Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 problem z Bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mr12olx01

mr12olx01
  • 32 postów

Napisano 18 sierpnia 2017 - 12:00

Witam,

mój iPhone 6 Plus nie łączy się z żadnym urządzeniem - radio samochodowe, Apple Car Play, kino domowe, słuchawki - poprzez bluetooth. Po kliknięciu na ikonkę Bluetooth telefon albo nic nie pokazuje albo przez chwilkę miga podświetlona na szaro ikonka po czym znika, dodam że od kilku dni występują problemy przy połączeniu WIFI - sieć pyta klika razy o hasło mimo podania prawidłowego za 1-wszym razem. 

Czy telefon nadaje się na serwis ? Nie tak dawno przywracałem cały telefon do ustawień fabrycznych także prawdopodobnie nie jest to wina oprogramowania. 

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

resetowałem ustawienia sieciowe i nic to nie dało 

nie wiem czy będzie to miało związek ale wcześniej "próbowałem" bety iOS 11 ale koniec końców musiałem wymusić tryb awaryjny i wgrać przez iTunes iOS 10.3.3 bo inaczej się nie dało 

ikonka bluetooth jest szara, telefon nie łączy się z żadną nawigacją. 

#2 Germ@n

Germ@n
  • 210 postów
Napisano 18 sierpnia 2017 - 12:54

nie wiem czy będzie to miało związek ale wcześniej "próbowałem" bety iOS 11 ale koniec końców musiałem wymusić tryb awaryjny i wgrać przez iTunes iOS 10.3.3 bo inaczej się nie dało 

Ja szukałbym przyczyny w powyższym.

6, 7, 14, 15, 16 Pro White Titanium

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 sierpnia 2017 - 14:13

Jeśli ikona jest szara, to nie działa moduł bluetooth. Nie ma to związku z oprogramowaniem. Konieczna jest naprawa telefonu.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 mr12olx01

mr12olx01
  • 32 postów

Napisano 18 sierpnia 2017 - 15:05

tzn jak klikałem tą ikonkę z wysuwanego dolnego paska to w ogóle nic się nie pokazywało na górnym pasku przy baterii...ta szara ikonka wyskakiwała dopiero po wejściu do ustawień -> bluetooth i włączeniu. 

o dziwo po czwartym resecie ustawień fabrycznych sieciowych telefonu bluetooth zaczął działać...kino domowe, Apple Carplay, yanosik znowu łączą się bezproblemowo...

popróbować klika dni czy będzie działał czy wysłać na serwis do iSpotu ? Przepraszam za dopytywanie ale po prostu nie mogę sobie pozwolić na brak telefonu a skoro zaczęło "śmigać" to obawiam się że nic nie zostanie zrobione.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. 

Pozdrawiam

#5 MichałBal

MichałBal
  • 1 postów

Napisano 29 sierpnia 2017 - 16:54

Ja bym chciał podbić temat.

iOS 10.3.3 - od aktualizacji występuje problem.

iPhone 6S nie widzi po BT żadnego z moich iPhonów i iPadów, MacBooka widzi bardzo słabo (widzi, paruje, ale nie łączy). Perfekcyjnie łączy z wszystkimi posiadanymi akcesoriami (głośniki, i słuchawki), samochodami, czy telefonami na Androidzie i ze starymi Nokiami - gdzie może tkwić problem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych