Czyli to nie ma znaczenia.
Tak sądzę.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 06 grudnia 2017 - 21:42
Czyli to nie ma znaczenia.
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 06 grudnia 2017 - 23:27
To prawda. Dlatego właśnie mam mieszane uczucia. Porównuje X z 8 plus, i jeśli chodzi o przeglądanie internetu, 8 plus bije X.Widzę, że dużo osób pisze o X jako wielkość ekranu iP+ w obudowie mniejszej wersji. To nie jest tak, ekran iP+ ma zupełnie inne proporcje i sposób użytkowania jest również inny. W iP+ ekran przede wszystkim był szerszy dzięki czemu klawiatura była wygodniejsza, orientacja pozioma pięknie działała w natywnych aplikacjach jak również konsumpcja treści i multimediów jest lepsza niż w przypadku X'a.
Napisano 07 grudnia 2017 - 00:35
Napisano 07 grudnia 2017 - 08:14
Tuż po premierze, wiedząc że na X trzeba będzie czekać wziąłem 8+. Mialem ochotę na coś nowego/większego bo wcześniej miałem 6, 6s i 7 - wszystkie małe. 8+ to świetny telefon, przede wszystkim jego bateria jest nie do pokonania nawet przez X. Niestety jest w moim odczuciu delikatnie za ciężki i niestety nie mieści mi się w moje ulubione miejsce w aucie (cup holder). Jeżeli są fundusze to X jest iphonem niemal idealnym. Posiada prawie wszystkie zalety 8+ zamknięte jednak w dużo bardziej ergonomicznym opakowaniu. Face id oraz obsługa gestami jest naprawdę rewelacyjna. Myśląc kategoriami "5 koła za telefon" cieżko być obiektywnym, całkiem inaczej sprawa wyglada kiedy mamy do sprzedania jakiegoś poprzedniego flagowca a X bierzemy na jakaś działalność - wtedy suma jest w miarę akceptowalna. Pozdrawiam.
Trudno się z kolegą nie zgodzić ,używałem 7+przez prawie rok wszystko super codzienne użytkowanie rewelacja gorzej było przy robieniu zdjęć ,a już szybko wyciągnąć fona pstryknoć jakieś ujęcie to z moimi małymi dłońmi tragedia .Wyjeżdżając tego roku wakacje wymieniłem się z córą na czas wyjazdu na 6s rewelacja mankamentem była jedynie bateria.Po powrocie wjedziałem ,że musi być mniejszy fon dla mnie ,X nie brałem pod uwagę wogle ,cena ,wygląd nie ,zamówiłem iphona 8 radość ogromna niby to samo co 7+ ale mniejsze no i w aucie mogłem ładować bez kabla.Radość moja trwała do 3 listopada do dnia premiery X a do tego śledząc forum i czytając o pierwszych szczęśliwcach X zapragnąłem go jeszcze bardziej .No i udało się 15.11.byłem już posiadaczem X dodam dla jasności zadowolonym posiadaczem.
Oczywiście wydając 5tys na fona ,tak to bardzo dużo ,ale jak swojego iphona 8 dałem żonie ,żony 7 sprzedałem i kupiłem sobie X to nie jest już tak dużo .Wprawdzie trochę straciłem ale żona ma nowy telefon i ja mam nowy telefon,czymś trzeba się usprawiedliwić. To wszystko dla żony
Wiem że Apple specjalnie nie błyszczy ,ale powiedzmy szczerze nie ma rzeczy doskonałych ,prawie zawsze miałem telefony flagowe Samsungi ,HTC,LG i co ten pierwszy dobry ekran HTC super głośniki ,LG dla mnie był najlepszy ,menu+aktualizacje ,nie wspomniałem jeszcze o Xperi z3 ale tylko dwa miesiące miałem bo padła wymienili na nową i odsprzedałem.
Długo by gadać od iphona 6s ,7,7+,8 ,X jestem w stajni Apple i na razie tak niech zostanie.
Mój Iphone X tak jak kolegi EMU ma początkowy nr.DNP .
Pozdrawiam.
Napisano 07 grudnia 2017 - 08:30
Też mam DNP , problemów na razie brak
A tutaj też porównanie oglądania filmów na ekranach nowych modeli.
https://www.phoneare...dition_id100136
Napisano 07 grudnia 2017 - 08:55
Napisano 07 grudnia 2017 - 09:29
iPhone 13 Pro Max 256gb Sierra Blue ; GARMIN Fenix 6Pro Sapphire , MacBook Air
Napisano 07 grudnia 2017 - 09:35
Napisano 07 grudnia 2017 - 09:57
Napisano 07 grudnia 2017 - 16:49
G6WA którzy mają cacy X, od jakiej litery zaczyna się u was nr seryjny? Pierwszy miałem DNP, drugi FK1
Napisano 07 grudnia 2017 - 23:09
Użytkownik Regiss edytował ten post 07 grudnia 2017 - 23:13
iPhone 15 Pro
Napisano 08 grudnia 2017 - 16:13
OLED mial byc godnym nastepca plasmy. Jak na razie sie to jeszcze nie udalo. Regiss bardzo dobrze pisze. Ekran OLED spelnia swoja funkcje gdy patrzy sie dokladnie na wprost. Jezeli ktos nie widzi przeklamania kolorow i rozowego zamiast bialego, to jest zaslepiony pieniedzmi wydanymi na ten przesadnie drogi telefon. Nie bede juz wspominal o migotaniu ekranu, bo to oczywista oczywistosc w obecnych OLED'ach.
Użytkownik arnold-h edytował ten post 08 grudnia 2017 - 16:14
Napisano 08 grudnia 2017 - 16:57
OLED mial byc godnym nastepca plasmy. Jak na razie sie to jeszcze nie udalo. Regiss bardzo dobrze pisze. Ekran OLED spelnia swoja funkcje gdy patrzy sie dokladnie na wprost. Jezeli ktos nie widzi przeklamania kolorow i rozowego zamiast bialego, to jest zaslepiony pieniedzmi wydanymi na ten przesadnie drogi telefon. Nie bede juz wspominal o migotaniu ekranu, bo to oczywista oczywistosc w obecnych OLED'ach.
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 08 grudnia 2017 - 18:08
Oled jest godnym następca plazmy. I w dodatku zdecydowanie jest lepszy od plazmy. Poczytaj trochę testów na hdtv.com.pl
Tylko chyba troszkę mijacie się z tematem. Ekrany zastosowane w telefonach to co innego niż w TV, chyba, że plasma w telefonach istniała.
OLED w TV - zero problemów, ekran cudny.
AMOLED/OLED w telefonach - wciąż daleki do ideału.
Napisano 08 grudnia 2017 - 19:15
Tylko chyba troszkę mijacie się z tematem. Ekrany zastosowane w telefonach to co innego niż w TV, chyba, że plasma w telefonach istniała.
OLED w TV - zero problemów, ekran cudny.
AMOLED/OLED w telefonach - wciąż daleki do ideału.
Napisano 08 grudnia 2017 - 19:43
Napisano 08 grudnia 2017 - 20:47
iPhone 12 mini
Napisano 09 grudnia 2017 - 02:28
Oled w tv i telefonie to to samo. Z tym ze na telefon patrzysz z bliska i trzymając go w ręce. A tv wiadomo jak się ogląda.
Napisano 09 grudnia 2017 - 08:22
Tylko np. nie ma różnicy przy TV kąt patrzenia, jakiś różowy obraz czy niebieski. Zawsze odwzorowanie kolorów itp idealne.
Napisano 09 grudnia 2017 - 10:14
Kiedy mam statyczny obraz w X jest przekłamanie kolorów, w TV nie. Nie znam się, wiem, że tu i tu OLED ale jednak różnica jest.
Napisano 09 grudnia 2017 - 10:17
Filmy filmami, ale ile ich tak naprawdę oglądasz. Ja osobiście czytam dużo treści i na białym tle wygodniej czyta mi się na LCD w iP8 niż na X.
Użytkownik effe edytował ten post 09 grudnia 2017 - 10:18
iPhone 12 mini
Napisano 09 grudnia 2017 - 12:42
Filmy filmami, ale ile ich tak naprawdę oglądasz. Ja osobiście czytam dużo treści i na białym tle wygodniej czyta mi się na LCD w iP8 niż na X.
Napisano 09 grudnia 2017 - 13:57
iPhone 12 mini
Napisano 09 grudnia 2017 - 14:22
Napisano 09 grudnia 2017 - 14:50
iPhone 12 mini
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych