niestety może wypaleń nie ma, ale diody słabiej świecą przyłożyłem swojego X-a ustawiłem na maxa jasność na obu i wystawowy świecił słabiej. to samo play, saturn, iSpot, ale fakt. "duchów" brak
Z dwojga złego to lepiej niech się ekran zrobi troszkę ciemniejszy niż mają być widoczne jakieś "duchy". Jeszcze biorę poprawkę na to, że tam jest jasność włączona na maksimum. W normalnym użytkowaniu poza ostrym słońcem nie ma sensu ustawiać jasności na 100%, bo oczy wypali . Z ciekawości jeszcze porównam swój egzemplarz z Media Marktem przy najbliższej okazji. A że ekran mam praktycznie nowy (wymieniany miesiąc temu, sam telefon mam prawie 3 miesiące), to różnice powinny być widoczne .
PS Przypomniało mi się, jak porównywałam z egzemplarzem wystawowym swój egzemplarz (jeszcze z tym wadliwym ekranem) i taty w Saturnie. Miałam wrażenie, że telefon z wystawy miał lekko szarawy ekran w porównaniu z moim i taty (jasność niby była ta sama, przynajmniej wg suwaków)... Taki efekt miałeś na myśli? Bo jak tak, to już nawet nie będę musiała porównywać .