Otóż mam problem z aplikacją iCloud i udostępnianiem zdjęć. Muszę przyznać że Apple zrobiło fatalnie nieintuincyjny interfejs, ale to nie o to chodzi.
Korzystam z aplikacji "Zdjęcia" na macOS, utworzyłem album w zakładce udostępnione, dodałem do niego zdjęcia (i tu pierwszy zonk - zdjęcia się przegrywają z komputera do tego albumu zamiast zrobic to po swojej stronie, przeciez te zdjecia są w ich chmurze), po czym wybrałem tylko opcję "publicznie". Niestety nie pojawia się adres www pod jakim jest ta galeria. Szlag mnie trafia, bo już mam kilka galerii i to działa. Prawdopodobnie wcześniej robiłem to z iPhone (teraz chwilowo nie mam telefonu). Może ktoś wie o co chodzi z tym strasznie skopanym interfejsem?
Najlepiej by było, gdyby można zrobić udostępnianie zdjęć przez zalogowanie się do intefrejsu iCloud - ale tam nie znalazłem takiej opcji.
Generalnie chcę zrobić prostą rzecz, a jest to irytujące i mimo, że staram się bronić produktów Apple to po takich incydentach - ogarnia mnie nerw i najchętniej wywaliłbym swojego maca przez okno, tym bardziej że Apple sprzedało mi uszkodzony sprzęt i nie chce się przyznać do błędu.
Pozdrawiam