Od kilku tygodni jestem posiadaczem Macbooka Pro
z 2011 roku
dysk ssd 128GB
Procesor 2,2 GHz core i7
Ram 12GB DDR3
Grafika Radeon 6750M 1024 MB+ intel HD 3000 512 MB
Jest to mój pierwszy osobisty Mac i nie wiem czy coś jest z nim nie tak ale bardzo wolno chodzi, działanie aplikacji typu word 2011 jest bardzo uciązliwe nie wspominajac juz o excelu gdzie Praca jest praktycznie nie moziwa a przewijanie wierszy czy kolumn przypomina film poklatkowy, nawet podstawowe czynności typu przeglądanie stron w Safari czy odczytywanie mejli w kliencie poczty nie jest zbyt płynne i cały czas delikatne sie przycina, co może być tego powodem??
Dodam że na urządzeniu był już instalowany czysty OS x Sierra i sytuacja wyglądała identycznie jak na obecnie zainstalowanym systemie Os x Yosemite,
Dla przykładu miałem już przyjemność pracować na Macbook Air z 2013r na Dysku SSD z i5 1,4 GHz, 8GB RAmu i Grafice intel HD 4000, używałem go przede wszystkim do zwykłej pracy biurowej z Oficem i czasem troche AutoCadem, przeglądania internetu oglądania filmów itp i musze powiedziec ze praca na nim była naprawde przyjemna i to skłoniło mnie do zakupu wyżej wymienionego egzemplarza ale niestety mam z nim taki problem jak opisałem