Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Różowy ekran w Iphone 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 xxdarc

xxdarc
  • 1 postów

Napisano 27 lipca 2017 - 11:04

Witam, ostatnio kupiłam na allegro używany iphone. Po uruchomieniu było okej, ale gdy weszłam w aplikację jakąś z białym tłem ujrzałam męczący oczy różowaty prostokąt na prawie całości ekranu. Załączam foto, a gdybyście nie dojrzeli przechylcie lekko monitory. Jest to okropne i teraz chyba muszę zwrócić telefon. Nie ma gwarancji już ew. tylko jakaś gwarancja sprzedawcy, że niby on usuwa usterki? I nie wiem, o co chodzi z tą plamą? Wiecie coś na ten temat?

Załączone pliki

#2 Snipper42

Snipper42
  • 251 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 sierpnia 2017 - 13:37

Wymieniony tani chiński ekran... nieoryginalny (widoczne między innymi po Home Button) 

#3 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 09 sierpnia 2017 - 09:23

Nieoryginalny przedni panel z ekranem. Składaka kupiłaś. Jeśli nie jest to w opisie aukcji opisane to reklamuj.

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 09 sierpnia 2017 - 10:09

Nie wiem czy ekran jest oryginalny czy nie ale znam kilka takich przypadków w 5 i 5C - gdzie dokładnie na środku był wielki różowy prostokąt widoczny tylko na białym tle a ekrany były oryginalne - to musi być jakaś wada fabryczna. 

#5 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 09 sierpnia 2017 - 10:35

A ten home button? Nie wygląda to na fabryczne spasowanie, chyba że na telefon jest naklejone jakieś grube szkło i daje taki efekt. 

#6 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 09 sierpnia 2017 - 11:13

Imrik, zwroc uwage na otwor od glosnika, widac ze jest szklo. co oczywiscie nie oznacza, ze to nie moze byc zamienik wyswietlacza :)

#7 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 sierpnia 2017 - 12:55

Również zgadzam się z tym, że to może być oryginalny ekran. Wiele razy takie coś widziałem. Kiedyś to na gwarancji robili, a teraz to pozostaje pewnie wymiana ekranu na własny koszt.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych