Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przeniesienie poczty z serwera (protokół IMAP) na lokalny dysk w programie Mail.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Łukasz Gwizdała

Łukasz Gwizdała
  • 1 postów

Napisano 25 lipca 2017 - 08:50

Witam,

Będę wdzięczny za pomoc w temacie - korzystam z MAIL na mac. Poczta jest podpięta po IMAP i powoli kończy mi się miejsce na pocztę na serwerze. Nie chce usuwać starej poczty bo nigdy nie wiadomo czy coś się nie przyda dlatego chciałbym zostawić sobie kopie wiadomości lokalnie na macu i mieć do niej dostęp przez program MAIL. Utworzyłem folder w katalogu "Na moim macu" i testowo przeniosłem kilka wiadomości do tego folderu ale po odświeżeniu i tak wracają do pierwotnego folderu. Czy jest jakiś sposób aby zapamiętać te widomości i jednocześnie uwolnić miejsce na serwerze?

#2 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 25 lipca 2017 - 14:46

Jak ci wracają? Same? Przecież jak skopiujesz maila do skrzynki Na moim Macu i usuniesz z folderu IMAP (czyli usuniesz z serwera) to nic ci nie wróci. Oczywiście wszystko zależy od ustawień poczty u providera. Jeśli to np. Gmail to w preferencjach poczty (na stronie www) musisz zaznaczyć, że usunięcie wiadomości przez program zewnętrzny usuwa ją również na serwerze. Znajdziesz w opcjach gmaila lub pewnie w opcjach poczty, której używasz.

Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 25 lipca 2017 - 14:47

Nie czytam prywatnych wiadomości.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych