Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#251 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 31 października 2017 - 10:31

1. zapewne poinformuje Cię o tym stosowny komunikat, że FaceID będzie użyte do płatności i czy potwierdzasz

2. gdzieś spotkałem się z informacją, że FaceID po prostu zastąpi TouchID, ale wydaje mi się, że muszą to też zaimplementować twórcy danej aplikacji, po przecież w ustawieniach konkretnej aplikacji ustawiasz zgodę na wykorzystanie TouchID do np. logowania.

#252 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 31 października 2017 - 10:58

x-kom też zapraszają do odbioru w sobotę ale jak zadzwoniło się do nich to odrazu ,że tak pisze ale to nie wiedzą czy tak będzie ;) 

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#253 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 31 października 2017 - 11:13

1. zapewne poinformuje Cię o tym stosowny komunikat, że FaceID będzie użyte do płatności i czy potwierdzasz

2. gdzieś spotkałem się z informacją, że FaceID po prostu zastąpi TouchID, ale wydaje mi się, że muszą to też zaimplementować twórcy danej aplikacji, po przecież w ustawieniach konkretnej aplikacji ustawiasz zgodę na wykorzystanie TouchID do np. logowania.

1. Tak jak teraz jest info o TouchID tak będzie o FaceID. Żadna filozofia.

2. Tu jestem ciekaw. Z jednej strony to zmiana która leży po stronie Apple. Jeśli Apple tak zamiesza kodami i softem że aplikacje nie będą w stanie rozróżnić TouchID i FaceID to może pojawi się monit o TouchID a telefon zeskanuje twarz a aplikacja np. bankowa to zaakceptuje. Jeśli jednak to coś zupełnie innego to moim zdaniem trzeba będzie się dostosować. Poza tym duzi gracze zwłaszcza banki nie powinny pozwalać na dostęp do FaceID tak bez przygotowania. Nawet jeśli na chwilę obecną wszystko wydaje się działać dobrze to przy masowej produkcji mogą wyjść błędy które sorry ale nie wierzę że się nie pojawią. Przy nowej generacji Macbooka dali ciała. Nowe softy sami wiemy jak jest. Niestety tendencja spadkowa i nie zanosi się na zmiany. Ale może się pozytywnie zdziwię ;)

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#254 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 października 2017 - 11:17

https://youtu.be/jqRdl2P2CjE

Jednak X jest jak iOS 11. Wersja S będzie pewnie rozwiązaniem.

Użytkownik Molimo edytował ten post 31 października 2017 - 11:17

#255 MC_

MC_
  • 6 923 postów

Napisano 31 października 2017 - 11:25

Czyli główny problem to jednak FaceID. Szkoda.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#256 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 31 października 2017 - 11:27

Coś ten FaceID nie halo :D 

#257 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 31 października 2017 - 11:28

Sam padłem ofiarą nowości Apple a konkretnie MacBook Pro 2016 i jego klawiatury. Nawet gdybym chciał wydać kasę na X to na pewno nie teraz. Wystarczy odpalić inny filmik z pierwszymi wrażeniami i znów problemy z FaceID. Oczywiście można bronić że to problem z softem. Cóż. Oby ale mam wrażenie że soft może to poprawić ale przy tym obniży poziom zaawansowania tego systemu tylko po to aby łatwiej było mu odczytać twarz. 

Użytkownik kristof461 edytował ten post 31 października 2017 - 11:31

#258 pogar

pogar
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 października 2017 - 11:32

Mam laptopa z kamerą na podczerwień (zgodny z Windows Hello). Działa to pięknie, o ile słońce nie wali w plecy.. Obawiałem się że iPhone 10 będzie miał tak samo, i ma... :-(

Raczej to kwestia sprzętowa o , ile Iphone X2/S nie będzie miał TouchID z powrotem, to słabo to widzę.. 

Z zamówieniem iPhone X czekałem , właśnie, na wrażenia z FaceID)..

:-) 

#259 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 31 października 2017 - 11:35

Czyli co? Face gate? :D

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#260 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 31 października 2017 - 11:35

Mam laptopa z kamerą na podczerwień (zgodny z Windows Hello). Działa to pięknie, o ile słońce nie wali w plecy.. Obawiałem się że iPhone 10 będzie miał tak samo, i ma... :-(

Raczej to kwestia sprzętowa o , ile Iphone X2/S nie będzie miał TouchID z powrotem, to słabo to widzę.. 

Z zamówieniem iPhone X czekałem , właśnie, na wrażenia z FaceID)..

:-) 

No ja również czekałem na FaceID, ale patrząc po filmikach nie wygląda to różowo. Nawet jeśli poprawią coś w sofcie, żeby to działało szybciej to obniży pewnie poziom bezpieczeństwa. 

• kristof461 lubi to

#261 effe

effe
  • 6 546 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 października 2017 - 11:38

To pierwszy iPhone do którego jestem delikatnie sceptycznie nastawiony właśnie ze względu na ten FiD. Poczekam, aż beta testerzy się tu wypowiedzą :) 

iPhone 12 mini 

#262 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 października 2017 - 11:43

W sumie bardziej martwiłem się o rozpoznawanie twarzy w ciemności, a tu okazuje się, że problemy są przy mocnym świetle;D

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#263 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 31 października 2017 - 11:48

Dobrze, że zima idzie, dzień krótszy więc nie będzie problemu :D

A tak poważnie, ciężko uwierzyć, że tego nie testowali lub wiedzieli o takich problemach a mimo wszystko wypuścili. 

• kristof461 lubi to

#264 soczekpl

soczekpl
  • 3 287 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 października 2017 - 11:49

A tak poważnie, ciężko uwierzyć, że tego nie testowali lub wiedzieli o takich problemach a mimo wszystko wypuścili. 

Specjalnie czekali z premierą do zimy, a na wiosnę wypuści się update ;)

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#265 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 października 2017 - 11:50

Wypuścili tak samo jak iOS. Z ludzi robią beta testerów z tą różnicą, że za sprzęt dla developerów wywindowali cenę. Sprytne.

#266 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 31 października 2017 - 11:53

A o problemach z klawiaturą w nowych MBP też nie wiedzieli? Albo o tym że coś w nich strzyka strzela? Dużo było takich przypadków i nawet jeśli oficjalnie o nich nie mówili to serwisy dostały jakieś konkretne wytyczne z góry. Nie wiem jak i dlaczego to się dzieje ale niestety tego typu problemy są coraz częstsze i dlatego należy podchodzić ostrożnie do pewnych rewolucji. FaceID to jedno i najważniejsze. Do tego zaraz może dość bateria. Może nie wybuchowa ale słaba.

#267 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 31 października 2017 - 12:27

Wypuscili, bo wiedzieli, ze takich must have jest wiecej od rozsadnie myslacych.

#268 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 31 października 2017 - 12:29

Poczekajmy na więcej recenzji :) To tak jak z bateriami w iPhonie 8Plus, podobno miały na masową skalę pęcznieć, pękać, wybuchać i jakoś już o tym nic nie słychać. Podobnie tutaj, jeden afroamerykanin ma problem z odblokowaniem, a może iPhone X to rasista..

#269 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 31 października 2017 - 12:32

Nie wiem czy wszyscy to widzieli, ale w iOS11 zabrali tapety live z rybkami, a w iPX nie dość, że nowe tapety Live dali to jeszcze animowanych dołożyli :( trochę szkoda, że w taki głupi sposób chcą wyróżnić ten telefon.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#270 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 31 października 2017 - 12:41

Nie wiem czy wszyscy to widzieli, ale w iOS11 zabrali tapety live z rybkami, a w iPX nie dość, że nowe tapety Live dali to jeszcze animowanych dołożyli :( trochę szkoda, że w taki głupi sposób chcą wyróżnić ten telefon.

Jakby ci placili od sztuki 300 dolcow wiecej to tez bys chcial wyroznic...

#271 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 31 października 2017 - 13:25

Test bliźniąt:

https://www.youtube....h?v=_-tkDnv2kRY

Użytkownik Szaman35 edytował ten post 31 października 2017 - 13:27

#272 pogar

pogar
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 października 2017 - 13:29

Moi synowie to bliźniaki jednojajowe. Logowanie do Xboxa przez Kinecta, Windows Hello - nie widzą różnic :-) Iphone X, jak widać, też :-) 

#273 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 31 października 2017 - 14:01

Nie wiem ile lat mają Twoi synowie, ale czytałem gdzieś by dzieci do 13 roku życia nie używały FaceID. Zbyt podobne wtedy są.

Użytkownik Szaman35 edytował ten post 31 października 2017 - 14:01

#274 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 31 października 2017 - 14:02

Moi synowie to bliźniaki jednojajowe. Logowanie do Xboxa przez Kinecta, Windows Hello - nie widzą różnic :-) Iphone X, jak widać, też :-) 

a czego sie spodziewaliscie? Ze Stiv wyjdzie z grobu nakopie do dupy decydentom i zrobia cos porzadnego z emejzingiem?? Apple sie konczy i to nie dlatego, ze ja tak mowie tylko ich ruchy biznesowe sa coraz bardziej smieszne. sprzedalem w lipcu  7 zeby kupic 8 czy co tam mialo wyjsc... po premierze 8.. kupilem 7.... i teraz X nie mam zamiaru kupowac. Oczywiscie to moje subiektywne zdanie i kazdy ma prawo miec inne ale jak dla mnie to mam inne pomysly by wydac 5 tysiecy cebulionow..

• wopo lubi to

#275 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 31 października 2017 - 14:04

Akurat ich ruchy biznesowe są świetne, wystarczy spojrzeć na wyniki finansowe :)

Ja bym powiedział, że z perspektywy konsumenta są właśnie za bardzo biznesowe.

Edit: po 3.11 mam nadzieję, że ktoś zrobi tu porządek i posty będą faktycznie zgodne z tematem wątku bo bałagan jest straszny (w tym i mój w tym udział) :)

Użytkownik sevecc edytował ten post 31 października 2017 - 14:05

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych