Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Duży spadek baterii przez noc - iPhone 7 Plus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 23 lipca 2017 - 18:41

Witam, 

w nocy z piątku na sobotę zdarzyła mi się taka sytuacja: skończyłem korzystać z iPhone`a około godz. 22, miał z 70-75%, włączyłem tryb samolot(poza tym WiFi, BT itd. wyłączone), potem wziąłem go następnego dnia rano około godz. 9 i miał już tylko 25%  :wacko:  Taka sytuacja zdarzyła mi się po raz drugi czy trzeci w ciągu ostatnich 2-3 miesięcy, za każdym razem iPhone miał włączony tryb samolot. Wcześniej na żadnym iPhonie taka sytuacja mi się nie przytrafiła a miałem ich już całkiem sporo. Soft oczywiście oficjalny(teraz 10.3.3) w domu ładowany oryginalną ładowarką i kablem, w samochodzie z certyfikatem MFi. Czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem? Rozmawiałem dzisiaj ze wsparciem Apple na Twitterze, zrobili jakiś test diagnostyczny,  wszystko wyszło prawidłowo. 

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 900 postów
Napisano 23 lipca 2017 - 21:15

Trochę dziwne, bo jak nie ma internetu to raczej nic w tle nie powinno szaleć. No i to plus, więc ma lepszą baterię niż zwykły. Może coś w tle z GPS było odpalone? Bo w niektórych aplikacjach nie ma tego niebieskiego paska, tylko mała ikonka na pasku statusu, którą łatwo przeoczyć.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 23 lipca 2017 - 21:25

Odświeżanie w tle jest całkowicie wyłączone, nie korzystałem w tamtym dniu z jakichś aplikacji typu Endomondo, WeatherPro itd. W Ustawieniach i Baterii nic nie wskazywało na to, aby to jakaś aplikacja przyczyniła się do tego. 

#4 krasznik

krasznik
  • 1 postów

Napisano 11 maja 2018 - 11:15

Czy udało się rozwiązać problem? Mam podobnie. Zdarzyło mi się dwukrotnie, że tel wyłączył się w nocy. Raz bateria miała ok 35%. Za drugim razem ok 40%. Natomiast ostatniej nocy jak się kładłem tel miał 47%. Na noc wyłączona transmisja danych oraz bluetooth i wifi. Przebudziłem się ok 4 w nocy (5 godz później) i z ciekawości sprawdzam tel. żeby zobaczyć czy sytuacja się powtórzyła. Tel wyłączony i cały mocno nagrzany. Po ostatniej sytuacji z wyłączeniem i naładowaniu zauważyłem, że jest mocny spadek wydajności baterii. Wcześniej przy moim trybie użytkowania wytrzymywał do 2 dni. Po opisanej wyżej sytuacji od rana do południa mam już 50% mniej. Wcześniej jak się 2 razy wyłączył, to zrobiłem test i w ciągu dnia tel leżał nieużywany przez ok 6 godz i spadek baterii był na poziomie 3%. Nie mogę zrozumieć tego jak to się dzieje, że w nocy dzieją się jakieś czary i tel się rozładowuje całkowicie i wyłącza. wcześniej jak się w nocy wyłączył i go naładowałem to wydajność była ok. Natomiast po ostatniej nocy nastąpił spadek wydajności. Tel kupiony nowy w pod koniec listopada 2017. Dzisiaj mamy 11.05. Czyli tel ma ok pół roku.

#5 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 19 maja 2018 - 18:25

Oddałem do Cortlandu i wymienili na nowy. Na wymienionym nie ma już takich problemów. Musiała być wada sprzętowa.

#6 Kacper Koźbiał

Kacper Koźbiał
  • 13 postów

Napisano 19 maja 2018 - 21:43

Teoretycznie mógł być problem z napięciem. Ale życzę wszystkiego dobrego z nowym iPhonem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych