Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 5 votes

iPhone X – opinie i wrażenia.

• This topic is locked This topic is locked
2901 replies to this topic

#2551 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 15 September 2018 - 16:56

Zakładam iż nie posiada Maca, wtedy by nie zmieniał bo lepszego uzupełnienia nie ma.

No nie ma ;)

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#2552 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 September 2018 - 17:08

Note 9 to super sprzęt, więc życzę miłych wrażeń z użytkowania. Jednak stawiam dobre Whisky, że maks 2 miechy na nim wytrzymasz.  :)

iPhone 12 mini 

#2553 fatum11

fatum11
  • 275 posts

Posted 15 September 2018 - 17:08

Takiej pary byś długo nie zmienił.

#2554 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 15 September 2018 - 18:08

Note 9 to super sprzęt, więc życzę miłych wrażeń z użytkowania. Jednak stawiam dobre Whisky, że maks 2 miechy na nim wytrzymasz. :)

Przyjmuję ;)
  • effe likes this

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#2555 disaster3

disaster3
  • 95 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 September 2018 - 18:25

Ja się już znudziłem iphone, sprzedałem wczoraj i kupiłem Note 9. Ciekawe na jak długo :D

W zeszłym roku po premierze X i 8mek parsknąłem śmiechem i kupiłem 7 256GB po SE. Wytrzymałem do marca tego roku i zmieniłem na 9+, mam już dłużej niż „2 miesiące” a po konferencji tegorocznej płakałem jak drugi rok z rzędu Apple czesze swoich klientów, podnosząc cenę, nie dając nic więcej w stosunku do X, ba nawet zabierając przejściówkę do słuchawek i dalej dokładając śmieciową ładowarkę 5V :lol: ahaha
Są mistrzami w dymaniu swoich klientów. Poczekam do marca na następcę 9+ i za polowe ceny „japka” kupię znowu super sprzęt jak zrobiłem to w tym roku. Ponad 7 koła za swój topowy telefon, :lol: ahahaha ciekaw jestem kiedy w końcu ludzie przejrzą na oczy..... no chyba ze nie chcą :D ale to już nie mój problem.

Edited by disaster3, 15 September 2018 - 18:30.

iPhone 4s 8GB white, iPhone XS 256GB gold, iPhone 14 Pro 256GB Purple, iPhone 13 Pro 256GB Sierra blue, iPad Pro 11 256GB silver,

#2556 Mirek 59

Mirek 59
  • 410 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 September 2018 - 18:44

Jak czytam kolejny raz ze nowy IP to ponad 7K to ...... masz Samsunga z taką pamięcią ? Ciekawe ile by kosztował ? 

#2557 Hohe

Hohe
  • 324 posts

Posted 15 September 2018 - 18:49

Jak czytam kolejny raz ze nowy IP to ponad 7K to ...... masz Samsunga z taką pamięcią ? Ciekawe ile by kosztował ?

Zapomniałeś koledze dopisać - hahahahaha.

#2558 MC_

MC_
  • 6916 posts

Posted 15 September 2018 - 18:56

Ewentualnie ahahaha.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2559 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 September 2018 - 19:02

Nie ma co zwracać na nich uwagi. Psioczą na ceny i ciągle zaznaczają te 7k za telefon, który w 64GB pamięci kosztuje 5.5K 

512GB jest dla specyficznych userów, którzy korzystają z czegoś więcej niż instagram czy FB jak 90% tu obecnych. 

Obawiam się, że ma samsunga z taką pamięcią i kosztuje 5.5k około. Tylko dalej to tylko samsung z lekką, jakby plastikową obudową ze zrąbanym androshitem. 

Edited by effe, 15 September 2018 - 19:02.

iPhone 12 mini 

#2560 fatum11

fatum11
  • 275 posts

Posted 15 September 2018 - 19:19

Android jak Windows, ma działać na wszystkim. Ciężko to porównywać z pisanym na miarę iOS czy macOS, nie trzeba aż takich procesorów czy tyle szybkiej pamięci a co za tym idzie wystarczą mniejsze baterie. Jednak z ceną zaszaleli za ostro imho. Gdy dało się to podłączyć do klawiatury i monitora jak w Microsoft 950 przez continuum to by mi pasowało i laptop nie byłby mi potrzebny.

#2561 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 September 2018 - 19:41

Android jak Windows, ma działać na wszystkim. Ciężko to porównywać z pisanym na miarę iOS czy macOS, nie trzeba aż takich procesorów czy tyle szybkiej pamięci a co za tym idzie wystarczą mniejsze baterie. Jednak z ceną zaszaleli za ostro imho. Gdy dało się to podłączyć do klawiatury i monitora jak w Microsoft 950 przez continuum to by mi pasowało i laptop nie byłby mi potrzebny.

Dzisiaj to już w zasadzie każdy producent szaleje z ceną. 

Apple wygrywa w tym szaleństwie właśnie ze względu na iOS i szycie na miarę swojego systemu i ekosystem, który bije na głowę każde inne na rynku.

Nikt nikogo nie zmusza do płacenia 7k za najwyższą konfiguracje. Poza tym, że z roku na rok telefony będą coraz droższe. 

Edited by effe, 15 September 2018 - 19:41.

iPhone 12 mini 

#2562 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 15 September 2018 - 19:54

Hmm ale w tym roku ceny sa takie same ja rok temu, wiec o co kaman? Ale fakt, mialem nadzieje ze troche z ceny zejda...

#2563 MC_

MC_
  • 6916 posts

Posted 15 September 2018 - 20:01

A dlaczego by mieli?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2564 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 September 2018 - 20:05

Ceny te same jeśli chodzi o Xs wersja 64GB

Xr droższa niż iP 8 rok temu, ale jednak FiD i duży ekran więc nie dziwi mnie to. 

iPhone 12 mini 

#2565 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 September 2018 - 20:05

Jeśli widzą, że ludzie kupują tak czy siak ich telefony to tym bardziej nie zejdą z cenami, a tylko wywindują.

Tylko ekran i brak 3DT to spora oszczędność w Xr.

Edited by Molimo, 15 September 2018 - 20:08.

#2566 North

North
  • 1336 posts

Posted 15 September 2018 - 21:03

Rok temu przy premierze 8 i 8 Plus ich ceny też podnieśli w stosunku do 7 i 7 Plus, a ludzie i tak kupowali. Dobrze, że przyjnajmiej już po raz piąty nie serwują bryły 6 z 2014 z tym Xr, bo podejrzewam, że gdyby Apple się uparło, to znowu by wymienili podzespoły w środku w 8/8 Plus i sprzedawali szczęśliwym ludziom;D

#2567 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 16 September 2018 - 07:12

W zeszłym roku po premierze X i 8mek parsknąłem śmiechem i kupiłem 7 256GB po SE. Wytrzymałem do marca tego roku i zmieniłem na 9+, mam już dłużej niż „2 miesiące” a po konferencji tegorocznej płakałem jak drugi rok z rzędu Apple czesze swoich klientów, podnosząc cenę, nie dając nic więcej w stosunku do X, ba nawet zabierając przejściówkę do słuchawek i dalej dokładając śmieciową ładowarkę 5V :lol: ahaha
Są mistrzami w dymaniu swoich klientów. Poczekam do marca na następcę 9+ i za polowe ceny „japka” kupię znowu super sprzęt jak zrobiłem to w tym roku. Ponad 7 koła za swój topowy telefon, :lol: ahahaha ciekaw jestem kiedy w końcu ludzie przejrzą na oczy..... no chyba ze nie chcą :D ale to już nie mój problem.

Piszesz tak jakbyś się usprawiedliwiał przed sobą. Czemu poruszasz temat ceny 7000, skoro podstawowa wersja najlepszego telefonu Apple, podobna do najlepszej wersji Note 9. Co mi z takich 512 GB w Note, jak nigdy tych 64 nie zapełniłem. Przypominam to Samsung pierwszy podnosil ceny przed premiera iPhone, najlepszy Note 8 startował z 4300, za nim wyszedł X, teraz Note 9 najlepszy za 5400, po nim wyszedł XSM. Tak samo Huawei w wersji porsche design wcześniej za nic wywalał olbrzymia cenę, który normalnie można było kupić w sieciach sklepów.
Nie bądź taki pewny z tym następca S10, bo cena najlepszej wersji podstawowej będzie jeszcze droższa jak S9 +
Ja również często sprawdzałem Samsunga, miałem S7, S8+, nawet chwile Note 8, jednak wracałem zawsze do iPhone. Teraz mam X od 10 miesiięcy i nie mam parcia na zmiany, na nowy się nie opłaca raczej, a za Samsungi S9 i Note na razie już podziękuje.

Edited by tomk925, 16 September 2018 - 07:16.

#2568 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 16 September 2018 - 09:17

Ja nie rozumiem tych wszystkich dylematów. Apple ma takie portfolio, że każdy znajdzie coś dla siebie, w zależności od zasobności portfela. 7 plus jest w porządku, ładny ekran, duża bateria, 3 GB RAM. Ewentualnie może ciut za duży ale sam się niedawno zdecydowałem na na 8 plus mimo, że jest X i było pięć dni przed premierą nowych. Wsparcie będzie jeszcze długie i zależało mi na czytniku lini papilarnych i to jeszcze pod ekranem. Przede wszystkim dlatego ios a nie android.

iPhone 11

#2569 disaster3

disaster3
  • 95 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 September 2018 - 09:19

Przytoczę tylko kilka rzeczy (tylko "Wasze" jak sobie poczytuję to forum)

X jak wchodził miał być rewolucją. Nie wdając się w szczegóły ok powiedzmy, że był. Face ID, OLEDowy wyświetlacz, bezramkowy design, ba 10-cio lecie firmy. Zmian sporo w stosunku do wersji od 6 ktora przez 6s, 7 i 8 między soba tylko trochę ewoluowały. Swoje kosztował, ok. Spoko!

W następnym roku "następca" miał kosztować mniej bo:

a. Proces technologiczny jest już znany.

b. Jest już dopracowany (mają ponad rok doświadczenia z X'em)

c. Podzespołów od ciula.

d. Nie powinno być szału z popytem/podażą jak w przypadku X bo to już nie rewolucja jak z dzieckiem 10-ciolecia

e. I znając apple na przestrzeni lat będzie to tylko lifting.

I co mamy? Cena ta sama w przypadku 5,8". Mamy tylko tylko lifting. Bieda w pudełku. Zabrali przejściówkę do słuchawek. Zostawili tą samą śmieciową ładowarkę, którą mam w pudełku ze swoim starym iPhone'm 4.

Teraz, kup takiego Xs'a bądź Xs'a Max, stań przed lustrem patrząc sobie prosto w oczy i powiedz.

Super producent Apple nie dyma mnie kolejny rok, tylko daje mi super sprzęt z wyposażeniem w kolejnym roku.

I błagam, nie odpowiadajcie mi pytaniami na pytania (jak politycy próbując robić zasłonę dymną).

I to czy ja mam czy inny użytkownik, Samsunga, Huwaei'a czy innego Pixel'a na jak to się mówi "adroiszicie", tylko sami szczerze sobie odpowiedzcie na powyższe fakty.

EOT z mojej strony. Dalej będę sobie "poczytywał" od czasu do czasu ten temat. ;)

iPhone 4s 8GB white, iPhone XS 256GB gold, iPhone 14 Pro 256GB Purple, iPhone 13 Pro 256GB Sierra blue, iPad Pro 11 256GB silver,

#2570 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 September 2018 - 09:29

Przejściówkę jeszcze mogli zabrać, to było do przewidzenia ale ładnie poszaleli z ładowarką. U nas to tylko około 75zł ale niesmak pozostaje.

#2571 fatum11

fatum11
  • 275 posts

Posted 16 September 2018 - 09:32

Świat poszedł do przodu i kupujesz część ekosystemu, MS do czasu gdy wspierał Windows 10 Mobile trochę to uskuteczniał, Apple to oferuje w pełni a Google ze swoim androidem już nie. System może i dobry, nawet na nowszej lodówce czy pralce go uruchomię jednak dalej jego największą zaletą jest cena, która wynosi 0.

#2572 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 16 September 2018 - 14:01

I co mamy? Cena ta sama w przypadku 5,8". Mamy tylko tylko lifting. Bieda w pudełku. Zabrali przejściówkę do słuchawek. Zostawili tą samą śmieciową ładowarkę, którą mam w pudełku ze swoim starym iPhone'm 4.

Ja myślę, że cena dziesiątki to był dla Apple swego rodzaju eksperyment, sprawdzali, czy ludzie mimo wysokiej ceny się skuszą, ku czemu miał ich skłaniać nowy design i cała ta otoczna „jubileuszowego modelu”. X sprzedawała się świetnie, co dało Cookowi zielone światło na utrzymanie tej ceny. Na pocieszenie, coby nie zarobili za mało, rzucili ludziom, którzy nie chcą tyle wydać na najnowsze urządzenie ochłapy w postaci Xr i machineria się kręci. Gdyby wysoka cena nie była podatkiem od „innowacji” to iPhone 8 i 8 Plus by nie staniały, bo niby czemu?

Edited by Sebosz, 16 September 2018 - 14:03.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#2573 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 September 2018 - 16:57

Ja właśnie wróciłem do X - sprzedałem przed premierą używaną od listopada a dziś kupiłem nową dokładając 100 zł. Patrząc na to co zaprezentowali oraz aktualne ceny X to jedyny słuszny wybór.

#2574 Kardas

Kardas
  • 557 posts

Posted 17 September 2018 - 06:55

Jak jest z opcją horizontal mode w iphonach X ? Działa tak samo jak w plusach? Jak wygląda przeglądanie internetu i emaila? Też pojawia się wtedy boczne menu (belka) tak jak w ipadach?

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#2575 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 17 September 2018 - 07:25

Jak jest z opcją horizontal mode w iphonach X ? Działa tak samo jak w plusach? Jak wygląda przeglądanie internetu i emaila? Też pojawia się wtedy boczne menu (belka) tak jak w ipadach?

Nie ma trybu poziomego jak w plusach. Reszta działa jak w każdym Iphonie

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users