... tylko powymyślaj jeszcze coś, np charczące głośniki czy inne pierdoły no i oczywiście Cortland
Powymyślaj coś?
Czy masz serwisantów za skończonych idiotów którzy nie potrafią sprzętu zdiagnozować?
Chodzi o to, żeby im wydłużyć pracę czy o to by "na wszelki wypadek" zgłosić cokolwiek bo a nuż widelec się trafi?
Sprzęt i tak i tak jest diagnozowany całościowo. Jeśli wyjdzie coś jeszcze to też będzie naprawione.
Witajcie,
Dzisiaj rano po rutynowym mail checku, zauważyłem w dolnym rogu małą jasną plamkę, którą widać z każdej strony, świeci jaśniej od reszty ekranu. Telefon kupiłem w październiku u operatora na abonament, także gwarancję mam do października tego roku(Apple). Teraz nachodzi pytanie, czy powinienem telefon oddać do jakiegoś autoryzowanego serwisu, który uznaje gwarancję Apple czy po prostu oddać telefon w punkcie operatora, oraz czy w ogóle taki mankament podlega naprawie, czy serwis odrzuci mój wniosek, spotkał się ktoś z was z tą usterką na 7P? Na wcześniejszym 5s też mi się pojawiły, no i żółte przebarwienia, ale przymknąłem na to oko, telefon miał już parę ładnych lat na karku, lecz 7P nawet nie ma roku, a już takie defekty mają miejsce.
Pozdrawiam.
Andrzej
Duch to jest jak po zmianie widoku na ekranie nadal widać stary widok. W Twoim przypadku byłby to widoczny "prześwitujący" interfejs programu mail nawet na głównym ekranie.
Z tego co piszesz to wygląda na zażółcenie niewielkiego obszaru, nierówne podświetlenie, ewentualnie jakiś bad pixel.
Jeśli telefon nie jest uszkodzony mechanicznie w żadnym miejscu i nie był zalany to serwis to naprawi. Szybciej będzie w autoryzowanym serwisie Apple niż u operatora moim zdaniem. Przykładowo z największych w Polsce Cortland lub iSpot.
Użytkownik imrik edytował ten post 02 sierpnia 2017 - 12:31