Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#1126 konio124

konio124
  • 669 postów

Napisano 04 stycznia 2018 - 21:14

Rafał jesteś pewien że nie masz polaryzacji?

Być może masz bardzo ciemne szkła.

Ps. post edytowany ponieważ źle zrozumiałem Twoją wypowiedz.

Użytkownik konio124 edytował ten post 04 stycznia 2018 - 21:18

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#1127 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 04 stycznia 2018 - 21:21

Jestem pewien, Ray-ban'y z polaryzacją mają literkę P przy znaczku. Akurat ten model z polaryzacją kosztował 850 zł, więc dałem sobie spokój. 

No są ciemne, bardzo ciemny niebieski. Zdjecie wrzuciłem powyżej. Wygrzebałem przed chwilą jakieś okulary z sieciówki i działa bez problemu FID. 

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#1128 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 stycznia 2018 - 23:50

Chyba zaczynaja się dziać cuda...
Prawa strona ekranu nie zawsze reaguje na dotyk... lewa mogę lekko musnąć i działa... prawa potrafi niezareagowac i dopiero jak dotknę mocniej to działa (choć niezawsze). Słyszał ktoś o przypadkach schrzanionego dotyku?

#1129 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 04 stycznia 2018 - 23:56

Chyba zaczynaja się dziać cuda...
Prawa strona ekranu nie zawsze reaguje na dotyk... lewa mogę lekko musnąć i działa... prawa potrafi niezareagowac i dopiero jak dotknę mocniej to działa (choć niezawsze). Słyszał ktoś o przypadkach schrzanionego dotyku?

U mnie wszystko okej, nie występuje takowy problem.

#1130 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 stycznia 2018 - 07:14

Ja takie cuda z dodatkiem miałem na początku. Któraś strona telefonu nie reagowała mi na dotyk. Ponktorejs aktualizacji się to uspokoiło

iPhone 13 Pro Max 256gb Sierra Blue ; GARMIN Fenix 6Pro Sapphire , MacBook Air

#1131 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 11:43

Czeka mnie w najbliszym czasie podróż ponad 4h na nawigacji. Sądzicie ze przez ten czas, głównie chodzi o ten zielony górny pasem w Google Maps, nie wypali to ekranu X?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1132 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 12:48

Czeka mnie w najbliszym czasie podróż ponad 4h na nawigacji. Sądzicie ze przez ten czas, głównie chodzi o ten zielony górny pasem w Google Maps, nie wypali to ekranu X?

ostatnio jechałem kilka godzin z włączonym yanosikiem i nie ma żadnych wypaleń.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#1133 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 05 stycznia 2018 - 13:08

podobno tak łatwo się nie wypala http://thinkapple.pl/2018/01/04/iphone-x-wypalanie-ekranu-oled-porownanie-galaxy-note-8/%C2%A0

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#1134 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 015 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 stycznia 2018 - 13:50

Pisałem o tym w innym dziale (problemy techniczne) ale może ktoś tu spotkał się z podobnym działaniem akcelerometru.

Co jakiś czas ekran przestaje zmieniać orientację i zostaje tylko pion. Dopiero po restarcie wszystko wraca do normy jednak problem się pojawia ponownie.   

#1135 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 05 stycznia 2018 - 14:44

Nic się nie wypala. Mój X pracował już pewnie ze 200 godzin na Automapie i nie ma śladu. Podobnie jak nie ma śladu "mitycznych" rysek na ramce.

• Omega55 lubi to

MacBook 12/ iPhone X/ iPad Mini 4/ AW

#1136 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 14:51

Żeby ekran się wypalił musiałby bez przerwy wyświetlać statyczny obraz te parenaście godzin. 

Swoją drogą oglądałem już takiego jednego przygłupa na yt- nazwy kanału może nie będę podawał.

Zrobił poradnik, co zrobić, żeby ekran się nie wypalił za szybko i tam właśnie były rady typu:

Nie używać nawigacji, ustawić czarną tapetę, wgrać czarną klawiaturę albo nie używać messengera za często, ani aplikacji wiadomości itd

Chore.. 

Użytkownik rafal886 edytował ten post 05 stycznia 2018 - 15:03

#1137 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 15:00

Odnośnie wypalania się ekranu —-> http://onetech.pl/il...palenia-ekranu/
Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#1138 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 23:41

Może głupie pytanie, ale serio, czegoś nie rozumiem :).
W niemal wszystkich filmikach na yt o X, któte oglądałam, migają diodki/czujniki, czy coś w wycięciu ekranu. U mnie niczego takiego nie widziałam. Mam coś wyłączone ? O co chodzi ?

#1139 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 stycznia 2018 - 23:42

Tylko w kamerze to widać ;) 

iPhone 12 mini 

#1140 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 23:46

Tylko w kamerze to widać ;)

Acha
To czujniki FaceID ?
Dzięki

#1141 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 07 stycznia 2018 - 07:51

Odnośnie czujników to jak wczoraj się przyjrzałem się na czarnej tapecie, tak aby w gały nic nie waliło, to przy odblokowaniu widać po lewej i po prawej stronie czerwone migniecie jakby podczerwień migała. To ułamek sekundy.

#1142 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 stycznia 2018 - 15:28

Ja na razie jestem zadowolony.

W użyciu: 6h 53 min
W gotowości: 24h 9 min

#1143 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 07 stycznia 2018 - 16:38

mam jeszcze pytanko. Jak na ekranie głownym opuścicie panel sterowania to przy jego zamykaniu jadąc palcem od dolnej krawędzi ekranu też słyszycie czasem takie głośnie "klikniecie" przy wibracji?

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#1144 kamjas

kamjas
  • 67 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 stycznia 2018 - 17:09

mam jeszcze pytanko. Jak na ekranie głownym opuścicie panel sterowania to przy jego zamykaniu jadąc palcem od dolnej krawędzi ekranu też słyszycie czasem takie głośnie "klikniecie" przy wibracji?

Tak jest :) 

Macbook Pro 14 2021 , iPhone 14 ProMax , iPad Pro 11 M1

#1145 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 07 stycznia 2018 - 18:54

To są tzw sygnały haptyczne emitujące jakieś efekty. Raz jest tak raz inaczej.

#1146 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 08 stycznia 2018 - 01:23

W odpowiedzi na liczne raporty Użytkowników wątek został oczyszczony i ze 105 stron zrobiło się 46. Piękny wynik, naprawdę.

Changelog?
Proszę bardzo:

Spoiler
– wszystkie te bugi znikły i wreszcie ktoś zainteresowany będzie mógł się doszukać wpisów o iPhone’ie X. Enjoy!

Osobom, które najwydajniej przysłużyły się temu, że spędziłem cudowny niedzielny wieczór na sprzątaniu, jestem niezmiernie zobowiązany i odwdzięczę się jak umiem najpiękniej, czyli punkcikami, niestety niewymiennymi na talony w salonach Apple – choć to nic pewnego, próbować można.

Od tego miejsca, proszę, udowodnijcie przede wszystkim samym sobie, że da się dyskutować spokojnie i choćby w miarę na temat (cyt.: „Jakkolwiek dopuszczamy kulturalny OT , nie może on przeobrażać oryginalnego tematu w inny temat. Jeśli dyskusja ma zmierzać w tym kierunku - załóż nowy […]”).

Dziękuję.

• Sebosz i mateusxzz lubią to

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#1147 Starh

Starh
  • 12 postów

Napisano 08 stycznia 2018 - 15:08

Po kilku dniach z nowym telefonem mogę napisać tylko, że jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Face ID? Działa szybciej niż skaner odcisków w mojej G5 - podnoszę telefon, ekran sam się podświetla i już jest odblokowany. Nie zdarzyło mi się jeszcze abym musiał wpisywać pin, działa to zawsze czy to w ciemności czy świetle dnia.

Ekran? Jak dla mnie petarda. Nie ma tutaj przesyconych kolorów jak S8, różowości na ekranie również nie uświadczyłem, więc jestem b.zadowolony. Same kolory są stonowane, co przypadło mi do gustu. True Tone fajnie działa w godzinach nocnych - nie męczy tak oczu i odczułem to już po 1 dniu użytkowania (oglądając coś na g5 wieczorem potrafiłem zmrużyć oczy, tutaj nie ma tego problemu). Miałem przez moment s8 i tam ekran doprowadzał mnie do szewskiej pasji (róż) - co ciekawe ekrany dziesiątki produkuje samsung, a tu takiego problemu nie uświadczyłem..
https://i.imgur.com/SH5SKy0.jpg

Audio? Cóż jest świetnie i chyba tylko LGV30 gra od tego cacka lepiej (słuchawki, bo v30 ma głośnik mono - zresztą jak 99% flagowców...). Głośniki stereo to ogromny plus (grają czysto i donośnie), rozmowy jakościowo na świetnym poziomie, a dźwięk na słuchawkach mimo przejściówki czysty i klarowny - zarówno z Flare czy Urbanami zgrały się idealnie.

Jakość wykonania/wygląd - pod względem wykonania nie mogę niczego zarzucić temu telefonowi. Wszystko idealnie spasowane. Co do wyglądu to jest to kwestia indywidualna. Szukałem czegoś mniejszego od mojej G5, bardziej kompaktowego, a przy tym z większym polem roboczym. Można się przyczepić do wystającego obiektywu aparatu, ale ja i tak od razu założyłem do niego etui, więc mi to w ogóle nie przeszkadza. Co ważne, to spokojnie mogę obsługiwać Xa w 100% jedną ręką i to jest dla mnie jednej z największych plusów tego tel (biorąc pod uwagę rozmiar ekranu). Jeszcze tylko napomknę o "wcięciu" - po 20 minutach przestałem na nie zwracać uwagę.

System/Gesty - nie zauważyłem błędów, wszystko chodzi ULTRA płynnie. Same gesty opanowałem w jakieś 10-20 minut i teraz biorąc stary telefon do ręki robi się jakoś tak dziwnie. W sensie te gesty są tak intuicyjne, że w ogóle nie odczuwacie potrzeby posiadania jakiegokolwiek home buttona. Wiele osób narzeka na zamykanie kart/multitasking - wystarczy z lewego dołu przeciągnąć ekranem do środka (nie przytrzymać u dołu jak to podpowiada sam telefon - facepalm) i trwa to ułamek sekundy. Sam się łapię na tym, że odkrywam ciągle coś nowego :)

Aparat - kwestia indywidualna. Uważam, że jest bardzo, ale to bardzo dobrze. Czy lepiej niż w mojej G5? Cóż to zależy od warunków i oświetlenia, na pewno zdjęcia nie są tak bardzo zmatowione jak na G5 (a przecież to nadal topowy smartphone jeśli chodzi o zdjęcia - lepszy nawet od G6). Nagrywanie wideo.. czapki z głów, ta stabilizacja obrazu wyrwa z kapci i naprawdę nagrywanie czegokolwiek tym telefonem to przyjemność.

Bateria - Trochę zbyt wcześnie abym się wypowiedział w tej kwestii, ale w czasie tego jednego dnia intensywnego użytkowania wytrzymała prawie 7h na włączonym ekranie, co jest dobrym wynikiem według mnie.

Wady?
- Brak jacka - dla mnie to spora wada, ponieważ nie lubię jakichkolwiek przejściówek.
- Dla niektórych brak home buttona (tak jak napisałem wyżej, po tym 1 dniu nie jest mi on do szczęścia potrzebny).
- Cena.. no jest chora, ja akurat zakupiłem ten sprzęt taniej niż normalnie.
- Brak szybkiej ładowarki w zestawie (na szczęście miałem swoją).

#1148 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 08 stycznia 2018 - 20:38

@wiesiek3d To nie jest wątek o Twojej baterii. Dopiero wczoraj wywaliłem ponad 30 Twoich postów OT, a dziś śmiecisz od nowa? Nie będziemy się tak bawili. Ostatni raz proszę ładnie: załóż sobie własny, jak Ci tak zależy, albo najlepiej poczytaj forum, bo roztrząsań, jakie baterie są „be” jest aż nadto. Następny raz poskutkuje czasową utratą możliwości pisania postów.

• mermi lubi to

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#1149 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 08 stycznia 2018 - 22:21

Aparat w X jest wg. mnie jednym z najlepszych na rynku. Tryb portretowy robi swoje i bardzo duży plus dla apple za dołożenie go do przedniej kamery.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#1150 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 09 stycznia 2018 - 08:11

A przecież to cały czas wersja beta tego trybu, mam nadzieję, że jak go dopracują to będzie hulał jeszcze lepiej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych