Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#2126 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 19 maja 2018 - 15:53

niestety może wypaleń nie ma, ale diody słabiej świecą :) przyłożyłem swojego X-a ustawiłem na maxa jasność na obu i wystawowy świecił słabiej. to samo play, saturn, iSpot, ale fakt. "duchów" brak

Z dwojga złego to lepiej niech się ekran zrobi troszkę ciemniejszy niż mają być widoczne jakieś "duchy". Jeszcze biorę poprawkę na to, że tam jest jasność włączona na maksimum. W normalnym użytkowaniu poza ostrym słońcem nie ma sensu ustawiać jasności na 100%, bo oczy wypali :P. Z ciekawości jeszcze porównam swój egzemplarz z Media Marktem przy najbliższej okazji. A że ekran mam praktycznie nowy (wymieniany miesiąc temu, sam telefon mam prawie 3 miesiące), to różnice powinny być widoczne :).

PS Przypomniało mi się, jak porównywałam z egzemplarzem wystawowym swój egzemplarz (jeszcze z tym wadliwym ekranem) i taty w Saturnie. Miałam wrażenie, że telefon z wystawy miał lekko szarawy ekran w porównaniu z moim i taty (jasność niby była ta sama, przynajmniej wg suwaków)... Taki efekt miałeś na myśli? Bo jak tak, to już nawet nie będę musiała porównywać :D.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2127 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 19 maja 2018 - 18:15

Z dwojga złego to lepiej niech się ekran zrobi troszkę ciemniejszy niż mają być widoczne jakieś "duchy". Jeszcze biorę poprawkę na to, że tam jest jasność włączona na maksimum. W normalnym użytkowaniu poza ostrym słońcem nie ma sensu ustawiać jasności na 100%, bo oczy wypali :P. Z ciekawości jeszcze porównam swój egzemplarz z Media Marktem przy najbliższej okazji. A że ekran mam praktycznie nowy (wymieniany miesiąc temu, sam telefon mam prawie 3 miesiące), to różnice powinny być widoczne :).

PS Przypomniało mi się, jak porównywałam z egzemplarzem wystawowym swój egzemplarz (jeszcze z tym wadliwym ekranem) i taty w Saturnie. Miałam wrażenie, że telefon z wystawy miał lekko szarawy ekran w porównaniu z moim i taty (jasność niby była ta sama, przynajmniej wg suwaków)... Taki efekt miałeś na myśli? Bo jak tak, to już nawet nie będę musiała porównywać :D.

normalnie nie używam na 100% :D koło max 50% bez auto jasności. Nie, wszystko z ekranem było ok, kolory biel itp tylko zauwazyłem, że jak ustawiłem jasność na max w wystawowym to wydawał się ciemniejszy i przystawiłem swojego X-a i rzeczywiście. Mój palił po oczach jasnością a tamten widać, że już zmęczony. A tak wogóle.. pamietam, że coś wspominałaś o problemach z ekranem. Nie wymienili ci tel tylko ekran?

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#2128 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 maja 2018 - 20:47

normalnie nie używam na 100% :D koło max 50% bez auto jasności. Nie, wszystko z ekranem było ok, kolory biel itp tylko zauwazyłem, że jak ustawiłem jasność na max w wystawowym to wydawał się ciemniejszy i przystawiłem swojego X-a i rzeczywiście. Mój palił po oczach jasnością a tamten widać, że już zmęczony. A tak wogóle.. pamietam, że coś wspominałaś o problemach z ekranem. Nie wymienili ci tel tylko ekran?

iPhone przy pewnej temperaturze obniża sam jasność. Może to było to zjawisko, bo puszczanie wiecznie demo + ładowanie = kaloryfer

Pozdrawiam

#2129 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 19 maja 2018 - 21:04

Tylko ekran. Ten też nie jest idealny, ale wygląda o niebo lepiej niż ten pierwszy. Jedna strona jest minimalnie jaśniejsza, ale przede wszystkim nie ma tych zazielenień - to było chyba najgorsze :). Poza tym, w normalnym użytkowaniu tego przynajmniej nie widzę, a to jest najważniejsze. Jak mi ściemnieje z zużycia przed końcem gwarancji, to wtedy sobie o tym drobnym defekcie "przypomnę" :D.

Użytkownik Zireael edytował ten post 19 maja 2018 - 21:08

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2130 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 20 maja 2018 - 06:28

@Zireael Ja w sztuce nr 6 miałem prawą stronę jaśniejszą, najciemniejsza była lewa część ekranu koło notcha. W obecnej no ekran jest perfekcyjny, ale te wymiany to już załatwiałem z Holandia

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#2131 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 20 maja 2018 - 06:32

Ja w sumie tylko w szarych tłach typu aplikacja zegar mam górę wpadająca w zieleń. Ciekawe od czego to zależy, bo na innych kolorach jest idealnie.

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 20 maja 2018 - 06:32

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#2132 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 20 maja 2018 - 11:30

U mnie z kolei lewa jest nieco jaśniejsza (być może ktoś, kto by nie wiedział, czego szukać, by tego nie zauważył). W ciągu dnia nawet nie widać, że coś jest nie tak z tą równomiernością - jest wręcz perfekcyjnie :). Może uda się coś dopatrzeć wieczorem w ciemności, w aplikacji Zegar na "zegarach świata", do których i tak nigdy nie zaglądam (a jeśli chodzi o budziki, to mam tak długą listę, że tam akurat tego nie widać) oraz w aplikacji Watch (ale po co mi ją odpalać po ciemku, kiedy zegarek jest odłożony na bok? :P). Poza tym nie bardzo mam ochotę na dalszy udział w "loterii". Gdyby jednak mi to zaczęło przeszkadzać, to przecież mam drogę otwartą :).

@madhunt3r, u mnie też tego nie było widać na innych kolorach. Tyle że ja miałam przeplatany zielony z szarym - i po paru dniach ze space grayem doszłam do wniosku, że to jednak było mocno widać :D.

#2133 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 20 maja 2018 - 12:43

Mnie to nie przeszkadza ważne ze inne dobrze się wyświetlają. A w aplikacje zegar czy Watch rzadko wchodzę wiec staram się nie zwracać na górna cześć uwagi. Używam jasnych wersji aplikacji to tu jest ok. A te ciemno podobne zegar, Apple Watch to nie powinny mieć miejsca. Powinny te aplikacje być całkowicie czarne pod oled.
  • Bolsu07 lubi to

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#2134 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 20 maja 2018 - 23:30

Cały system pod X powinien mieć do wyboru tryb ciemny. Po to ten Amoled jest żeby oszczędzać baterie na czarnym kolorze. A tu dupa.
  • Sebosz lubi to

iPhone 15 Pro

#2135 gpociej

gpociej
  • 193 postów

Napisano 24 maja 2018 - 19:44

Ma ktoś z was problem ze znikającym wskaźnikiem zasięgu?

Na ekranie blokady bądź domowym wskaźnik zasięgu czasem staje się pusty ale zasięg wciąż jest, wystarczy wejść do jakiejś aplikacji i już pokazuje kreski...

Wygląda to tak:

KGh6DaQ.jpg

5w9ABAP.jpg

#2136 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 24 maja 2018 - 19:47

Zauważyłem to parę dni temu u siebie, strasznie to irytuje bo zwraca uwagę na siebie.

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#2137 soczekpl

soczekpl
  • 3 277 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 maja 2018 - 21:42

Ten telefon to niestety porażka pod względem sprzętowym. Fabryczna wada FaceID (zawieszanie się na świetle). Wymieniony w iMad na nowy - nie łapie zasięgu. Uszkodzona karta SIM raczej nie, bo na 5S działa.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#2138 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 31 maja 2018 - 10:57

3 dni temu telefon zleciał mi na beton tłukąc szkło hartowane i przebijając pokrowiec jakims ostrym kamykiem, jest zadrapanie na stali a wiadomo space grey nie spoleruje.. trudno reszta bez strat.. ale.. najlepsza beka z tego, że teraz lepiej trzyma bateria :D używam identycznie a telefon trzyma kolo 3-4 godzin dłużej. Gdybym wiedział dawno bym go wyj**ał przez okno :D

• Sebosz, ktmracing i makemymind lubią to

#2139 Hohe

Hohe
  • 324 postów

Napisano 31 maja 2018 - 13:35

3 dni temu telefon zleciał mi na beton tłukąc szkło hartowane i przebijając pokrowiec jakims ostrym kamykiem, jest zadrapanie na stali a wiadomo space grey nie spoleruje.. trudno reszta bez strat.. ale.. najlepsza beka z tego, że teraz lepiej trzyma bateria :D używam identycznie a telefon trzyma kolo 3-4 godzin dłużej. Gdybym wiedział dawno bym go wyj**ał przez okno :D

Namawiasz? :)

#2140 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 31 maja 2018 - 15:25

zwykle dzień kończyłem z 20-30% teraz koło 23 było 68% i użycie na poziomie 5-6 godzin (tak, wiem, że nie jest to na samym ekranie). Ale zawsze miałem godzinowo tak samo i około 20%. Więc sie "naprawił" :) nawet w coconout pojemność skoczyła 2736 na 2817. A zleciał z 1 m .. Strach pomyśleć co by było z 2-3 m.

edit już widze te nagłówki "serwisy go nienawidzą.."

Użytkownik Bolsu07 edytował ten post 31 maja 2018 - 15:27

#2141 Hohe

Hohe
  • 324 postów

Napisano 31 maja 2018 - 17:17

*
Popularny

Ebnij go z mostu, to będziesz prąd sprzedawał. :)

#2142 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 31 maja 2018 - 21:33

No i niestety "X" koleżanki padł. Ekran po dwóch tygodniach użytkowania po prostu się wyłączył. Telefon normalnie dzwoni, wibruje. Dotyk działa. Odtwarzanie przez DFU nie przyniosło rezultatu. Jutro jadę go oddać do Cortlandu. Jakieś wskazówki aby nie dostać refurba? Bez jaj żeby po dwóch tygodniach telefon stał się cegłą i w zamian dostać odnawiany.

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#2143 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 01 czerwca 2018 - 04:45

A co Ci przeszkadza w odnawianym?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2144 soczekpl

soczekpl
  • 3 277 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 czerwca 2018 - 06:29

Chyba nie ma odnawianych refubów X. Przynajmniej te wydawane w iMad nie są refubami.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 01 czerwca 2018 - 06:30

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#2145 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 01 czerwca 2018 - 07:50

A skąd wiesz że nie są? Masz pewność 100%? Chyba że dostajesz nowy zafoliowany telefon ze wszystkimi akcesoriami. Jak najbardziej są refuby X na rynku.

iPhone 15 Pro

#2146 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 czerwca 2018 - 08:13

Z doświadczenia na przestrzeni lat to każdy refurb, który dostałem był lepszy niż nówka.

• wopo lubi to

#2147 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 01 czerwca 2018 - 08:34

Z doświadczenia na przestrzeni lat to każdy refurb, który dostałem był lepszy niż nówka.

A coś się ostatnio zmieniło i Apple oficjalnie informuje czy dana jednostka na wymianę jest odnawiana czy nie ?

#2148 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 01 czerwca 2018 - 09:09

Nie do końca, nieraz da się ustalić. Jeśli numer modelu jest na F( refub na 100%), bądź M( sklepowa nowa wersja). Jeśli jest N to nie ustalimy, może być jedno bądź drugie.

iPhone 15 Pro

#2149 soczekpl

soczekpl
  • 3 277 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 czerwca 2018 - 13:07

W iMad twierdzą, że refuby były w przeszłości, przy starszych modelach (wtedy po numerze modelu), więc kiedy ktoś oddawał na gwarancję i kwalifikowało się do wymiany całego urządzenia, to dostawało się refuba. W X tak podobno nie jest, a Apple odchodzi od refubów.

#2150 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 01 czerwca 2018 - 20:37

A co Ci przeszkadza w odnawianym?

Sam fakt, że jest odnawiany. To jak płacić 300 tysięcy za nowy samochód w którym po dwóch tygodniach psuje się dajmy na to silnik. Oddajesz do serwisu i uśmiechnięty Pan mechanik oznajmia, że przygotowany już jest drugi samochód z 50k przebiegu, ale sprawdzony technicznie i odnowiony wizualnie. Chyba średni deal.

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych