Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Biblioteka zdjęć iCloud - nie chce się aktualizować

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Osadnik

Osadnik
  • 90 postów
  • SkądFugasówka

Napisano 26 sierpnia 2017 - 13:04

Moja koleżanka ma dziwny problem z Biblioteką zdjęć iCloud - nie chce się aktualizować. Próbowaliśmy już chyba wszystkiego. Wyłączaliśmy i włączyliśmy iPhone’a, wyłączaliśmy i włączaliśmy Bibliotekę zdjęć iCloud, zerowaliśmy ustawienia sieciowe w Jabłkofonie, ale cały czas to samo - w ustawieniach, w zakładce Zdjęcia i aparat, pod Biblioteką zdjęć iCloud jest napis, że czeka na połączenie przez Wi-Fi, mimo że iPhone jest w zasięgu sieci (wszystko widać na zrzucie ekranowym). Wygląda na to, że ten problem trwa już od dłuższego czasu, koleżanka jednak nie zwracała na niego uwagi, dopóki nie skończyło jej się miejsce na dysku iPhone’a - teraz chciała zoptymalizować dysk, a tu taki zonk. Skąd przypuszczenie, że problem trwa od dłuższego czasu? Bo kiedy wchodzi się do ustawień iCloud, okazuje się, że prawie całe miejsce na chmurze jest wolne - fotki zajmują tam mniej więcej 1 GB (na dysku ponad 17 GB). Macie pomysł, co może być nie tak? 

Załączone pliki

Użytkownik Osadnik edytował ten post 26 sierpnia 2017 - 13:20

#2 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 28 sierpnia 2017 - 08:29

Na iCloud ma miejsce na wszystkie swoje zdjęcia? Wykupiła dodatkową przestrzeń?

Można spróbować inną sieć WiFi.

Można spróbować wyłączyć bibliotekę iCloud, zrobić restart telefonu i załączyć.

Analogicznie tylko z całym iCloud można spróbować.

#3 Osadnik

Osadnik
  • 90 postów
  • SkądFugasówka

Napisano 28 sierpnia 2017 - 19:52

Na iCloud ma ponad 48 GB wolnego miejsca i każda sieć Wi-Fi zachowuje się tak samo. Ponadto Twój sposób nie pomógł - to, kurde, jakieś szaleństwo :(

#4 hoof

hoof
  • 55 postów

Napisano 01 września 2017 - 11:33

Hej,
Po włączeniu Biblioteki oraz Oryginały na iCloud też nie mogłem zsynchronizować. Nie chciał tego wysyłać. Czytałem opis na support apple - telefon ma być naładowany. Hmm co to znaczy - nie wiem ale pomogło mi podłączenie zasilania do telefonu (mimo iż było 100%). Ruszyło. Teraz nie muszę już podłączać ładowarki. 

#5 Osadnik

Osadnik
  • 90 postów
  • SkądFugasówka

Napisano 03 września 2017 - 20:41

Hej,
Po włączeniu Biblioteki oraz Oryginały na iCloud też nie mogłem zsynchronizować. Nie chciał tego wysyłać. Czytałem opis na support apple - telefon ma być naładowany. Hmm co to znaczy - nie wiem ale pomogło mi podłączenie zasilania do telefonu (mimo iż było 100%). Ruszyło. Teraz nie muszę już podłączać ładowarki. 

Niestety, i ten sposób nie pomógł. Jabłkofon mojej koleżanki jest bardziej uparty niż osioł :/

#6 hoof

hoof
  • 55 postów

Napisano 04 września 2017 - 14:27

Niestety, i ten sposób nie pomógł. Jabłkofon mojej koleżanki jest bardziej uparty niż osioł :/

Ja mam takie ustawienia przy których to dziala

Załączone pliki

#7 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 05 września 2017 - 11:29

A była próba wyłączenia Biblioteki Zdjęć iCloud potem wylogowanie się z konta na telefonie, reset (home+power) Ew co można jeszcze zrobić to zresetować router, lub zmienić nazwę WiFi oraz hasło i potem na telefonie zalogować się najpierw do nowego WiFi potem zalogować się do konta iCloud następnie włączyć bibliotekę zdjęć.

Mi kiedyś ipek nie chciał robić kopi do iCloud po resecie routera i zmianie hasła ruszyło, na nowo.

Użytkownik iLuk45z edytował ten post 05 września 2017 - 11:30

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#8 Osadnik

Osadnik
  • 90 postów
  • SkądFugasówka

Napisano 06 września 2017 - 13:39

Koleżanka już próbowała wyłączenia Biblioteki zdjęć iCloud, wylogowania się z konta na Jabłkofonie, a później resetu. Niestety, nic to nie dało. Przetestowała też Twój sposób z routerem i hasłem Wi-Fi, i nadal klops. Wygląda na to, że jedyną szansą, żeby ten irytujący problem sobie poszedł, będzie premiera iOS 11. Może aktualizacja systemu pomoże  :)

#9 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 06 września 2017 - 23:13

Co jeszcze możesz zrobić to zresetować ustawienia sieciowe.

Ustawienia-Reset-Reset Ustawień Sieciowych

Może to pomoże.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#10 Osadnik

Osadnik
  • 90 postów
  • SkądFugasówka

Napisano 07 września 2017 - 13:23

Zapomniałem o tym wspomnieć w poprzednim poście, ale reset ustawień sieciowych też był grany i - oczywiście - nic nie pomógł. Wszystko wskazuje na to, że ostatnia nadzieja w iOS 11...

#11 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 08 września 2017 - 12:25

Ja myślę jednak, że iOS 11 niewiele może pomóc, te usługi cloudowe tak sobie działają, wielokrotnie nie robiły mi backupu zdjęć (iP 6s 16GB) i szlag mnie trafił, więc sprzedałem się googlowi bo wyjścia nie mam z taką ilością pamięci.

Wydaje mi się, że problemem jest komunikacja między serwerami aplikacyjnymi a klientami aplikacji, a nie w samej aplikacji, bo wielokrotnie jak próbowałem wymusić kopie do iCloud to nie działało, ale jak zapełniłem pamięć to fotki same się próbowały wysłać i czasami nawet się to udawało.

Może spróbuj zapełnić pamięć i zobacz czy Ci zrobi backup do iCloud. Może się uda choć przy większych pojemnościach telefonu takie działanie może być bez sensu + męczące.... Ja mam pchełkę jeśli chodzi o pojemność to tak robiłem :).

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych