr贸bowa艂?
2. Czy mo偶e kto艣 zauwa偶y艂 ze iOS 11.0.1 ten problem rozwi膮za艂?
js
Pytanie 2, ju偶 nie aktualne. Nie doczyta艂em post贸w, przepraszam i w艂a艣nie w trakcie czytania wgra艂em iOS 11.0.1 i ju偶 widz臋, ze jest 藕le.

#19 ipkiss

ipkiss
  • 42 post贸w

Napisano 30 wrze艣nia 2017 - 12:53

ten sam problem, jestem w sieci Orange. Nie by艂o problemu przed IOS 11. Problem takze wystepuje w 11.0.1. 

Wylaczenie i wlaczenie opcji dziala przez pewien czas - tzn. ludzie widza numer, a po jakims czasie (nie wiem od czego to zalezy) dzownie juz jako unknown... Najgorsze jest to, ze ludzie czesto nie odbieraja takich, a ja sie wkurzam czemu nie moge sie dodzownic. masakra

U偶ytkownik ipkiss edytowa艂 ten post 30 wrze艣nia 2017 - 12:54

#20 yard

yard
  • 9 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, PL

Napisano 06 pa藕dziernika 2017 - 09:28

iOS 11.0.2 iPhone 6s, 艣ie膰 Plus, problem wci膮偶 wyst臋puje. Jest to bardzo uci膮偶liwe. Za ka偶dym razem kiedy odkryj臋, 偶e m贸j numer nie pokazuje si臋 musz臋 wej艣膰 w ustawienia telefonu i wy艂膮czy膰 i w艂膮czy膰 "Pokazuj m贸j numer".

#21 KarolR

KarolR
  • 6 post贸w

Napisano 06 pa藕dziernika 2017 - 09:37

Iphone 7 siec plus - wszystko jak wy偶ej.

Co dziwnego, kolega jest r贸wnie偶 w Plusie i r贸wnie偶 ma iP7 i ten problem nie wyst膮pi艂 do dzi艣.

#22 DanielF

DanielF
  • 5聽766 post贸w
  • Sk膮dSiedlce

Napisano 06 pa藕dziernika 2017 - 09:54

Plus i identyfikacja to b艂膮d sieci dzwo艅 do obs艂ugi
Fallout ...war, war never changes...

#23 gentelman

gentelman
  • 452 post贸w
  • Sk膮dWroclaw

Napisano 06 pa藕dziernika 2017 - 10:26

POTWIERDZAM,

dzis dzwonilem do plusa w tej spawie, problem lezy po ich stronie, nalezy to zglosic.

Macbook Air | iPhone 13pro | Watch 7 | AirPods Pro

#24 Przemys艂aw J膮czyk

Przemys艂aw J膮czyk
  • 1 post贸w

Napisano 06 pa藕dziernika 2017 - 11:31

Mam ten sam problem w sieci Plus. Na infolinii potwierdzili, 偶e jest to globalny problem. Rozwi膮zaniem jest poprosi膰 konsultanta 偶eby wy艂膮czy艂 mo偶liwo艣膰 blokady identyfikacji numeru z poziomu ich systemu. W艂a艣nie to zg艂osi艂em, zobaczymy czy pomo偶e.Pzdr 

#25 yard

yard
  • 9 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, PL

Napisano 06 pa藕dziernika 2017 - 13:50

to nie j

Mam ten sam problem w sieci Plus. Na infolinii potwierdzili, 偶e jest to globalny problem. Rozwi膮zaniem jest poprosi膰 konsultanta 偶eby wy艂膮czy艂 mo偶liwo艣膰 blokady identyfikacji numeru z poziomu ich systemu. W艂a艣nie to zg艂osi艂em, zobaczymy czy pomo偶e.Pzdr 

to nie jest rozwi膮zanie problemu, tylko obej艣cie, niestety.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych