Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPad Air 2 Cellular, problem z kart膮 sim/sieci膮

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 awakeman

awakeman
  • 508 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮d艁DZ

Napisano 23 lipca 2017 - 11:56

Witam, mam problem ze swoim Air 2 Cellular. Po w艂o偶eniu karty Nju, iPad co prawda wy艣wietla mi Orange 4G, lecz niestety nie mog臋 z niego wykonywa膰 po艂膮cze艅 i kiedy dzwoni臋 na ten numer w艂膮cza mi si臋 poczta. Co ciekawe internet z Orange dzia艂a i strony si臋 otwieraj膮.

Jest to m贸j pierwszy iPad z Cellular, lecz przypuszczam 偶e praktycznie wi臋kszo艣膰 opcji jest taka sama jak w iPhonie. Nie wiem r贸wnie偶 dlaczego po pod艂膮czeniu iPada do Macbooka i uruchomieniu iTunes numer telefonu Nju w og贸le si臋 nie wy艣wietla, natomiast po pod艂膮czaniu iPhona zawsze numer telefonu wida膰.

Dzwoni艂em do Nju i powiedzieli mi, 偶e wszystko jest ok z kart膮, resetowa艂em r贸wnie偶 ustawienia sieci w iPadzie i to r贸wnie偶 ni pomog艂o...

Macie mo偶e jakie艣 pomys艂y na to jak rozwi膮za膰 ten problem? Z g贸ry dzi臋ki za pomoc. 

#2 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2聽064 post贸w
  • Sk膮dRzym

Napisano 23 lipca 2017 - 12:10

z Ipada nie mo偶na dzwoni膰 bezpo艣rednio. Mo偶na jedynie za pomoc膮 Iphone'a. Karta s艂u偶y jedynie do intenretu. 

#3 awakeman

awakeman
  • 508 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮d艁DZ

Napisano 23 lipca 2017 - 12:12

Czyli rozumiem, 偶e do mnie r贸wnie偶 nikt si臋 nie dodzwoni? My艣la艂em, 偶e Cellular dzia艂a tak jak iPhone...

#4 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2聽064 post贸w
  • Sk膮dRzym

Napisano 23 lipca 2017 - 12:15

Czyli rozumiem, 偶e do mnie r贸wnie偶 nikt si臋 nie dodzwoni? My艣la艂em, 偶e Cellular dzia艂a tak jak iPhone...

Nie. Tylko internet

#5 awakeman

awakeman
  • 508 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮d艁DZ

Napisano 23 lipca 2017 - 12:19

Dupa blada w takim razie, dzi臋ki za pomoc. Pozdrawiam.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych