Witam
Szukam w pełni działającej karty dźwiękowej USB z macOS. Nie zależy mi na super jakości dźwięku, byleby nie grała gorzej od wbudowanej.
Słyszałem też o problemach z dźwiękówkami na najnowszych wersjach systemu.
Proszę o doradzenie.
Pozdrawiam!
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 13 July 2017 - 18:16
Witam
Szukam w pełni działającej karty dźwiękowej USB z macOS. Nie zależy mi na super jakości dźwięku, byleby nie grała gorzej od wbudowanej.
Słyszałem też o problemach z dźwiękówkami na najnowszych wersjach systemu.
Proszę o doradzenie.
Pozdrawiam!
MacBook Air 13 + ThinkPad X260
Posted 13 July 2017 - 19:11
szukałbym czegoś z możliwością przyszłej aktualizacji - np używki audioquest dragonfly. Duet jest do nagrywania gitar czy wokali a nie do słuchania.
Posted 13 July 2017 - 19:41
Dokładnie potrzebuje czegoś prostego do słuchania muzyki z gniazda Jack. Nie nagrywam. Musi tylko działać dobrze z macOS.
Posted 13 July 2017 - 20:45
Od najtańszej:
1. Sound BlasterX
2. ASUS Xonar U3
3. Sound Blaster Omni
A ja polecam coś, co nie nazywa się formalnie kartą dźwiękową, a interfejsem audio - nieco droższy, a na pewno jakość dźwięku będzie lepsza niż którejkolwiek z powyższych kart. Na przykład Focusrite Scarlett Solo, nie wymaga żadnych sterowników - podłączasz i słuchasz, ma bardzo dobrej jakości wzmacniacz słuchawkowy. A na przyszłość podaj jakiś zakres cenowy, który Cię interesuje bo dostaniesz odpowiedź jak od Wani ![]()
Posted 14 July 2017 - 08:07
Jenot, wyznacznik byl, ze ma dzialac z macOS ![]()
Posted 14 July 2017 - 08:30
A ja polecam coś, co nie nazywa się formalnie kartą dźwiękową, a interfejsem audio - nieco droższy, a na pewno jakość dźwięku będzie lepsza niż którejkolwiek z powyższych kart. Na przykład Focusrite Scarlett Solo, nie wymaga żadnych sterowników - podłączasz i słuchasz, ma bardzo dobrej jakości wzmacniacz słuchawkowy. A na przyszłość podaj jakiś zakres cenowy, który Cię interesuje bo dostaniesz odpowiedź jak od Wani
Jeśli sprzęt wspiera standard USB dla audio to nie ma problemu. Sam nie mam karty jako takiej, ale mam różne sprzęty z interface usb które działają jak karta (mikser mackie, rejestrator zoom, multiefekt boss-a) i działają plug&play.
Z uwagi na pewne aspekty producenci stosują jakieś rozbieżności od standardów i wtedy trzeba zaufać we własnościowe sterowniki i tu nie ma reguły, bo zdarza się że coś nie działa nawet od zaufanych marek, bo coś tam popsuli w imię np mniejszego latency.
pozakadrem.pl
mba2010/13/2/128 rmbp2013/13/8/256 iphone 3g, iphone 4, xperia z1c Garmin Fenix 2 Garmin Fenix 3 sapphire
Posted 14 July 2017 - 08:34
Dzięki za pomoc
Nie chce się wkopać w lipne sterowniki. Czytałem że Creative wydaje sterowniki z opóźnieniem i po wyjściu nowego macOS trzeba czekać na nowe i karta nie działa co jest straszną lipą. Ten Focusrite Scarlett Solo brzmi ciekawie, zwłaszcza że używkę można kupić za około 300zł a taki mam górny zakres cenowy.
Nie ma z nim problemów z nowymi macOS?
Ten wątek mnie trochę martwi: http://myapple.pl/fo...go-przez-usb/
Edited by rybak-17, 14 July 2017 - 08:43.
Posted 14 July 2017 - 09:15
Posted 15 July 2017 - 14:04
Nie ma z nim problemów z nowymi macOS?
Ten wątek mnie trochę martwi: http://myapple.pl/fo...go-przez-usb/
Kupiłem Scarlett (2i2 nową wersję) właśnie ze względu na bezproblemowość pod MacOS i Linuksem. Wcześniej miałem Tascama US-322, do którego trzeba było instalować sterowniki i zawsze po wydaniu nowej wersji systemu Tascam ma pół roku poślizgu z wydaniem działających driverów. Scarlett (czy to nowa, czy stara wersja) nie wymaga doinstalowywania czegokolwiek (no chyba, że chcesz ultra low latency), zgłasza się jako standardowe urządzenie USB Audio i działa "od strzału".
Edited by Jenot, 15 July 2017 - 14:05.
Posted 16 July 2017 - 10:36
0 members, 2 guests, 0 anonymous users