iPhone 8/8 Plus – opinie i wrażenia.
Napisano 12 września 2017 - 07:15
Napisano 12 września 2017 - 21:42
Widzę, że nikomu nawet nie chce się komentować tego odgrzewanego kotleta. Czwarty rok z rzędu ta sama konstrukcja, jedyna większa nowość to bezprzewodowe ładowanie.
Konkurencja w tej cenie oferuje znacznie więcej. Moim zdaniem nie warto.
Napisano 12 września 2017 - 21:53
Palcuje się jak cholera, zobaczcie filmy na yt. Amelinium było pod tym względem o niebo lepsze.
Napisano 12 września 2017 - 22:32
Jak skopiuję swój komentarz, który użyłem pod AW3,
"iPhone 8, to wybitny przykład na to jak sprzedać to samo za większą cenę. Zmian w stosunku do 7 nie praktycznie żadnych, a cena wzrosła, a nie zmalała. Gdzie się podziały te "powody" dla których warto było wymienić telefon na nowy jak Touch ID w przypadku przesiadki 5->5s czy np. 3D Touch 6->6s."
Dodam jeszcze, że ten emejzing aparat i bezprzewodowe ładowanie, to przykry żart dla reszty użytkowników. No i po co ta zmiana nazewnictwa? Jakby dali 7S, to może bym jeszcze przymknął oko, ale 8, to powinien być nowy model i koniec.
Zamiast nazywać go iPhonem 8 mogli dać iphone'a X w dwóch wersjach, albo obniżyć cenę 8 do normalnej, ale przecież sprzedaż już by się nie zgadzała, bo kto by tak masowo kupował X'a za 5tysięcy.
Nie spodziewałem się, że będę kiedyś tak mocno krytykował apple, ale to już naprawdę przestaje być śmieszne i jedyny ich atut, to iOS, naprawdę.
Napisano 12 września 2017 - 23:13
"iPhone 8, to wybitny przykład na to jak sprzedać to samo za większą cenę. Zmian w stosunku do 7 nie praktycznie żadnych, a cena wzrosła, a nie zmalała. Gdzie się podziały te "powody" dla których warto było wymienić telefon na nowy jak Touch ID w przypadku przesiadki 5->5s czy np. 3D Touch 6->6s."
Dodam jeszcze, że ten emejzing aparat i bezprzewodowe ładowanie, to przykry żart dla reszty użytkowników. No i po co ta zmiana nazewnictwa? Jakby dali 7S, to może bym jeszcze przymknął oko, ale 8, to powinien być nowy model i koniec.
Zamiast nazywać go iPhonem 8 mogli dać iphone'a X w dwóch wersjach, albo obniżyć cenę 8 do normalnej, ale przecież sprzedaż już by się nie zgadzała, bo kto by tak masowo kupował X'a za 5tysięcy.
Nie spodziewałem się, że będę kiedyś tak mocno krytykował apple, ale to już naprawdę przestaje być śmieszne i jedyny ich atut, to iOS, naprawdę.
Muszę się zgodzić. Nie sądziłem,że zawiodę się kiedyś tak po premierze.
Zaczyna się zbijanie kasy i tzw. odrywanie kuponów, bo wiedzą,że ludzie i tak kupią i tak...
Choć podobnie było któregoś roku z iPad mini 2 a iPad mini 3, dokładnie to samo...jedynie TOUCH ID było zmienione, a cena o ile wyższa od poprzednika.
-
Macbook Air 13
-
iPhone Xs Max - Gold
-
iPad Mini 3
-
Apple Watch Series 3 - SS
Napisano 12 września 2017 - 23:34
* Aby korzystać z szybkiego bezprzewodowego ładowania, pobierz bezpłatną aktualizację oprogramowania, która będzie dostępna jeszcze w tym roku. (cytat ze strony Apple dotyczącej podkładek do ładowania)
Chyba że dotyczy to tylko "szybkiego" ładowania. Druga główna zmiana czyli procesor jest rzeczywiście dużym skokiem na przód, ale już iP7 był bardzo szybki i raczej nie będzie to coś, co napędzi sprzedaż.
Użytkownik North edytował ten post 12 września 2017 - 23:34
Napisano 12 września 2017 - 23:58
- MasterM lubi to
Napisano 13 września 2017 - 05:06
Bo jak nie będzie to nie pójdą po rozum do głowy a ludzi będą nadal nabijać w butelkę.
Jakoś nie widzę powodu do przejścia z 7+ tym bardziej, że szklane plecki działają mi tak na nerwy jak mało co.
iPhone 11
Napisano 13 września 2017 - 06:05
Biorąc pod uwagę jak mało iPhone'ów X jest obecnie produkowanych ze względu na problemy z wytwarzaniem ekranów OLED to jestem w stanie uwierzyć, ba jestem tego pewien, że za około miesiąc będą się chwalić, że popyt jest tak duży, że już nie można zamawiać nowego iPhone'a bo limit na ten rok się wyczerpał.
Oglądam konferencje Apple od lat, ale ostatnie sprawiają, że mam wrażenie, że na sali 90% osób to jakieś bezmózgie lemingi, a prowadzący traktują nas jak jakichś idiotów. Wychodzi gość i w 2017(!) roku tłumaczy nam co to jest 4K i potem HDR w taki sposób, że mam wrażenie, że chcą zasugerować, że to oni wymyślili właśnie taki standard gość pokazuje dwa obrazki, w tym jeden z HDR, a gawiedź dostaje orgazmu. Serio? W 2017 roku?
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 13 września 2017 - 06:48
Witam,
ja może inaczej niż inni:)
Patrząc na Sasmunga / Apple w jakim kierunku obydwoje rozwijają swoje produkty....
Mym skromnym zdaniem wszystko zmierza w kierunku.. bez kablowa, karty sim..guzika- touch...
Osoby które mają sentyment to wciskanego touch -ID powinny pomyśleć o ostatnich modelach iPhone 6s / 6s+
To samo dotyczy 7s 7s+ czyli 8 / 8+..
Tutaj dodam... Jeśli technologicznie będą szli drogą którą opisałem powyżej. To osobiście uważam iż w następnym roku
iPhony jaki znamy do tej pory raczej nic nowego nie wniosą skoro nowa technologia będzie bazować na prototypie X.
To tyle z mojej strony:)
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 13 września 2017 - 07:04
Napisano 13 września 2017 - 07:13
Chętnie bym się przesiadł z 5s na 8 ale boli mnie brak pojemności 128gb :/ 64 za mało a na 256 szkoda pieniędzy bo i tak nie wykorzystam całości (no może jeszcze gdybym miał pewność, że 8 nie zepsuje mi się przez kilka lat tak jak mój wysłużony 5s to bym rozważył)
Napisano 13 września 2017 - 07:14
No jak nie zmalała? Kupowałem dwa tygodnie temu iP7 256GB na Apple.com za 4399zł. Zobacz ile kosztuje ta sama pojemność w ósemce.
Napisano 13 września 2017 - 09:08
Co za beznadzieja, jak można wypuścić coś takiego pod nazwą "8".... W głowie sie nie mieści, od Iphone 6 mamy praktycznie ten sam ekran, rozdzielczość na poziomie telefonu sprzed 3-4 lat.. Czemu tak im szkoda włożyć do IP8 ekranu o wyższej rozdzielczośći ????? Z przykrością rozważam, zmianę telefonu na coś z Androida..
Za samsunga S8 z oficjalnej dystrybucji zapłącimy 2400 zł a dostajemy prawie to samo co oferuje IP X... Tylko ten system :/
Użytkownik wiesiek3d edytował ten post 13 września 2017 - 09:12
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1
Napisano 13 września 2017 - 11:08
Dodam jeszcze, że generalnie jestem rozczarowany konferencją. Tak jak WWDC było dla mnie super i daję 9-9,5/10, to tutaj średnie 6/10.
Użytkownik MasterM edytował ten post 13 września 2017 - 11:09
Napisano 13 września 2017 - 11:22
iPhone 11
Napisano 13 września 2017 - 12:21
Ciekaw jestem bardziej niż obecnych modeli, modeli przyszłorocznych, mamy liczyć na 8s? który będzie lekko podkręconą wersją 8, czy może na 9 który będzie podkręconą wersją X?
A co z X? X-s? podkręcona wersja znów za 5k+? Bo niestety ta 8 wygląda kiepsko przy samsungu 8, ale samsung 8 kiepsko przy X? Ciekawe czy bedzie tak teraz co roku.
Napisano 13 września 2017 - 12:22
Napisano 13 września 2017 - 14:13
Napisano 13 września 2017 - 14:14
Ja bym się nie przesiadał. Co innego z iP 6, ale to żadne odkrycie.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 13 września 2017 - 14:19
Napisano 13 września 2017 - 14:43
Nie ma sensu się przesiadać moim zdaniem. Już lepszym wyborem byłaby dla mnie zwykła 7 ze względu na lepszy aparat i stały przycisk Home.
Ósemka nie ma stałego?
Napisano 13 września 2017 - 14:48
Ósemka nie ma stałego?
Ma, ale jest sporo droższa od zwykłej 7.
Napisano 13 września 2017 - 15:01
Ma, ale jest sporo droższa od zwykłej 7.
Znajomy wraca niedługo z kraju dolara więc cena 699$ wydaję mi się spoko niż w Polsce za 3,5 kloca. To jedyny argument, który skłania mnie do przesiadki.
Użytkownik Ganjuana edytował ten post 13 września 2017 - 15:03
Napisano 14 września 2017 - 19:05
Dokładnie! Argument ?? Taki:Nie ma sensu się przesiadać moim zdaniem. Już lepszym wyborem byłaby dla mnie zwykła 7 ze względu na lepszy aparat i stały przycisk Home.
http://onetech.pl/zn...-iphone-8-plus/
To ja zostaję przy mojej 7
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych