Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#401 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 19:44

Nie rozumiem takiego podejścia. 

Najlepiej włóż go za szybkę i nie dotykaj bo cena spadnie.

Ostatni iphone jaki kupiłem to 5s 64GB. Cena jego jest teraz taka, że dam go raczej komuś tym bardziej, że go zalałem i na ekranie mam "chmury". Kończy mi się jednym słowem, a nowy X mi się podoba to go kupuję. Planuję go też używać jakieś 4 lata. Podkreślam, "używać" a nie chuchać i dmuchać by czasem cena nie spadła jeżeli pojawi się gdzieś rysa czy wypali się coś na ekranie.

#402 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 19:49

Nie rozumiem takiego podejścia. 

Najlepiej włóż go za szybkę i nie dotykaj bo cena spadnie.

Ostatni iphone jaki kupiłem to 5s 64GB. Cena jego jest teraz taka, że dam go raczej komuś tym bardziej, że go zalałem i na ekranie mam "chmury". Kończy mi się jednym słowem, a nowy X mi się podoba to go kupuję. Planuję go też używać jakieś 4 lata. Podkreślam, "używać" a nie chuchać i dmuchać by czasem cena nie spadła jeżeli pojawi się gdzieś rysa czy wypali się coś na ekranie.

problem w tym, ze nie chodzi o chuchanie i dmuchanie...i jesli sprawdzą się prognozy to tych 4 lat z pewnością nie przetrzyma nawet w dopuszczalnym stanie ten Twój "X"... 

• valdas lubi to

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#403 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 listopada 2017 - 19:49

ups! coraz więcej powodów by zastanowić się nad wydaniem takiej kasy... ale najgorsze, że ponoć współpraca z Samsungiem to dłuższa sprawa... kurcze dopiero co skompletowanam produkty od apple i juz trzeba wracać do produktów Microsoftu... Nie wiem o co chodzi z tym badziewnym Samsungiem...
https://myapple.pl/p...ch-ekranow-oled

Tak badziewny, że Apple ze swoim geniuszem musi z ich ekranów korzystać.
Podczas takich milionowych produkcji zawsze będzie partia obarczaną wadą. iPhone też to dotyczy. Przyzwyczaicie się.
  • effe lubi to

#404 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 19:58

Tak badziewny, że Apple ze swoim geniuszem musi z ich ekranów korzystać.
Podczas takich milionowych produkcji zawsze będzie partia obarczaną wadą. iPhone też to dotyczy. Przyzwyczaicie się.

samsungi zawsze miały badziewne ekrany - najpierw zielone, że aż na wymioty brało - do dziś nie rozumiem jak trzeba było być ślepym żeby to kupować, przecież to było koszmarne...a teraz te oledy..., owszem ludziska w ślepo wszystko wezmą i się cieszą jak maja phona z reklamy i dlatego samsung teraz trzepie kasę... ale to nie znaczy, że ma dobry sprzęt... po prostu ma dobrych speców od reklamy i plecy...

Co do Apple tez dziwię, ale z tego co czytałam to niechętnie tę współpracę podejmuje i nadal próbuje coś na boku z LG kombinować. Myśle, że Apple może być do muru przyparte ta idiotyczną polityką energooszczedzania...

http://thinkapple.pl/2017/09/25/iphone-2018-oled-i-lcd/

Użytkownik a.s edytował ten post 04 listopada 2017 - 20:06

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#405 Murgal

Murgal
  • 911 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 20:15

Face ID jest o wiele dłużej "trybi" niż TouchID, czasami patrząc pod dziwnymi kątami albo idąc nie ogarnia co się dzieje. 

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#406 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 04 listopada 2017 - 20:21

Face ID jest o wiele dłużej "trybi" niż TouchID, czasami patrząc pod dziwnymi kątami albo idąc nie ogarnia co się dzieje.

To było do przewidzenia. Musisz telefon trzymać w odpowiedniej odległości i pod odpowiednim kątem. Nie ma mowy żeby sobie coś podejrzeć pod biurkiem czy stołem. Trzeba kod wklepywac.

iPhone 15 Pro

#407 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 20:41

Jak jakość połączeń na X? Nie macie czasami jakiegoś charczenia delikatnego?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#408 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 20:41

Nie zauważyłem żeby trybił dłużej. Wręcz odwrotnie skuteczność zdecydowanie większa niż w Touch ID.

Użytkownik EMU edytował ten post 04 listopada 2017 - 20:41

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#409 pogar

pogar
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2017 - 20:45

Póki co FaceID wymiata u mnie

#410 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 listopada 2017 - 20:59

Nie zauważyłem żeby trybił dłużej. Wręcz odwrotnie skuteczność zdecydowanie większa niż w Touch ID.

O to całkiem miła wiadomość :) 

Pobawiłem się dzisiaj kilkanaście minut znów telefonem i faktycznie FiD działa świetnie. Próbowałem w różnych warunkach. Przy bardzo mocnym świetle jak i w całkowitej ciemności. iPhone odblokował się zawsze. Ty już używasz drugą dobę więc masz już za sobą więcej prób :)

Wiem, że obecnie dni nie są za bardzo słoneczne, ale od czasu do czasu słońce jeszcze mocniej zaświeci. Prosiłbym Was o opinie jak wtedy pod słońce zachowuje się FiD. 

iPhone 12 mini 

#411 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 21:02

Co do nawigacji, o której była wczesniej mowa, można używać wskazówek ktore pojawiają sie w centrum powiadomień, gdy sama aplikacja działa w tle- ale to tylko taka zastępcza metoda, która nie eliminuje oczywistej możliwej wady wypalania sie ekranów. Póki co cieżko cos więcej o tym powiedziec bo to świeżynka. Pewnie z czasem bedzie więcej opinii jak to faktycznie wyglada.
Z czasem moze ktoś (Apple) zaproponuje Obniżenie punktu bieli (Ustawienia->Ogólne-> Dostępność->Udogodnienia ekranu) lub zmianę Filtrów barwnych (tamże) w tym ustawienie tinty barwnej :)

Użytkownik Lingerine edytował ten post 04 listopada 2017 - 21:09

#412 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 04 listopada 2017 - 21:06

Jak jakość połączeń na X? Nie macie czasami jakiegoś charczenia delikatnego?

Ja mam + przy głośnej muzyce charczy. Jest już na macrumors wątek o tym. Nie jesteśmy sami. Jak nie naprawi tego 11.3 jakieś, to lipton

#413 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 21:28

O to całkiem miła wiadomość :)
Pobawiłem się dzisiaj kilkanaście minut znów telefonem i faktycznie FiD działa świetnie. Próbowałem w różnych warunkach. Przy bardzo mocnym świetle jak i w całkowitej ciemności. iPhone odblokował się zawsze. Ty już używasz drugą dobę więc masz już za sobą więcej prób :)
Wiem, że obecnie dni nie są za bardzo słoneczne, ale od czasu do czasu słońce jeszcze mocniej zaświeci. Prosiłbym Was o opinie jak wtedy pod słońce zachowuje się FiD.

Dziś na Śląsku słoneczny dzień i Face ID spisało się wzorowo. A to dopiero druga doba z X a ponoć Face ID cały czas „uczy się” naszej twarzy więc nie widzie poki co z tym aspektem X jakichkolwiek obaw.

Użytkownik EMU edytował ten post 04 listopada 2017 - 21:46

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#414 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 21:34

Masz na myśli oczywiscie FaceID :)

A tu jeszcze cos odnośnie statycznych obrazów:

Unikaj wyświetlania statycznego obrazu przy maksymalnej jasności przez dłuższy czas. Jeśli używasz aplikacji, która zapobiega wyłączeniu wyświetlacza, kiedy nie używasz aktywnie telefonu iPhone X, możesz tymczasowo zmniejszyć poziom jasności w centrum sterowania.

To nie usuwa problemu tych wyświetlaczy, a jedynie jest jakimś doraźnym rozwiązaniem, ale warto, bo głównie chodzi o duży kontrast przy wysokiej jasnosci

#415 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2017 - 21:41

Mnie przez okularki złapało także nie jest źle ;)

#416 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 21:47

Masz na myśli oczywiscie FaceID :)

Tak;) już poprawiłem:)

#417 lucas144

lucas144
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2017 - 22:06

Tutaj speed test, pierwszy test X a potem pojedyncze otwieranie jeden obok drugiego wygrał Note 8.

Od 9:53 porównanie FACE ID z Samsungiem skanerem tęczówki -> https:// www.youtube.com/watch?v=sI1YELmjh9g
  • Molimo lubi to
  •  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#418 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 04 listopada 2017 - 22:18

Tutaj speed test, pierwszy test X a potem pojedyncze otwieranie jeden obok drugiego wygrał Note 8.

Od 9:53 porównanie FACE ID z Samsungiem skanerem tęczówki -> https:// www.youtube.com/watch?v=sI1YELmjh9g

Note 8 jest już od dłuższego czasu, iPhone X od wczoraj. Większość aplikacji nie jest dostosowana. Chwila moment i X rozniesie konkurencje ;) 

#419 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 listopada 2017 - 22:22

Czym rozniesie? iPhone roznosi ceną bo jak widać w codziennym użytkowaniu nie jest szybszy, ekran nie jest lepszy, zdjęć nie robi lepszych itd. Wszystko na tym samym poziomie.

#420 lucas144

lucas144
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2017 - 22:31

Note 8 jest już od dłuższego czasu, iPhone X od wczoraj. Większość aplikacji nie jest dostosowana. Chwila moment i X rozniesie konkurencje ;)

Nie wierze w to, ze producenci aplikacji nie dostali wytycznych wcześniej co do nowego iPhone. Zreszta zaprezentowany został we wrześniu
  •  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#421 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 22:48

Wytyczne dostali i co z tego skoro musza wydać aktualizacje dla iP X. Aplikacje, ktore nie uwzględniają „notcha” najwidoczniej, mimo wytycznych do tej pory nie są zoptymalizowane. Dostosowanie trwa dluzej niż 2 miesiące (od premiery iP X), nawet przy podstawowych aplikacjach. Poza tym nie każda firma bedzie od razu latała i skakała, zeby wszystko optymalizować pod nowa rozdzielczość, najpierw idą na łatwiznę i odcinają niewygodny element, a po jakimś czasie optymalizują. Swoją droga pamietam jak kiedyś robiłem zgłoszenie do jednej z nawigacji, która blednie pokazywała drogę jednokierunkowa (była jednokierunkowa, ale w druga stronę), zajęli sie tematem po chyba 7 miesiącach :)

#422 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 listopada 2017 - 06:16

Dwie doby z nowa zabawka i wrażenia jak najbardziej cały czas dobre. FaceID bez zarzutu raz nie rozpoznało bo patrzyłem na telefon pod dziwnym kątem. Jakość rozmów idealna, nic nie haraczy - używałem t-mobile z pełnym zasięgiem. Co do ekranu to jest bajka, co prawda delikatne odchylenie telefonu sprawia ze kolor się zmienia i jest to dość irytujące ale w sumie zazwyczaj patrzymy na wprost:) Co do wypalania to bardzo szybko się dowiem czy się wypali bo u mnie będzie pracował w roli nawigacji 4-5h dziennie :)

Porównanie do najnowszych Samsungow - samsungi są piękne, to nie te same mydelniczki co kiedyś, samsung robi naprawdę ładne telefony, maja tylko jedna wadę - brak iOS:) Miałem dwa podejścia i musiałem zrezygnować z tego powodu, chociaż Apple mnie trochę postraszyło bo po zainstalowaniu iOS 11 na 7 poczułem się tak jak podczas używania samsunga, na szczęście na X jest ta płynność która lubię :)

#423 kamjas

kamjas
  • 67 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 05 listopada 2017 - 10:28

Witam czy FiD działa jak mam okulary i jak je zdejmą ?

Tak, sprawdzone na sobie :)

• Mirek 59 lubi to

Macbook Pro 14 2021 , iPhone 14 ProMax , iPad Pro 11 M1

#424 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 05 listopada 2017 - 11:04

U mnie rownież działa w okularach przeciwsłonecznych, ogólnie działa to bardzo sprawnie, nie zauważyłem zeby miało to większy problem, a odblokowywane w rożnych warunkach. Do tego można najpierw przesunąć palcem do góry, a pozniej położyć przed twarzą i zeskanować facjatę. Wrażenia z tego FaceID naprawde pozytywne. Gorzej jak ktoś napisał, z odblokowaniem telefonu, który leży na przykład na biurku. Trzeba go wtedy podnieść i umieścić przed twarzą, juz pod pewnym katem łapie, ze to my i uwierzytelnia.

Użytkownik Lingerine edytował ten post 05 listopada 2017 - 11:22

#425 imn

imn
  • 333 postów

Napisano 05 listopada 2017 - 11:33

A jak z wadami fabrycznymi? Pojawiają się gradientowo zasikane ekrany? Nic nie chrupie w obudowie?

 Macbook Pro Retina 13 

 iPhone X 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych