Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SE - uginający się wyświetlacz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 snatchorg

snatchorg
  • 11 postów

Napisano 07 września 2017 - 19:09

Cześć,

Mam pytanie, czy u Was w iPhone SE, też lekko ugina się wyświetlacz przy naciśnięciu na przykład z prawej albo lewej strony na rogu na środkowym boku ?

U mnie jakby lekko odstawał i się uginał pod naciskiem.

Nie był wymieniany wyświetlacz, ani nic grzebane, telefon praktycznie nowy.

#2 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 07 września 2017 - 21:17

Nic nie zauważyłem. Wszystko idealnie spasowane ze sobą ;)

#3 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 08 września 2017 - 08:28

Znany temat. Do serwisu Apple z tym trzeba iść. Mogą proponować "dokręcenie", a gdy nie pomoże (z reguły pomaga tylko na pewien czas więc warto prosić o bardziej dokładne przyjrzenie się sprawie) to serwis apple proponuje wymianę wyświetlacza. Jest to z reguły dość czasochłonna operacja.

Warto podejść bo może to być spowodowane puchnącą baterią która "wysadza" ekran.

#4 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 08 września 2017 - 09:16

Rozumiem, że wszelkie wymiany wyświetlaczy robione są w Holandii, nie w Polsce?

#5 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 08 września 2017 - 10:25

Nie wszystkie ale przeważnie naprawy są realizowane za granicą. Wydaje mi się, że na chwilę obecną Apple ma obsługujące Polskę centra serwisowe w Niemczech, Holandii i Czechach jeśli już jest czynne.

Można powiedzieć że właściwie tylko finanse stoją na przeszkodzie by trzymać stan wyświetlaczy na wymianę w serwisie - autoryzacja i narzędzia do tego to kwestia drugorzędna w praktyce bo załatwia się raz, a ciągłe utrzymywanie odpowiedniej ilości wyświetlaczy na miejscu by obsłużyć taką ilość napraw jaka spływa do serwisu to wyzwanie. 

#6 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 08 września 2017 - 13:36

Trochę szkoda, że nie jest to załatwiane na miejscu w Polsce, bo w efekcie czasy oczekiwania są dosyć długie - pytałem w Cortland 10 dni roboczych.

EDIT: Rzeczywiście zdażają się wymiany na miejscu, dziewczyna oddawała do Cortland iPhone 7 z wypalonymi pikselami, wczoraj informacja o rozpoczęciu diagnozy, a już dzisiaj mail, że naprawa jest zakończona i wymieniono przedni panel LCD. Centrum serwisowe Cortland w Poznaniu.

Użytkownik North edytował ten post 08 września 2017 - 14:02

#7 snatchorg

snatchorg
  • 11 postów

Napisano 08 września 2017 - 20:04

Dzięki za info. Zobaczę jeszcze przez jakiś czas czy nie wysadza bardziej i czy to nie bateria. Pewnie oddam na serwis.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych