A ja polecam coś, co nie nazywa się formalnie kartą dźwiękową, a interfejsem audio - nieco droższy, a na pewno jakość dźwięku będzie lepsza niż którejkolwiek z powyższych kart. Na przykład Focusrite Scarlett Solo, nie wymaga żadnych sterowników - podłączasz i słuchasz, ma bardzo dobrej jakości wzmacniacz słuchawkowy. A na przyszłość podaj jakiś zakres cenowy, który Cię interesuje bo dostaniesz odpowiedź jak od Wani

Jeśli sprzęt wspiera standard USB dla audio to nie ma problemu. Sam nie mam karty jako takiej, ale mam różne sprzęty z interface usb które działają jak karta (mikser mackie, rejestrator zoom, multiefekt boss-a) i działają plug&play.
Z uwagi na pewne aspekty producenci stosują jakieś rozbieżności od standardów i wtedy trzeba zaufać we własnościowe sterowniki i tu nie ma reguły, bo zdarza się że coś nie działa nawet od zaufanych marek, bo coś tam popsuli w imię np mniejszego latency.
pozakadrem.pl
mba2010/13/2/128 rmbp2013/13/8/256 iphone 3g, iphone 4, xperia z1c Garmin Fenix 2 Garmin Fenix 3 sapphire