Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#326 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 listopada 2017 - 12:02

Pobawiłem się z 15 minut obiema wersjami kolorystycznymi i muszę powiedzieć, że w realu SG wymiata.

W Internecie zdjęcia i filmiki to głównie te z wersją srebrną i szczerze myślałem, że wygląda trochę inaczej, szczególnie ramki po bokach są ...  srebrne. Ktoś mógłby powiedzieć, no a niby jakie mają być skoro to model Silver. Ja spodziewałem się, że będą bardziej zmatowione, że będą mniej kontrastowały z przodem (identycznym w obu) i tyłem, a tu jednak wygląda to bardzo odblaskowo.

W SG kolor ramek jest genialnie dopasowany z przodem i tyłem, no ale to jak wiadomo to kwestia gustu i komuś może bardziej odpowiadać jasna kolorystyka, ale piszę takie pierwsze wrażenia, które mogą pomóc w wyborze koloru. Ktoś pisał, że SG jest nudny, nie jest- jest bardziej jednolity kolorystycznie po prostu super to wygląda.

o dzięki za to info bo po zdjęciach faktycznie nie widać aż takiej różnicy :) [ja na SG czekam właśnie :) ]

#327 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 03 listopada 2017 - 12:03

Pewnie, że kolor to kwestia gustu :)

Ja zawsze brałem czarne / sg, dlatego tym razem zdecydowałem się na srebrny - tym bardziej, że przód X jest czarny w obu wersjach kolorystycznych 

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#328 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 listopada 2017 - 12:04

Dotarł i do mnie. Ekran to jakiś sztos, nic lepszego nigdzie nie widziałem, mistrzostwo świata, Face ID to przełom już wiem dlaczego Apple zrezygnowało z Touch ID ten kto pouzytkuje Iphone X nie będzie płakał za touch id.

Rewelacja

Ekran? S8, Note 8. Już dawno na rynku. Możesz sprawdzić. ;)

#329 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 12:05

mogę wrzucić fotki beż żadnego retuszowania, ani innych filtrów, które jak wiadomo są często używane przez blogerów i innych fotografów, robione na szybko ale widać to dość wyraźnie.

• monis lubi to

#330 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 12:16

https://www.dropbox....UNOVwwl3Ta?dl=0

#331 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 listopada 2017 - 12:26

Dzięki :) faktycznie SG wymiata

#332 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 13:19

https://www.theverge...iphone-x-review

Pierwsza recenzja.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#333 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 13:41

Recenzja trochę z tyłeczka, ale w sumie co się dziwić. Gość opisuje masę problemów w związku z FaceID, a na koniec jest to wrzucone w plusy. To czego się najbardziej obawiałem, czyli konieczność podniesienia telefonu z biurka i spojrzenia w niego w celu jego odblokowania, mały dystans potrzebny do odblokowania, a także problemy z odblokowaniem w pełnym słońcu, to wszystko się potwierdziło. Amazingu nie ma, można się rozejść.

Użytkownik Geble edytował ten post 03 listopada 2017 - 13:42

• kristof461 lubi to

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#334 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 03 listopada 2017 - 14:04

Jedna z pierwszych polskich recenzji:

'https://www.youtube.com/watch?v=IdMlF20LsEc'

Użytkownik lousylucky edytował ten post 03 listopada 2017 - 14:32

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#335 lucas144

lucas144
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2017 - 14:15

coś tu pierwsza ''recenzja'' https: //www.youtube.com/watch?v=PIHnP83otJY

Użytkownik lucas144 edytował ten post 03 listopada 2017 - 14:16

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#336 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 03 listopada 2017 - 14:19

Recenzja trochę z tyłeczka, ale w sumie co się dziwić. Gość opisuje masę problemów w związku z FaceID, a na koniec jest to wrzucone w plusy. To czego się najbardziej obawiałem, czyli konieczność podniesienia telefonu z biurka i spojrzenia w niego w celu jego odblokowania, mały dystans potrzebny do odblokowania, a także problemy z odblokowaniem w pełnym słońcu, to wszystko się potwierdziło. Amazingu nie ma, można się rozejść.

Amazing jest jak spojrzysz na wyniki finansowe...

#337 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 14:38

Mi nie pasuje jeszcze brak info o sieci na górnym pasku. Mając Play fajnie widzieć z czym się łączycie oraz czy to LTE/3G/ czy E. To też czasem ma znaczenie zwłaszcza kiedy chcemy oszczędzić baterię. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#338 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 03 listopada 2017 - 14:56

Mi nie pasuje jeszcze brak info o sieci na górnym pasku. Mając Play fajnie widzieć z czym się łączycie oraz czy to LTE/3G/ czy E. To też czasem ma znaczenie zwłaszcza kiedy chcemy oszczędzić baterię. 

Taka informacja jest wyświetlana w górnym pasku, jednak w momencie połączenia z siecią WiFi, literki LTE/3G/E zostają zastąpione tradycyjną ikonką zasięgu WiFi

• kristof461 lubi to

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#339 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2017 - 15:44

Chciałem zakupić u siebie telefon ale ewidentnie widać w katach różowe przebarwienia i odcień zmienia się w zależności od położenia telefonu. Idealnie to widać na początku jak uruchomimy telefon i zobaczymy języki do wyboru. Szkoda trochę. Obyście Wy trafili na lepsze wyświetlacze.

iPhone 12 mini 

#340 mkielbasa666

mkielbasa666
  • 48 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 16:44

Czy jest jakaś różnica w ekranie miedzy X a 8? Chodzi mi o kolory i jasność. Czy zmiana lcd na oled nie robi diametralnej różnicy?

iPhone 8 Plus 64GB Gold, iPad 2 16GB,

#341 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 17:30

Kilka słów po kilku godzinach z X:)

Jest bardzo ale to bardzo dobrze!! X działa bardzo płynnie, gesty ekranowe są naprawdę bardzo dobrze rozwiązane i bardzo proste w użyciu. Ekran przynajmniej w moim modelu bez jakichkolwiek przebarwień. Ekran robi naprawdę piorunujące wrażenie. Ogólnie wygląd X jest kapitalny. Wykonanie to najwyższa półka, wszystko idealnie spasowane. Bardzo zadowolony jestem. Miałem do wyboru rozpakowane 2szt silver i SG i zdecydowanie w moim odczuciu lepiej wyglada silver, nie łapie odcisków albo przynajmniej nie widać ich:)

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#342 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 listopada 2017 - 17:37

Łapie odciski, obydwa modele wypalcowane w iSpot. Na Marszałkowskiej powiedziano mi że się sprzedały w 15 minut :P

Telefon naprawdę robi wrażenie (choć bawiłem się nim może dwie minuty), faktycznie biały wygląda chyba lepiej, ale już poczekam na zamówionego w AOS space grey.

Aha, iSpot wprost mi powiedział, że wad kosmetycznych raczej nie wymieniają, a ekran się do takich zalicza.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#343 lucas144

lucas144
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2017 - 19:41

Dobra chłopaki, zamówiłem go dzisiaj, ale byłem go potem obejrzeć i potem wszedlem do Samsunga bo muszę przedłużyć umowę... i większe wrażenie zrobił na mnie ten Samsung Note 8, którego widziałem pierwszy raz na żywo. 

Naprawde na gorze ta wyspa wyglada tragicznie (jak dla mnie). Face ID super. Kolor srebrny jest raczej taki blady, szarawy i te okropne srebrne ramki. 

Chyba jednak note 8. :( nie wiem, pierwszy raz nie zrobił na mnie wrażenia IPhone. 

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#344 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 20:53

tez uzywam od paru h. od dwoch lat mam plusy wiec odniose sie pierw do wymiaru.

- wyswietlacz na dlugosc taki sam, ciut weszy do tego brak zoptymalizowania przez niektore apki, powoduje ze powierzchnia robocza wzgledem plusa jest mniejsza. szczegolnie odczuwa sie to w uzywaniu wertykalnym. w poziomie nie jest to tak odczuwalne jezeli apka jest zoptymalizowana, bo gdy, jest skalowana i po bokach mamy czern to wiadomo ze powierzchnia robocza mniejsza. jak komus zalezy na naprawde duzym ekranie i uzywal plusa to moze nie byc zadowolony. 

- brak home, nie przeszkadza, gesty szybko wchodza w krew ;) ale np zamykaie appek w multitastingu jest wg mnie troche upierdliwe, bo po gescie trzeba przytrzymac okno zeby pojawil sie minus w rogu i dopiero wtedy mozna appke wylaczyc, gestem do gory.

- faceID, wg mnie super sprawa, bardzo mi sie to podoba i narazie nie mam jakis uwag do jego dzialania czy dokladnosci. telefon bardzo fajnie je wykorzystuje w roznych sytuacjach. np przy powiadomieniach jak nie spojrze na wyswietlacz to nie pokazuje tresci, gdy mnie zeskanuje, tresc sie ukazuje. naprawde bardzo fajna sprawa.

- aparat zauwazalnie lepszy niz w 7 plus - moze to kwestia wyswietlacza ale roznice widac. napewno lepiej sobie radzi w gorszym swietle. strasznie podoba mi sie nowa opcja tych studyjnych oswietlen. 

- rogi - osobiscie myslalem ze beda mi bardzo przeszkadzac. narazie ich nie zauwazam, moze potrzebuje wiecej czasu zeby zaczely mnie wkurzac. brak % bateri na ekranie wkurza i uwazam za bzdure. jeszcze sie nie przyzwyczailem do centrum sterowanai sciaganego z gornego rogu, oraz do tego ze kazdy rog odpowiada za inny gest.

narazie nic wiecej mi nie przychodzi do glowy. 

Użytkownik Wania edytował ten post 03 listopada 2017 - 20:54

• Amex lubi to

#345 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 listopada 2017 - 21:44

Też miałem dzisiaj okazję pomacać. Space Gray wygląda mega, w ogóle tego nie widać na zdjęciach, ale ta ramka jest czarna, zupełnie inna niż w wersji Silver. Silver zupełnie mi się z kolei nie podobał, jest zbyt duży kontrast między czarnym przodem a jasną, świecącą się ramką. 

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#346 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 22:38

Też miałem dzisiaj okazję pomacać. Space Gray wygląda mega, w ogóle tego nie widać na zdjęciach, ale ta ramka jest czarna, zupełnie inna niż w wersji Silver. Silver zupełnie mi się z kolei nie podobał, jest zbyt duży kontrast między czarnym przodem a jasną, świecącą się ramką.

A ja to właśnie wziąłem za zaletę :)

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#347 waldeku

waldeku
  • 30 postów
  • SkądŁomianki,PL

Napisano 03 listopada 2017 - 22:44

A jak u was bluetooth na X działa ? u mnie totalnie ślepy, nic nie widzi :wacko: 

Ciągnę 11.1 ale nie wiem czy pomoże.

#348 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 23:09

U mnie blutacz dziala.
Jak wykonac gest zeby ekran zjechal na dol do polowy, tak jak to sie robilo dwukrotnym dotknieciem home?

#349 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2017 - 23:19

Przeciagasz palcem na docku do połowy w dół.
  • Wania lubi to

#350 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 listopada 2017 - 01:06

I jak nikt z Was nie ma wadliwego wyświetlacza? Mam tu na myśli zaróżowione krawędzie telefonu głównie widoczne na białym tle pod kątami? Do nas przyszły 7szt do sklepu i sprawdziłem każdy. Podczas wybierania języka na białym tle wszystkie miały różowe ekrany jak w nieszczęsnych samsungach. Może Wy macie z lepszej dystrybucji i wyświetlacze od lepszego producenta LG ? :)

iPhone 12 mini 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych