Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 7, hotspot, nie widze mojej sieci wifi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 theneo22

theneo22
  • 6 postów

Napisano 08 września 2017 - 10:31

Hej

DZiwny problem

Ustawiłem dzisiaj na moim ip7 hotspot ale nie widze tej sieci wifi na zadnym urzadzeniu. 

Pozatym chyba jakas ikonka hostpotu powinna sie pojawic jesli dobrze kojarzę a nie ma.

Miał ktoś taki problem?

3mc temu pamietam ze działało elegancko, od tamtej pory zmienilem operatora i soft (10.3.3 teraz

#2 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 08 września 2017 - 10:40

1) Spróbuj restart telefonu. Możesz też zajrzeć do Ustawień -> Ogólne -> To urządzenie i zweryfikować nazwę tego telefonu. Nazwa urządzenia jest nazwą sieci WiFi.

2) Na pewno masz poprawnie ustawiony hotspot osobisty?

3) Nie ma ikonki hotspotu po uruchomieniu usługi, belka u góry ekranu iPhone zmienia kolor na niebieski i wtedy w belce też pojawia się ikona gdy już coś się połączy. Ikonka pojawia się obok nazwy sieci WiFi na innych urządzeniach Apple aby dać Ci znać że jest to sieć z hotspotu osobistego iPhone lub iPada.

Użytkownik imrik edytował ten post 08 września 2017 - 10:41

#3 theneo22

theneo22
  • 6 postów

Napisano 08 września 2017 - 11:26

Restart telefonu jednak pomógł. Dzięki :)

Co do samej funkcjonalności hotspotu, muszę przyznać ze ios pod tym względem jest mocno ograniczony. Na poprzedniej słuchawce z andkiem było wiecej ustawień, mogłem sobie chociażby ustawić np. zaufane urzadzenia (adresy mac).

#4 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 08 września 2017 - 13:19

U Apple ma być prosto więc jest tylko włącz, wyłącz i hasło. Jak coś nie działa to restart a nie się zastanawiać 3 dni jakie ustawienia są nie teges.

#5 wagabunda

wagabunda
  • 28 postów

Napisano 10 września 2017 - 21:22

Też mam tak, że komp czasami "nie widzi" hotspota z iphona. Zamiast restartowac telefon, zmieniam hasło hotspota dodając/kasując jeden znak. Po zapisaniu wchodzę ponownie w ustawienia hasła, wracam do starego, i w 98% przypadków komputer poprawnie łączy się z siecią. Tak mam od 2 lat, niezależnie od wersji sortu.

#6 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 września 2017 - 05:07

U mnie tez komp nie widzi czasami hotspota ale tylko wtedy kiedy telefon jest za blisko odkładając dalej wszystko jest ok

<p>Komputer MacBook Pro 13 2.4 i5 2.4 GHz iPhone Xr,iPhone Xs  :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych