Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone - minimalizacja zuzycia internetu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 gibek

gibek
  • 24 postów

Napisano 08 sierpnia 2017 - 13:47

Witam ! Otoz potrzebuje pomocy osob,ktore wiedza jak ustawic telefon, tak aby pobieral jak najmniej danych poprzez wifi. W dobie nielimitowanego internetu i darmowych wifi, niestety sa jeszcze miejsca na swiecie, gdzie niestety jest narzucony limit zuzycia danych. Powiedzmy ,ze do zuzycia mam 250 mb miesiecznie, ktore chce wykorzystac wlasciwie tylko na whatsapp i safari, stad moje pytanie jak ustawic aplikacje i wylaczyc wszystkie zbedne funkcje, aby telefon nie odswiezal w tle itp itd. Mialem zawsze wlaczone ograniczenia w ustawieniach, tam wylaczone odswiezanie w tle, uzywalem telefonu w trybie oszczedzanie energii, rowniez w ustawieniach wylaczylem dostep do sieci komorkowej dla wszystkich aplikacji ( z tym,iz jesli sie nie myle, to ograniczenie to dotyczy sieci komorkowej a nie WIFI - a ja niestety jestem polaczony caly czas w ten sposob). Prosze o kilka rad, byc moze ktos zna jeszcze cos innego oprocz tego co wymienilem. 

PS . W whatsappie mam wlaczone oszczedzanie zuzycia danych. Z gory dzieki wszystkim !

#2 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 08 sierpnia 2017 - 19:27

Z takim limitem to lepiej nie dotykaj safari. kiedyś Opera oferowała funkcje oszczędzania neta, jeśli by do tego wyłączyć wczytywanie obrazków... Ale jaki to ma sens skoro teraz na www jest więcej grafiki niż tekstu? Do tego reklamy zżerają transfer. Marnie to widzę.

#3 gibek

gibek
  • 24 postów

Napisano 09 sierpnia 2017 - 06:59

A co z wylaczeniem wszystkich funkcji iphone takich jak uslugi lokalizacji, odswiezanie w tle ? Moze o czyms zapomnialem, moze slyszeliscie o jakiejs aplikacji, w ktorej mozna blokowac calkowicie dostep do internetu dla danych aplikacji i funkcji telefonu ? 

#4 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 09 sierpnia 2017 - 07:18

Ustawienia -> Sieć komórkowa. Pamiętaj jednak, że systemowych aplikacji Apple nie wyłączysz, bardzo ważne jest, żeby poodznaczać m. in, synchronizację w tle Biblioteki iCloud.

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 sierpnia 2017 - 09:54

A co z wylaczeniem wszystkich funkcji iphone takich jak uslugi lokalizacji, odswiezanie w tle ? Moze o czyms zapomnialem, moze slyszeliscie o jakiejs aplikacji, w ktorej mozna blokowac calkowicie dostep do internetu dla danych aplikacji i funkcji telefonu ? 

A co ma GPS do transferu danych, że chcesz go wyłączać?

Wyłącz kopie, iCloud, pobieranie aplikacji z AppStore, Pobieranie muzyki itp. To ograniczysz do minimum, ale więcej nie zrobisz, bo WiFi to WiFi i iPhone uważa, że WiFi jest bez limitu i nie da się mu powiedzieć, że tak nie jest. Zjedziesz do minimum, ale nie do zera, ale przy korzystaniu tylko z WhatsApp powinienes się zmieścić...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych