Cześć,
mam następujący problem z moim Iphone 6s : jeszcze dzisiaj rano odpiąłem go ładowania, 100% naładowany, później, gdy chciałem go ponownie podłączyć do ładowania - w ogóle nie reagował na podłączanie ładowarki. Kabel wpinał się jakoś inaczej, niż zwykle(sprawdzałem także przy SE - działa), jakby nie zaskakiwał do końca i miał luz z jednej strony - jakby krzywo wchodził.
Teraz jest padnięty i nie mogę do awaryjnie włączyć, aby sprawdzić czy się ładuje. Niby na ekranie pokazuje, że gdy na "równo" wepnę kabel, to ikona "Przewód ładowania + piorun" znikają, ale gdy delikatnie poruszę kablem znowu się pojawia.
Próbowałem czyścić wejście, ale zbyt wiele to nie dało.
Moje kolejne pytanie to bateria, najprawdopodobniej już się trochę zużyła i aplikacja do sprawdzania żywotności mówi mi, że mam ~70-80%. Czy to pora na wymianę baterii? Gdy nie siedzę długo na telefonie w ciągu dnia to na spokojnie trzyma mi cały dzień, ale czasami, gdy z niego aktywnie korzystam + chcę wyjść gdzieś na wieczór nie "doładowując" telefonu to za chwile jest dead, jeżeli z niego będę korzystać.
Z góry dzięki za odpowiedzi

Iphone 6s - Wejście do ładowania / Batiera
Napisano 09 sierpnia 2017 - 18:37
Napisano 22 sierpnia 2017 - 00:47
Napisano 07 września 2017 - 21:11
Jaka pojemność i ilość cykli tej baterii?
AppleMobile.pl - Serwis iPhone, iPod, iPad Szczecin - Pierwszy i jedyny serwis urządzęń Apple w Zachodniopomorskim autoryzowany przez MyApple.pl Masz pytania? Dzwoń! tel: 889 277 288 - Naprawy wysyłkowe na terenie całego kraju! http://www.facebook.com/AppleMobilePL
Napisano 07 września 2017 - 21:35
..
Moje kolejne pytanie to bateria, najprawdopodobniej już się trochę zużyła i aplikacja do sprawdzania żywotności mówi mi, że mam ~70-80%. Czy to pora na wymianę baterii? Gdy nie siedzę długo na telefonie w ciągu dnia to na spokojnie trzyma mi cały dzień, ale czasami, gdy z niego aktywnie korzystam + chcę wyjść gdzieś na wieczór nie "doładowując" telefonu to za chwile jest dead, jeżeli z niego będę korzystać.
Z góry dzięki za odpowiedzi
https://www.apple.co...pectedshutdown/ ??
Pomogłem ? - Lubię to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych