A kodu używa się tylko przy aktualizacji? Przecież nawet jak masz TouchID włączone to i tak raz na kilka dni prosi Cię o kod, także po każdym wyłączeniu telefonu musisz podać kod, a potem już odblokowujesz palcem.
Mam iPhone 5 - nie mam TouchID.
Wiadomo, że nie zapomniałem kodu którego używałem przez X czasu, po prostu rano go zmieniłem (to, że była to pierwsza godzina po przebudzeniu pewnie również ma znaczenie, że go nie pamiętam) później odłożyłem telefon i jak po kilkunastu minutach chciałem go ponownie użyć... wiadomo.
Wiem, że wydaje się to mega głupie/nieodpowiedzialne ale pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją iPhone mam 3.5 roku i kodów już kilka miałem i nigdy nie było takiego problemu.
Tak na marginesie tylko zapytam jeżeli wcześniej podłączałem iPhone do komputera i łączyłem go z iTunes to dane dało by się uratować tak? Pytam z ciekawości bo niestety robiłem formata i od tego czasu nie łączyłem telefonu z komputerem a więc wiadomo, że w tym momencie dane przepadają
Wykonać ostatni sposób https://support.appl.../pl-pl/HT204306 "Wymazanie urządzenia w trybie awaryjnym w celu usunięcia kodu"?
Dzięki