Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Feedback nie zniknął po usunięciu profilu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 07 września 2017 - 05:21

Oczywiście jak w temacie. Wczoraj zainstalowałem najnowszą betę ios 11, a następnie postanowiłem wypisać się z programu beata testerów. Udałem się na stronę , pomyślnie się wypisałem. Potem ustawienia- ogólne - profile i usunięcie profilu . Wszystko przebiegło pomyślnie. restart telefonu, twardy reset, przywracanie systemu z archiwum icloud nic nie zmieniło sytuacji w dalszym ciągu ikonka feedback jest na ekranie. Próbowałem się zapisać jeszcze raz do testów ale nic to nie pomogło.

Jakieś pomysły?

#2 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 07 września 2017 - 09:15

Kopię zapasową z bety przywracałeś - jakiego efektu oczekiwałeś w tej sytuacji?

Restore z iTunes bez wgrywania kopii należy zrobić aby się pozbyć bety. Albo wgrać kopię zrobioną przed wgraniem bety.

Swoją drogą - nie możesz dłużej przytrzymać paluchem ikonki feedback i jej usunąć?

#3 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 07 września 2017 - 16:50

Spodziewałem się rozwiązania problemu przywracając z bety, wiesz nie zaszkodziło spróbować;) Poza tym przemyślałem to i wydaje mi się, że jak za dwa tygodnie wyjdzie oficjalna wersja ios 11 to wtedy powinna ta ikonka zniknąć.

#4 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 08 września 2017 - 08:36

Ja zwracam Tobie jedynie uwagę na fakt, że gdy odtwarzasz kopię zapasową to przywracasz wszystko z jednym zamachem - razem z "babolami" z bety. Dlatego jeśli w przyszłości chcesz się bawić w bety to rób normalną kopię przed wgraniem bety a gdy chcesz już zrezygnować to zeruj kompletnie telefon i go nie odtwarzaj lub jeśli chcesz odtworzyć to z tej kopii sprzed bety. Oczywiście o wszystkie dane z "międzyczasu" musisz samodzielnie zadbać "na piechotę" - zgrać zdjęcia, zpisać rzeczy z SMSów etc.

Chyba nie muszę przypominać, że kopia z iCloud wykonuje się na bieżąco i nadpisuje starsze wersje po pewnym czasie? Dlatego lepiej jest robić sobie samemu kopię w iTunes co z resztą jest jak wół napisane na stronie programu public beta Apple jeszcze zanim zrobisz enroll.

Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, ale z tego co pamiętam z poprzednich publicznych bet z iOs 9 i iOS 10 to tak to działało.

Gdy wgra Ci się finalna wersja iOS 11 na telefon z profilem public beta to on nadal będzie mieć tą ikonkę feedback i nadal będzie w programie public beta - on się nie kończy na wydaniu "finalnej" wersji, bo zaraz będą testy 11.0.1, potem 11.0.2, potem 11.1 i tak dalej.

Po odinstalowaniu profilu i wyrejestrowaniu appka feedback nadal zostaje. Można ją usunąć ręcznie jak każdy inny program ze springboard lub z Ustawienia -> Ogólne -> zarządzaj dyskiem (czy jak to tam nazwą w iOS 11)

#5 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 08 września 2017 - 17:10

Wiem jak działa przywracanie kopii ale rozumiem, że przyda się napisać to dla potomnych lub po prostu, by błysnąć wiedzą. Myśle, że skoro wypisałem się z bety to po finalnej wersji ikonka zniknie, w innym wypadku przywrócę do fabrycznych bez kopii. Ikony nie da się usunąć ręcznie przynajmniej u mnie się nie da.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych