Hej,
Dziś po rozkręceniu macbooka, wyjęciu baterii i naprawy przycisku który odpowiada za sprawdzanie stanu baterii (po prostu luźno latał) podłączeniu ponownym baterii macbook nie włącza się z przycisku zasilania.
Po podpięciu zasilacza macsafe świeci normalnie na jasny zielony. Macbook nie uruchamia się oraz nie pokazuje stanu baterii. (tydzień temu wymieniałem w nim dysk, także odpiąłem baterie i nie było żadnego problemu) w tym momencie uruchamia się tylko gdy zastosuję tą metodę znalezioną gdzieś w internecie:
1.odłącz zasilacz oraz baterię.
2.wciśnij włącznik.
3.odczekaj 2-3 sekundy i podłącz zasilacz, dioda MagSafe nie powinna się zaświecić.
4.po kolejnych 3 sekundach zwolnij włącznik i sprawdź, czy płyta się włączy.
Ad. 3 - jeśli dioda MagSafe w tym punkcie się zaświeci, klawiatura jest niesprawna lub złącze klawiatury jest uszkodzone/skorodowane.
Ad. 4 - jeśli płyta się nie włączy, uszkodzenie jest prawdopodobnie w obrębie PCH. Jeśli się włączy, uszkodzenie jest prawdopodobnie w obrębie SMC.
U mnie się uruchamia, ale wiatraki działają na maxa, po wyłączeniu i próbie uruchomienia go normalnie nie startuje nadal.
Starałem się zrestartować ten cały SMC ale albo robię to źle albo to nic nie pomaga.
Ma ktoś jakiś pomysł co i jak?