A jak jest w T-mobilne ?Play i Orange nie blokują. Można śmiało od nich brać.
iPhone X – opinie i wrażenia.
Posted 22 January 2018 - 14:11
Posted 22 January 2018 - 14:22
iPhone 15 Pro
Posted 22 January 2018 - 14:48
iPhone 12 mini
Posted 22 January 2018 - 15:11
Czy tak będzie jak kupię X w T za około 3kzł ?Tmobile i Plus mogą zablokować. Tak jest w ich umówię. Urządzenie jest ich własnością do momentu spłaty rat.
Posted 22 January 2018 - 15:13
Czy tak będzie jak kupię X w T za około 3kzł ?
Też, w każdym abonamencie i za każdą kwotę jest uwzględniona rata za telefon.
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Posted 23 January 2018 - 15:41
Drugie pytanie. Otworzyłem backup ze starej 7 i wszystko przeszło oprócz zdjęć i stad pytanie. Czemu zdjęcia z poprzedniego iphona mi nie przeszły tylko są te co zrobiłem dzisiaj iksem? Wszystko w opcjach poznanzaczane jak na starym ipku co do tej pory działało bo na maku tez miałem te zdjęcia
Edited by cfcrobbie, 23 January 2018 - 15:42.
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Posted 23 January 2018 - 15:50
Edited by madhunt3r, 23 January 2018 - 15:53.
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Posted 23 January 2018 - 19:18
Hello po dluzszej nieobecnosci na forum W czasie kiedy mnie nie bylo mialem okazje przemaglowac iPhona 8 w dwoch wersjach kolorystycznych i pojemnosciowych oraz aktualnie od kilku dni iPhona X. Moja ocena nie bedzie poki co pełna, zbyt krotko go uzywam ale podejrzewam juz wylapalem wiekszosc plusow i minusow.
Oto moje wrazenia:
- obudowa i wyglad
smatfon jest masywny, dobrze lezy w dloni. Po jego wadze mozna poznac, ze nie mamy nic wspolnego z plastikiem. Przedni panel i tylny szklany panel polaczony chormowana ramka wyglada naprawde swietnie. Zaryzykuje stwierdzeniem, ze to obecnie najladniejszy smartfon na rynku. Wyglada naprawde na produkt premium.
- wyswietlacz
Oled od Samsunga. Rzeczywiscie glebia czerni powala. Kolory na szczescie nie sa przesycone jak w Samsungu. Robi wrazenie ale po przesiadce z 8-ki szalu nie bylo. Jedyne co mnie denerwuje to dosc kiepskie kąty. Jesli popatrzymy pod dowolnym katem na ekran iPhona X widzimy jak biel robi sie niebieskawa. To typowe dla tego rodzaju ekranow. A teraz wezcie do reki dowolnego iPhona z IPS Retina - nic. Bielsza biel jak w reklamie z Chajzerem. IPS Retina display pod tym wzgledem nie ma sobie rownych. Pod jakim katem byc nie popatrzyl - obraz jest caly czas taki sam. Nie mniej jednak ekran w iPhonie X jest bardzo dobrej jakosci.
A teraz temat slynnego wciecia. A kto powiedzial, ze to jest wciecie? A moze to dwie wypustki? Telefon nie ma ramek wiec jakos trzeba bylo upchac ten caly equipment. Wiele osob porownuje do Galaxy S8/S8+/ Kto nie uzywal ten nie wie, ze ten smarton ma ramki z gory i dolu. I wlasnie w tej gornej umieszczony jest caly osprzet. Mi tam nie przeszkadza to "wciecie". Nawet podczas ogladania video na pelnym ekranie. Nie wiem skad ta panika.
- face id
bardzo dobre rozwiazanie. Prawidziwa detekcja twarzy a nie tak jak w innych smartfonach realizowana za pomoca przedniej kamerki do selfie. Moja wciaz sie uczy bo w kilku warunkach nie odblokowala iPhona i poprosila o kod. Widac jednak postepy bo kolejny raz moje glupie spojrzenie na telefon bylo zaakceptowane. Rozwiazanie dziala nawet ze starszymi aplikacjami obslugujacymi TouchID np. stara aplikacja Banku Slaskiego.
Co mnie w tym razwiazaniu denerwuje? Koniecznosc przesuniecia palcem po zeskanowaniu mojego pyska. Oczywiscie dla czesci osob bedzie to zaleta bo mozna na zablokowanym odczytac pewne powiadomienia itd. Ale niektorzy z tego nie korzystaja wiec odblokowanie natychmiastowe byloby ok. Brakuje wlacznika/wylacznika tej funkcji w ustawieniach. Kto chce niech suwa palcem a kto nie ten nie
- gesty
nie chce juz guzika. Zadnego. Budze podnoszeniem lub stuknieciem oraz uzywam od pierwszym minut gestow i dolnej belki. Nie mialem pojecia, ze to takie proste i intuicyjne rozwiazanie. Ktos kto to wymyslil jest masterem w tej kwestii.
Nie bede wiecej o tym pisal. To trzeba samemu przetestowac. To jest tak jak sie isc odlac. Kazdy ma to we krwi i to potrafi intuicyjnie. Tzw. user experience w tej materii jest naprawde niesamowity!!!
- predkosc dzialania
jak to iphone. wszystko dziala plynnie i bez zarzutu. Oczywiscie iOS11 ma kilka niedociagniec i niestety nie jest juz tak bardzo stabilny jak wczesniejsze wersje ale i tak przebija pod wieloma wzgledami konkurencje. Nie ma mowy, zeby nie dzialal plynnie - jest skrojony niejako na miare kilku urzadzen wiec musi dzialac szybko i plynnie
- bateria
za wczesnie o tym pisac ale juz wieczor a ja mam 35%. iPhone odlaczony o 5 rano i zabrany do pracy. A tam wiadomo - nowy nabytek to wszyscy sie bawia wszystkimi funkcjami. Dla mnie wazne jest aby mogl wytrzymac pelny 1 dzien. I zapewne tyle wytrzyma bez glupiej zabawy tuzina znajomych.
- rozmowy
czyste zarowno przez smartfon jak i portal samochodowy.
- zasieg
mam wrazenie, ze "zbiera" lepiej niz iphone 7 i 8 w miejscach ze slabszym zasiegiem.
Poki co tyle Jak pouzywam wecej to dopisze Jak narazie wrazenia bardzo pozytywne.
nie wiem jak mozna tego uzywać.. masakra dla oczu. ekran żółty
Oczywiscie, ze uzywam. Nie wyobrazam sobie uzytkowania smartfonu w tej chwili bez tej opcji. Doskonale dopasowuje sie temperaturowo to oswietlenia otoczenia. Nie meczy wogole oczu.
Jak porownalem do iPhona 7 to byla jakas masakra. Sciemnialem ekran, cudowalem jak sie da. Ale ta palaca biel dawala po oczach. A tutaj delikatne ocieplenie ekranu w zaleznosci co masz nad soba - swiatlo dzienne, jarzeniowe, zwykla zarowe itd. To jest swietne rozwiazanie dla oczu.
Ktoś z właścicieli X'a ma konto w ING lub Millennium? Ja się loguję poprzez odcisk palca, a nie wiem czy jest możliwość logowania przez fID?
W ING FID dziala zarowno w starej jak i nowej apkikacji. Stara jest niestety niedopasowana do proporcji ekranu. FID dziala swietnie takze w aplikacji IKO Banku PKO BP.
- relakzstyle likes this
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Posted 24 January 2018 - 07:44
Czy w Orange PL zakładają simlocki na te najnowsze iPhone'y w tym X ?
Posted 24 January 2018 - 08:53
Czy w Orange PL zakładają simlocki na te najnowsze iPhone'y w tym X ?
Zakładają. Sam wziąłem na przedłużenie umowy iksa z Orange i nawet w umówie jest napisane o simlocku. Za opłata 80 zł możesz zdjąć w salonie. Po za tym wszystko ok
- aquatarion likes this
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Posted 24 January 2018 - 16:10
Posted 24 January 2018 - 16:48
A czy czasem zakładanie simlocka nie jest niezgodne z prawem ?
Niby dlaczego ma byc? dostajesz cos w promocji to chca to wykorzystac do swoich celów.
Posted 24 January 2018 - 17:44
Posted 24 January 2018 - 20:02
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 24 January 2018 - 20:06
Tak mi się coś kojarzy że unia zabroniła zakładania simloków, ale nie jestem pewien.
Wątpię, skoro w Niemczech zakładają także Net-locki.
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Posted 24 January 2018 - 20:24
Posted 24 January 2018 - 20:41
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Posted 24 January 2018 - 21:31
Gdzie i co ustawić żeby powiadomienia pojawiały się w całości dopiero po rozpoznaniu twarzy??
Powiadomienia -> podglądy -> gdy odblokowany.
Posted 24 January 2018 - 21:33
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Posted 24 January 2018 - 21:38
Chodzi mi żeby były na zablokowanym ale nie polazywalo całych treści bez rozpoznania twarzy
Jeśli nie rozpozna twarzy to nie odblokuje telefonu i nie pokaże powiadomień. Jak rozpozna Ciebie to wyświetli powiadomienia
Posted 24 January 2018 - 21:39
Ta funkcja działa domyślnie.
iPhone 12 mini
Posted 24 January 2018 - 23:06
Zawsze i przy każdej okazji wprowadzania nowych produktów czy funkcji, Apple jest ostro krytykowane za to czy za tamto. FaceId tamto, FaceID sramto.
Dlatego właśnie chciałbym abyście rzucili okiem na ten świetny poradnik dot. funkcji rozpoznawania twarzy w smartfonie OnePlus 5. Do tego oto wynalazku byłem przekonywany ostatnio przez znajomych.
http://www.deccanchr...-can-do-it.html
Polecam szczególnie punkt 2. Milej lektury
Edited by radzion, 24 January 2018 - 23:08.
Posted 24 January 2018 - 23:54
Trzeba przyznać, że FaceID to aktualnie jedyne tego typu rozwiązanie na rynku. Moim zdaniem, bije ono konkurencję na głowę, co najbardziej widzę w sytuacji, gdy znajoma z SGS 8 stale wpisuje PIN przy mnie do oblokowania telefonu, bo skanowanie tęczówek trwa długo i wymaga trochę celowania, a umieszczenie z tyłu czytnika linii papilarnych jest przeciętnie wygodne. Dopiero teraz rozumiem, czemu tak długo Apple nie usuwało ramek w telefonie. TouchID musiał mieć akceptowalnego następce, przynajmniej tak dobrego jak TouchID. Czasami od niego gorszego (brak możliwości odblokowania na blacie stołu), a czasami lepszego (odblokowanie w rękawiczkach), ale jednak wystarczająco dobrego w momencie premiery, że można na niego się spokojnie z TouchID przesiąść.
- randall86 likes this
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Posted 25 January 2018 - 00:21
TiD w 2013r nie był tak przed konkurencja jak dzisiaj FiD. Jak na pierwszą edycje to rozpoznawanie twarzy działa genialnie. Jestem mega pozytywnie zaskoczony. Działa delikatnie wolniej niż TiD, ale za to jest dużo wygodniejsze.
Apple zrobiło tu kawał dobrej roboty. Już się boję co będzie w drugiej wersji tej technologii
iPhone 12 mini
Posted 25 January 2018 - 11:43
7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users