Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#951 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 06 grudnia 2017 - 21:42

Czyli to nie ma znaczenia.

Tak sądzę.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#952 n3wb3

n3wb3
  • 98 postów
  • SkądWWA

Napisano 06 grudnia 2017 - 23:27

Widzę, że dużo osób pisze o X jako wielkość ekranu iP+ w obudowie mniejszej wersji. To nie jest tak, ekran iP+ ma zupełnie inne proporcje i sposób użytkowania jest również inny. W iP+ ekran przede wszystkim był szerszy dzięki czemu klawiatura była wygodniejsza, orientacja pozioma pięknie działała w natywnych aplikacjach jak również konsumpcja treści i multimediów jest lepsza niż w przypadku X'a.

To prawda. Dlatego właśnie mam mieszane uczucia. Porównuje X z 8 plus, i jeśli chodzi o przeglądanie internetu, 8 plus bije X.
Z drugiej strony X mogę obsługiwać 1 ręką.
Jeżeli faktycznie dodadzą nowe ficzery do X za jakiś czas, to może warto zostać przy nim.
Sam nie wiem :)

#953 randall86

randall86
  • 135 postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 00:35

Tuż po premierze, wiedząc że na X trzeba będzie czekać wziąłem 8+. Mialem ochotę na coś nowego/większego bo wcześniej miałem 6, 6s i 7 - wszystkie małe. 8+ to świetny telefon, przede wszystkim jego bateria jest nie do pokonania nawet przez X. Niestety jest w moim odczuciu delikatnie za ciężki i niestety nie mieści mi się w moje ulubione miejsce w aucie (cup holder). Jeżeli są fundusze to X jest iphonem niemal idealnym. Posiada prawie wszystkie zalety 8+ zamknięte jednak w dużo bardziej ergonomicznym opakowaniu. Face id oraz obsługa gestami jest naprawdę rewelacyjna. Myśląc kategoriami "5 koła za telefon" cieżko być obiektywnym, całkiem inaczej sprawa wyglada kiedy mamy do sprzedania jakiegoś poprzedniego flagowca a X bierzemy na jakaś działalność - wtedy suma jest w miarę akceptowalna. Pozdrawiam.
  • kristof461 lubi to
 iPhone 11 Pro Max  iPhone 7  iPad Air 2  rMBP 2014  Watch 4

#954 Piotrapn1

Piotrapn1
  • 41 postów
  • SkądŁańcut

Napisano 07 grudnia 2017 - 08:14

Tuż po premierze, wiedząc że na X trzeba będzie czekać wziąłem 8+. Mialem ochotę na coś nowego/większego bo wcześniej miałem 6, 6s i 7 - wszystkie małe. 8+ to świetny telefon, przede wszystkim jego bateria jest nie do pokonania nawet przez X. Niestety jest w moim odczuciu delikatnie za ciężki i niestety nie mieści mi się w moje ulubione miejsce w aucie (cup holder). Jeżeli są fundusze to X jest iphonem niemal idealnym. Posiada prawie wszystkie zalety 8+ zamknięte jednak w dużo bardziej ergonomicznym opakowaniu. Face id oraz obsługa gestami jest naprawdę rewelacyjna. Myśląc kategoriami "5 koła za telefon" cieżko być obiektywnym, całkiem inaczej sprawa wyglada kiedy mamy do sprzedania jakiegoś poprzedniego flagowca a X bierzemy na jakaś działalność - wtedy suma jest w miarę akceptowalna. Pozdrawiam.

Trudno się z kolegą nie zgodzić ,używałem 7+przez prawie rok wszystko super codzienne użytkowanie rewelacja gorzej było przy robieniu zdjęć ,a już szybko wyciągnąć fona pstryknoć jakieś ujęcie to z moimi małymi dłońmi tragedia .Wyjeżdżając tego roku wakacje wymieniłem się z córą na czas wyjazdu na 6s rewelacja mankamentem była jedynie bateria.Po powrocie wjedziałem ,że musi być mniejszy fon dla mnie ,X nie brałem pod uwagę wogle ,cena ,wygląd nie ,zamówiłem iphona 8 radość ogromna niby to samo co 7+ ale mniejsze no i w aucie mogłem ładować bez kabla.Radość moja trwała do 3 listopada do dnia premiery X a do tego śledząc forum i czytając o pierwszych szczęśliwcach X zapragnąłem go jeszcze bardziej .No i udało się 15.11.byłem już posiadaczem X dodam dla jasności zadowolonym posiadaczem.

Oczywiście wydając 5tys na fona ,tak to bardzo dużo ,ale jak swojego iphona 8 dałem żonie ,żony 7 sprzedałem i kupiłem sobie X to nie jest już tak dużo .Wprawdzie trochę straciłem ale żona ma nowy telefon i ja mam nowy telefon,czymś trzeba się usprawiedliwić. :) To wszystko dla żony :)

Wiem że Apple specjalnie nie błyszczy ,ale powiedzmy szczerze nie ma rzeczy doskonałych ,prawie zawsze miałem telefony flagowe Samsungi ,HTC,LG i co ten pierwszy dobry ekran HTC super głośniki ,LG dla mnie był najlepszy ,menu+aktualizacje ,nie wspomniałem jeszcze o Xperi z3 ale tylko dwa miesiące miałem bo padła wymienili na nową i odsprzedałem.

Długo by gadać od iphona 6s ,7,7+,8 ,X jestem w stajni Apple i na razie tak niech zostanie. 

Mój Iphone X tak jak kolegi EMU ma początkowy nr.DNP .

Pozdrawiam. :)  

• konio124 lubi to

#955 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 08:30

Też mam DNP , problemów na razie brak

A tutaj też  porównanie oglądania filmów na ekranach nowych modeli.

https://www.phoneare...dition_id100136

#956 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 07 grudnia 2017 - 08:55

DNQ też w porządku.

#957 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 grudnia 2017 - 09:29

Z każdym dniem co raz bardziej podoba mi się X. Mam wyrażanej ze FID faktycznie jakoś się dostosowuje bi teraz coraz częściej po przebudzeniu rano odblokowuje iP i nie kusze wklepywać PINu jak to było na początku. Płynność działania bajeczna, foty kosmiczne, a 3dTouch dla mnie mega wygodne i tez super rozwiązanie.
O takich rzeczach jak gesty to każdy wspomina. Ja już siebie nie wyobrażam innego posługiwania się telefonem już za pomocą gestów.

iPhone 13 Pro Max 256gb Sierra Blue ; GARMIN Fenix 6Pro Sapphire , MacBook Air

#958 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 grudnia 2017 - 09:35

Cena telefonu to jedno. Najlepsze jest to, że w tej cenie ani ładowarki FC nie ma ani dobrej jakości słuchawek. Piękny przykład dojenia.

#959 randall86

randall86
  • 135 postów

Napisano 07 grudnia 2017 - 09:57

Słuchawek nie używam ale z ładowarką to prawda. Bez tej z iPada ładowanie trwa wieczność.
 iPhone 11 Pro Max  iPhone 7  iPad Air 2  rMBP 2014  Watch 4

#960 n3wb3

n3wb3
  • 98 postów
  • SkądWWA

Napisano 07 grudnia 2017 - 16:49

A którzy mają cacy X, od jakiej litery zaczyna się u was nr seryjny? Pierwszy miałem DNP, drugi FK1

G6W

#961 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 grudnia 2017 - 23:09

Ciekawy filmik o wpływie ekranów OLED na wzrok. Podobno Ok. 10% ludzi ma problem z tymi ekranami, a to sporo. Wszystkiemu winne migotanie, które dobrze widać na filmie przy 240 klatkach.
https://youtu.be/99w3Wmp1agI

Użytkownik Regiss edytował ten post 07 grudnia 2017 - 23:13

iPhone 15 Pro

#962 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 08 grudnia 2017 - 16:13

OLED mial byc godnym nastepca plasmy. Jak na razie sie to jeszcze nie udalo. Regiss bardzo dobrze pisze. Ekran OLED spelnia swoja funkcje gdy patrzy sie dokladnie na wprost. Jezeli ktos nie widzi przeklamania kolorow i rozowego zamiast bialego, to jest zaslepiony pieniedzmi wydanymi na ten przesadnie drogi telefon. Nie bede juz wspominal o migotaniu ekranu, bo to oczywista oczywistosc w obecnych OLED'ach.

Użytkownik arnold-h edytował ten post 08 grudnia 2017 - 16:14

• Regiss lubi to

#963 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 08 grudnia 2017 - 16:57

OLED mial byc godnym nastepca plasmy. Jak na razie sie to jeszcze nie udalo. Regiss bardzo dobrze pisze. Ekran OLED spelnia swoja funkcje gdy patrzy sie dokladnie na wprost. Jezeli ktos nie widzi przeklamania kolorow i rozowego zamiast bialego, to jest zaslepiony pieniedzmi wydanymi na ten przesadnie drogi telefon. Nie bede juz wspominal o migotaniu ekranu, bo to oczywista oczywistosc w obecnych OLED'ach.

Oled jest godnym następca plazmy. I w dodatku zdecydowanie jest lepszy od plazmy. Poczytaj trochę testów na hdtv.com.pl

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#964 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 grudnia 2017 - 18:08

Oled jest godnym następca plazmy. I w dodatku zdecydowanie jest lepszy od plazmy. Poczytaj trochę testów na hdtv.com.pl

Tylko chyba troszkę mijacie się z tematem. Ekrany zastosowane w telefonach to co innego niż w TV, chyba, że plasma w telefonach istniała.

OLED w TV - zero problemów, ekran cudny.

AMOLED/OLED w telefonach - wciąż daleki do ideału.

#965 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 08 grudnia 2017 - 19:15

Tylko chyba troszkę mijacie się z tematem. Ekrany zastosowane w telefonach to co innego niż w TV, chyba, że plasma w telefonach istniała.
OLED w TV - zero problemów, ekran cudny.
AMOLED/OLED w telefonach - wciąż daleki do ideału.

Oled w tv i telefonie to to samo. Z tym ze na telefon patrzysz z bliska i trzymając go w ręce. A tv wiadomo jak się ogląda.

#966 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 08 grudnia 2017 - 19:43

Prosze sobie poczytac o wadach OLED. Wyblakle po czasie kolory, mniejsza ostrosc, biel wpdajaca w rozowy.

#967 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 grudnia 2017 - 20:47

No nie wiem. Mam w pracy kilka OLEDOW LG i patrząc z rożnego kata nie widzę takiego dramatu jak w X. Po prostu Samsung wpakował jakieś badziewie do iPhonów.

iPhone 12 mini 

#968 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 grudnia 2017 - 02:28

Oled w tv i telefonie to to samo. Z tym ze na telefon patrzysz z bliska i trzymając go w ręce. A tv wiadomo jak się ogląda.

Tylko np. nie ma różnicy przy TV kąt patrzenia, jakiś różowy obraz czy niebieski. Zawsze odwzorowanie kolorów itp idealne.

#969 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 grudnia 2017 - 08:22

Tylko np. nie ma różnicy przy TV kąt patrzenia, jakiś różowy obraz czy niebieski. Zawsze odwzorowanie kolorów itp idealne.

Włącz sobie na IP X Netflix na pełnym ekranie i zobacz czy będziesz widział jakieś różnice obrazu pod różnymi kątami. Na ekranie TV tego nie widać bo masz cały czas ruchomy obraz. To samo zachowuje się iPhone jak leci na nim np. Film.

#970 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 grudnia 2017 - 10:14

Kiedy mam statyczny obraz w X jest przekłamanie kolorów, w TV nie. Nie znam się, wiem, że tu i tu OLED ale jednak różnica jest. 

#971 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2017 - 10:17

Filmy filmami, ale ile ich tak naprawdę oglądasz. Ja osobiście czytam dużo treści i na białym tle wygodniej czyta mi się na LCD w iP8 niż na X. 

Użytkownik effe edytował ten post 09 grudnia 2017 - 10:18

iPhone 12 mini 

#972 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 grudnia 2017 - 12:42

Filmy filmami, ale ile ich tak naprawdę oglądasz. Ja osobiście czytam dużo treści i na białym tle wygodniej czyta mi się na LCD w iP8 niż na X.

Ale ja nie pisze ze oglądam filmy na telefonie. Tylko pokazałem dlaczego na oled tv nie widać tego problemu.

#973 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2017 - 13:57

Hmmm na białym tle tez nie widzę tego problemu na TV.
  • Molimo lubi to

iPhone 12 mini 

#974 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 grudnia 2017 - 14:22

Dlatego w sumie ciekawi mnie dlaczego OLED TV nie ma takich problemów, a każdy telefon już tak.

#975 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 grudnia 2017 - 14:50

Wyświetlacz wyświetlaczowi nie równy. Kwestia zapewne technologii, elektroniki itp

iPhone 12 mini 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych