Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak dźwięków powiadomień w iPhone SE.

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 marta.drzazga

marta.drzazga
  • 1 posts

Posted 14 July 2017 - 11:22

Cześć wszystkim

Kilka dni temu kupiłam iphona SE i mam mały problem z dzwiękami z powiadomień facebooka i instagrama (pozostałe dzwięki powiadomień - mail, sms, messenger itd. działają)

Nie żeby to był jakiś mega problem,  ale prowadze bloga na fejsie i instagrama i zastanawiam się czemu tak się dzieje.

W ustawieniach -> powiadomienia -> facebook/instagram mam zaznaczone plakietki, dzwięk, banery, W ustawienia -> dzwięki też jest wszystko prawidłowo ustawione. głośność też ok, tryb nie przeszkadzać wyłączony. co z tym zrobić? miał ktoś podobny problem? nie mogę nigdzie nic znaleźć na żadnym forum. dołączam screeny, że wszystko teoretycznie jest ok. 

Attached Files

#2 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 posts
  • SkądŁDZ/Swansea

Posted 14 July 2017 - 17:39

Z tego co mnie pamięć nie myli, to FB i Insta mają własne dźwięki. Czyli nie możesz sobie wybrać jaki dźwięk powiadomienia chcesz dla tych dwóch aplikacji. Mi czasem zdarza się, że FB pokaże powiadomienie ale nie ma przy tym dźwięku, Insta chyba w ogóle nie ma dźwięku powiadomień ale na 100% nie jestem pewien. A czy w insta masz wł powiadomienia dla wszystkich opcji. Co mogę zaproponować to wyłączyć powiadomienia dla tych apek. Restart telefonu power+home i trzymać do czasu jak się pojawi jabłuszko i potem włączyć powiadomienia.

Edited by iLuk45z, 14 July 2017 - 17:41.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#3 spupkow12

spupkow12
  • 196 posts
  • SkądRybnik

Posted 16 July 2017 - 18:36

Cześć wszystkim
Kilka dni temu kupiłam iphona SE i mam mały problem z dzwiękami z powiadomień facebooka i instagrama (pozostałe dzwięki powiadomień - mail, sms, messenger itd. działają)
Nie żeby to był jakiś mega problem, ale prowadze bloga na fejsie i instagrama i zastanawiam się czemu tak się dzieje.
W ustawieniach -> powiadomienia -> facebook/instagram mam zaznaczone plakietki, dzwięk, banery, W ustawienia -> dzwięki też jest wszystko prawidłowo ustawione. głośność też ok, tryb nie przeszkadzać wyłączony. co z tym zrobić? miał ktoś podobny problem? nie mogę nigdzie nic znaleźć na żadnym forum. dołączam screeny, że wszystko teoretycznie jest ok.

Tez miałem z tym problem. Powiadomienia raz przychodziły raz nie. Pewnego razu dźwięki były, później znowu nic i tak w kółko. Nie poradziłem sobie z tym do dzisiaj, ale spróbuj może w ustawieniach prywatności odświeżanie w tle, alerty w aplikacjach

#4 Krzysztof09

Krzysztof09
  • 97 posts

Posted 17 July 2017 - 12:47

U mnie czy to na ip6 czy teraz na ip7 jest tak samo jak piszecie wyżej, tzn. czasami mam przy aplikacji facebook czy twitter dymek z ilością powiadomień, ale bez żadnego dźwięku, a czasem również słychać dźwięk. Już się do tego przyzwyczaiłem ale przyznam, że na początku to bardzo denerwowało i próbowałem zmieniać ustawienia tak i w aplikacji jak i telefonie, ale bezskutecznie. Może wina leży gdzieś po stronie aplikacji...?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users