Witam. Trochę potestowałem iphone 7, wykonując zdjęcia oryginalną apką i kupione, Procam 4 oraz Camera Pixels.
Odpowiadam MiL - jasno napiałem iż pliki zdjęć są w/g mnie za małe, oraz jaka jest tego przyczyna. Po wykonanych testach mam gotową odpowiedź.
Pliki zdjęć porównywałem do zdjęć wykonanych na wcześniejszych moich smartfonach - Nokia 808PV, LG3s, Samsung S6 do obecnego Apple iphon 7.
Stad moje zdziwienie dlaczego apple 7 dale tak małe pliki zdjęć.Opisuję działanie na iphon 7.Apka oryginalna -quality 92, proporcja 4:3 - dla mnie jest nie do przyjęcia w obecnych czasach, pliki mają około 2,42 - 3,3MB, apka ProCam 4 (kupiona) -quality 92 przy ustawieniu w opcjach 1.0 - więc apka okłamuje, iż jest 100% jakości JPG, a nic nie zmienia, pliki zdjęć mają około 5,5 - 6,2 MB, przy diodach doświetlających nawet od 1,5MB, apka Camera Pixels, quality ustawione na 100 - w info pliku jpg jest 100% jakości, pliki zdjęć 8 - 11MB. ale brak HDR, po za tym apka jest wspaniała i i intuicyjna w działaniu.
Na zakończenie - program ProCam 4 mnie zawiódł - nie może być iż ustawienia są nie prawdziwe, może tylko w tym jednym miejscu - dalej nie sprawdzałem. Pozdrawiam