Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ślady klawiatury MacBook pro 2017

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 26 sierpnia 2017 - 10:07

Cześć,

Kilka dni temu przesiadłem się z mojego dotychczasowego MacBooka Pro 13 late 2013 na nowego MacBooka Pro 15 mid 2017. Zauważyłem, że po otwarciu ekranu widzę ślady po klawiaturze na tafli szkła, co mnie mocno irytuje. Czy w Waszych komputerach z 2017 też występuje takie zjawisko i jest to po prostu pochodna nowej konstrukcji czy być może mój komputer jest może źle spasowany i podlegać powinien wymianie gwarancyjnej?

Pozdrawiam,

Łukasz

#2 OneGhost

OneGhost
  • 296 postów

Napisano 26 sierpnia 2017 - 10:28

To normalnie w Macbookach, również w poprzednich modelach. To dlatego, że klapa monitora jest taka cieniutka, jak coś ją dociśnie np w torbie, to potem zostają takie ślady. Nie masz co reklamować, bo tak będzie w każdym. Nie wiem jak w obecnym modelu, ale w poprzednich czasem zdarzało się, że po jakimś mocnym nacisku, albo długotrwałym wycierała się powłoka antyrefleksyjna i nie dało się tego już zmyć. Jeśli bardzo Ci to przeszkadza poszukaj jakiejś wzmacnianej torby, aby wciskaniu przyciskaniu ekranu, albo noś jakieś delikatne zabezpieczenie pomiędzy ekranem a monitorem, tylko nie kartkę a4, bo to dość twarde.

#3 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 26 sierpnia 2017 - 10:30

Rozumiem. W modelu late 2013 z retiną nie miałem tego problemu, ale tam faktycznie klapa była znacznie grubsza niż w 2017. W dodatku w modelu 15-calowym zapewne cała klapa jest też znacznie cięższa co przekłada się na wspomniany docisk. Trudno, będę musiał w takim razie jakoś to przeboleć.

#4 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 225 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 sierpnia 2017 - 11:35

Włóż sobie coś między klawiaturę a matryce przy zamykaniu macbooka. Ja zostawiłem sobie ten ochronny miękki materiał w kształcie kartki a4, ktory producent włożył pomiędzy ekran a klawe przy pakowaniu macbooka. I teraz jak zamykam komputer to zawsze go tam wkładam.

  MBP13'' 2020  M1/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 27 sierpnia 2017 - 18:18

Cześć,

Kilka dni temu przesiadłem się z mojego dotychczasowego MacBooka Pro 13 late 2013 na nowego MacBooka Pro 15 mid 2017. Zauważyłem, że po otwarciu ekranu widzę ślady po klawiaturze na tafli szkła, co mnie mocno irytuje. Czy w Waszych komputerach z 2017 też występuje takie zjawisko i jest to po prostu pochodna nowej konstrukcji czy być może mój komputer jest może źle spasowany i podlegać powinien wymianie gwarancyjnej?

Pozdrawiam,

Łukasz

W tych komputerach nie ma co i jak "źle spasować", a gdyby tak było to z pewnością podlegałby w pierwszej kolejności naprawie - regulacji "spasowania" (oczywiście gdyby była taka możliwość).

Tak jak pisali poprzednicy - odbijające się klawisze to efekt ściskania cienkich komputerów.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych