Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod sie nie ładuje, nie da się go używać!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 dziadoslaw

dziadoslaw
  • 36 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 20:57

iPod rozladowal mi sie do pelna, wyskakuje ''very low battery" i nie mozna nic uzywac. Przy podlaczaniu do komputera na chwile wyswietla sie komunikat "Do not disconnect", mimo, ze mam ipoda po polsku. tyle, ze sie nie laduje! Za chwile wyskakuje znów "verry low battery" i tak w kółko. Nie moge naladowac komputerem i ladowarka sieciowa.
Co robic?

pozdro.

PS. Na dodatek pokazuje sie przez chwile coś takiego: Dołączona grafika

te "inne" to akurat norma. jakies pliki systemowe na ipodzie sa zawsze.

Ale nie widzisz, że WSZYSTKO jest puste? Normalnie powinnotu być około 12 GB filmów i z 10 GB muzyki.

Bateria nie wiem czy padła. Po prostu nie chce sie ładować. Nie wiem czemu. Pokazuje sie przez taka ikonka w prawym górnym rogu, jakby było juz naładowane(!). Ale pozniej znika i znowu "Verry low battery"...

tymczasem proponuje reset.

Jak robie reset, to iPod ze 3 razy pika i wyskakuje "very low battery"

MA KTOŚ JESZCZE JAKIŚ POMYSŁ?

#2 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lutego 2008 - 21:14

te "inne" to akurat norma. jakies pliki systemowe na ipodzie sa zawsze. jak padla bateria to poza jej wymiana nic nie zrobisz. tymczasem proponuje reset.
  • dziadoslaw lubi to

#3 maql

maql
  • 16 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 21:31

Co do pojemnosci - sprawdz (jesli odpalasz iTunes pod Windows) czy nie masz przypadkiem zamapowanego iPoda pod litera dysku, ktory standardowo jest widziany w Windows (np sieciowego). Kiedys sie zdziwilem ze moj ipod nie dziala, ale wskazuje pojemnosc 200 GB :) // moj komputer/prawy klik --> zarzadzaj --> zarzadzanie dyskami --> fizyczne wyswietlenie iPoda jako dysku widzianego przez system // Jesli tak jest, przemapuj iPoda na inna litere dysku, ewentualnie dysk dotychczas uzywany pod ta litera na inne mapowanie. Co do Low Battery - to nasuwa mi sie tylko podlaczanie do portu USB o nizszym napieciu, ale jesli wystepuje to tez z ladowarka, to juz powazniejsza sprawa. Moze pomoze restore?
  • dziadoslaw lubi to

#4 dziadoslaw

dziadoslaw
  • 36 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 21:38

Co do pojemnosci - sprawdz (jesli odpalasz iTunes pod Windows) czy nie masz przypadkiem zamapowanego iPoda pod litera dysku, ktory standardowo jest widziany w Windows (np sieciowego).

Akurat pojemność jest OK. Mam 30 GB, wiec tak powinno być, te 27.84 GB.

Co do Low Battery - to nasuwa mi sie tylko podlaczanie do portu USB o nizszym napieciu, ale jesli wystepuje to tez z ladowarka, to juz powazniejsza sprawa.
Moze pomoze restore?

Nie moge zrobic restore, bo mi sie rozladowal na maxa iPod. Nie moge tez zmienic litery do iPoda, bo przeciez jest rozladowany... Sam nie wiem co robic. Moze kupic nowa baterie? Czu to moze wina kabla? (od iPoda nano najnowszego, kupionego z miesiac temu. Swój zgubiłem na wycieczce.)

Aha, jeszcze jedna sprawa. Czy wasze iPody tez psują ładowarki sieciowe? Bo mój juz ze 2 mi rozwalil. Dziala i nagle... nie dziala. I musze znow nową kupić.

#5 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lutego 2008 - 21:52

Em jezeli po podlaczeniu ipoda do USB wyskakuje napis very low battery to znaczy ze bateria juz padla i jest do wymiany, bardzo mi przykro. informacja oficjalna, musisz to przyjac do siebie :/
  • dziadoslaw lubi to

#6 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 21:53

Sprobuj: srodkowy+menu, a jak sie pojawi Jablko to srodkowy+lewy tam jest PowerTest (musisz wyklikac - kolko nie dziala). Moze uda Ci sie sprawdzic baterie. a co do rozwalania ladowarek - swego czasu ladowalem poprzez hub z zasilaczem (jak nie mialem pod reka komputera), az pewnego pieknego dnia po podlaczeniu iPoda strzelilo, zadymilo i huba spalilo ;)
  • dziadoslaw lubi to

#7 dziadoslaw

dziadoslaw
  • 36 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 21:59

Niestety nie da sie tego zrobic. Caly czas "very low battery"... Chyba nic nie poradze z ta bateria. Ile kosztuja nowe w serwisie?

#8 norbertcala

norbertcala
  • 1 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lutego 2008 - 22:39

W serwisie z 200 zł, ale moze kup na Allegro

#9 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 22:57

Ja nigdy nie mialem zadnych przykrosci z ladowarka iPod'a - mam oryginalna na firewire. No, moze jedna przykrosc mnie spotkala przy uzywaniu tego cuda, mianowicie jak musialem latac z szufla po sklepikach na helu, bo kabelek (USB) nie pasowal do ladowarki ;P

#10 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 lutego 2008 - 18:30

na allegro 50zl. w zestawie narzedzia do wymiany i instrukcja obslugi. :) jak sie nie podladuje na kilku roznych ladowarkach to pewnie bateria padla.

#11 glorius

glorius
  • 18 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 19 lutego 2008 - 19:19

a w ogole podlaczales go do sieciowej ladowarki... ale oryginalnej :) ?

#12 vasquezbg2

vasquezbg2
  • 3 postów

Napisano 25 października 2008 - 09:39

mam ten sam problem. puki co, w momencie kiedy jakby "zaskakuje" czyli ze itunes go wykryje na chwile to wtedy przywrocilem fabryczne ustawienia ipoda. a nastepnie zmienilem port usb ( z 4 portowego huba USB 2.0 na zwykły port z tyłu kompa USB 1.0). W tym momencie ipod się ładuje bo stan baterii pokazuje "błyskawicę" migającą tak że nie jest źle. A miałem tak samo jak ty, bateria wskazywała "wtyczkę" czyli niby cały naładowany, a wyskakiwał ten komunikat o "very low battery". Dodam ze wszystkie dane jakie na nim miałem też zniknęły:( Podładuje go trochę i zobaczymy co się będzie działo.

#13 PajaKk

PajaKk
  • 4 postów

Napisano 06 grudnia 2008 - 11:52

Czesc. Jestem nowym na orum i mam podobny problem. Posiadam iPod Classic 120 gb. Po podlaczaniu ipoda do ladowarki wszystko jest ok. Laduje sie itp. Kiedy sie chce nim pobawic bateria "niby" jest pelna. Kiedy odlaczy sie ladowarke jest minimum i za jakis krotki czas wyswietla sie "za niski poziom baterii" "podlacz do zasilania". Nie wiem co moze byc nie tak. Bateria ?? Jesli tak to gdzie dostane baterie do tego modelu ?? Pozdrawiam !

#14 Dominus7000

Dominus7000
  • 75 postów
  • SkądPolska

Napisano 06 grudnia 2008 - 17:54

Ludzie mi się też zdarzyło i to kilka razy iż był do końca rozładowany i wystarczyło go naładować ładowarką sieciową i wszystko było ok.

#15 PajaKk

PajaKk
  • 4 postów

Napisano 06 grudnia 2008 - 18:22

Czlowieku nie umiesz czytac to nie pisz "ze podlaczylbym do ladowarki" Chyba wyraznie jest napisane, ze byly juz proby podlaczania do ladowarki sieciowej i kabla. Ehh... nastepnym razem czytaj uwaznie !

#16 PajaKk

PajaKk
  • 4 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 15:12

Helloo... Jest ktos na forum ? ? Moze ktos mi powiedziec co robic ? Kupowac baterie czy jak ?

#17 Mr.StitcH

Mr.StitcH
  • 15 postów
  • SkądBIAŁYstok

Napisano 10 grudnia 2008 - 15:35

Sprawdz kabel czy nie jest uszkodzony , zmien port (USB) na inny i czy przypadkiem nie masz przedłuszki kabla ?? . I weś zainstaluj sobie TC z T-PoT i jak coś daj znać jak Ci poszło (:

#18 PajaKk

PajaKk
  • 4 postów

Napisano 15 grudnia 2008 - 17:07

Nic ... To samo ... ciagle nie laduje ... Myslicie ze to bateria ??

#19 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 listopada 2009 - 13:32

Ja mam tak, ze podlaczajac iPod'a czy to do kompa czy do ladowarki sieciowej nie widac zeby nic sie ladowalo. Chyba ze bateria jest zupelnie siadnieta, wtedy sie wlacza ikonka jablka i laduje tylko do minimalnego poziomu (przynajmniej tak pokazuje). Jak zostawiam na noc iPod'a czy to podpietego do kompa czy do ladowarki i rano go restartuje, to bateria pelna, czyli sie laduje. Jednak komputer go nie wykrywa. W czym to jest problem? Nie chce isc do serwisu, zeby mnie naciagneli. Pozdrawiam.

#20 martpet

martpet
  • 1 postów

Napisano 28 listopada 2009 - 16:06

Ipod Video

Czy ktos z was zna sie na budowie ipoda viedeo?? Gdyz mam problem. Bzyczy mi w tym miejscu gdy podlacze do komputera, nie chce sie ladowac, ale komuter go widzial gdy bateria byla lekko naladowana :sad:
Link:
[url]http://obrazki.elektroda.net/65_1259416709.jpg[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych