Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 vs. słońce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Krzysztof Gwóźdź

Krzysztof Gwóźdź
  • 3 postów

Napisano 07 sierpnia 2017 - 13:00

Cześć wszystkim!

Mam pewien problem z moim sprzętem. Ostatnio mój telefon został zaatakowany przez słońce (zostawiłem na jakiś czas telefon w aucie i przez szybę słońce waliło prosto w tył telefonu... ). Telefon oczywiście bardzo się nagrzał i od tego momentu mam taki problem, że dotyk się często zawiesza. Tzn. jak odblokuję telefon wszystko działa, ale po chwili dotyk przestaje działać na całym ekranie i wtedy muszę zablokować i odblokować telefon jeszcze raz i znowu przez chwilę działa.. i tak w kółko. Bardzo irytująca rzecz..

Piszę tutaj, by dowiedzieć się od was co tutaj mogło zostać uszkodzone i na co mam być gotowy. Jakieś podobne przypadki? Rady?

Z góry dzięki wszystkim za pomoc!

#2 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 07 sierpnia 2017 - 21:06

To może nie mieć nic wspólnego ze słońcem, może pada dotyk w iPhonie. W 6/6 Plusach to znana usterka.

#3 Sound John

Sound John
  • 89 postów

Napisano 07 sierpnia 2017 - 21:13

Nie w szóstkach tylko w 6 plus.

Polecam spytać się serwisu, nie wiem jak można nie myśleć o swojej komórce. Mój ojciec kiedyś dokładnie w taki sam sposób uszkodził swoją lumię # telefon nadawał się do wyrzucenia - uszkodzona płyta główna
Wonsz żeczny, jest niebezpieczny.

#4 Krzysztof Gwóźdź

Krzysztof Gwóźdź
  • 3 postów

Napisano 08 sierpnia 2017 - 07:52

To może nie mieć nic wspólnego ze słońcem, może pada dotyk w iPhonie. W 6/6 Plusach to znana usterka.

Może tak, może nie, ale problem wystąpił w ten sam dzień po nagrzaniu :)

Nie w szóstkach tylko w 6 plus.

Polecam spytać się serwisu, nie wiem jak można nie myśleć o swojej komórce.

No wiesz, czasami człowiek ma ważniejsze rzeczy na głowie niż myślenie o swoim telefonie :)

Dzięki za odpowiedzi.

#5 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 08 sierpnia 2017 - 08:24

Jeżeli telefon został bardzo nagrzany mogło dojść do deformacji płyty głównej i uszkodzenia lutowanych połączeń. Sam w podobny sposób załatwiłem sobie baterie w ip5, od tej pory pamiętam by nie zostawiać telefonu w takich miejscach

#6 Krzysztof Gwóźdź

Krzysztof Gwóźdź
  • 3 postów

Napisano 08 sierpnia 2017 - 09:00

Jeżeli telefon został bardzo nagrzany mogło dojść do deformacji płyty głównej i uszkodzenia lutowanych połączeń.

W takim jest jakiś ratunek? Czy raczej nie ma czego ratować?

#7 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 postów

Napisano 08 sierpnia 2017 - 09:56

Oddaj do dobrego serwisu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych