Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Walczmy o swoje - darmowa aktualizacja do Speed Download 5

• Please log in to reply
34 replies to this topic

#1 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 12 February 2008 - 15:44

[Pozwoliłem sobie opublikować ten wpis w kilku miejscach sieci, żeby jak największa ilość osób mogła do niego dotrzeć]

Jestem dziś w kiepskim nastroju, a firma Yazsoft (Speed Download | The Ultimate Mac OS X download manager) wcale mnie nie pocieszyła swoją aktualizacją programu Speed Download. Jeśli kupiliście paczkę z MacHeist to posiadacie ów aplikację na dysku. A zagościł on na wielu dyskach twardych. Firma na swoje stronie pisze:

If you purchased SD 4 between Jan 01, 2008 and Feb 12, 2008, you may upgrade to SD 5 for FREE. Simply email us with your registered SD4 username and email and we will send you your personalized SD5 info.

Zatem nawołuję do walki o swoje. Wysyłajcie e-maile w tej sprawie na adres: info@yazsoft.com z podaniem swoich danych licencyjnych. Mamy pełne prawo do darmowej aktualizacji. Czytając forum MacHeist (MacHeist ť Forums ť Software upgrade policy) nie mam żadnej wątpliwości, że ktoś chce na nas zarobić.

Warto zerknąć też tutaj - MacHeist ť Forums ť SpeedDownload 5?

#2 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 12 February 2008 - 16:49

Wysłałem mail, ale nie liczę na sukces. Inna sprawa w jaki sposób całość została rozegrana. To, że jest to wersja promocyjna dowiedzieliśmy się po zakupie paczki, w sumie nie wiedząc co znaczy promocyjna. Teraz już wiemy :/. Druga sprawa to brak informacji o tym, że wersja 5 jest płatna, kiedy pojawia się okienko zachęcające do aktualizacji SD. Z tego co czytałem parę osób nie zwróciło na to uwagi i teraz mają problem, bo ich dane nie działają z SD5. Oczywiście nie widzę problemów z powrotem do wersji 4.x ale niektórzy mogą sobie nie poradzić tak łatwo i poczuć się oszukani. Ja zostaję przy wcześniejszej wersji (chyba, że dostanę kod do 5 za darmo) bo działa super i nie potrzebuje "nowinek" z zaktualizowanej rewizji.

#3 reb

reb
  • 28 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 February 2008 - 18:29

Proponuja upgrade za 15$.... normalnie oszustwo. Moze postraszyy ich sadem? wiecie w stanach na byle czym mozna wyciagnac kase:P

#4 arsen

arsen
  • 798 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 12 February 2008 - 18:32

musze was zmartwic, mam speed download zakupiony normalnie przez ich sklep karta krdytowa (nic wspolnego z mac heist) i tez nie przyjmuje mi starego klucza. Zakupilem raptem miesic temu.

#5 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 12 February 2008 - 20:25

@arsen jeśli kupiłeś przez witrynę Yazsoft SD4 przed 1 stycznia to masz darmowy upgrade. Wyślij na info@yazsoft.com swoje dane licencyjne (Nazwisko, e-mail i kod). Powinieneś otrzymać zwrotna informację z nowym numerem seryjnym.

#6 reb

reb
  • 28 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 February 2008 - 21:48

No to popisalismy sobie troszeczke z Yazosoft... Zobaczymy co z tego bedzie, powiedzialem ze to jest ewidentne wprowadzanie w blad klienta i ze u nas jest to karalne... ciekawe jak u nich. Moze na nastepny raz da im to cos do myslenia...

#7 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 12 February 2008 - 21:54

Moze na nastepny raz da im to cos do myslenia...

Tylko na to liczę...

#8 TimmY

TimmY
  • 621 posts

Posted 12 February 2008 - 22:00

Tez zrobilem update i mocno sie zdziwilem, ze klucz licencyjny nie chce dzialac..

#9 arsen

arsen
  • 798 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 12 February 2008 - 22:02

kupiłem dokładnie 10 stycznia 2008, dlaczego więc przed 1 stycznia się łapią? chyba że słowo przed miało znaczy po :)

#10 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 12 February 2008 - 22:12

kupiłem dokładnie 10 stycznia 2008, dlaczego więc przed 1 stycznia się łapią? chyba że słowo przed miało znaczy po :)

Łapiesz się bez problemu. Ale obecnie posiadany przez Ciebie kod nie działa. Musisz napisać do Yazsoft aby przysłali Ci nowy.
  • arsen likes this

#11 michaeel

michaeel
  • 286 posts
  • SkądŚląsk

Posted 12 February 2008 - 22:15

SD5 is a paid upgrade.

• Please review our upgrade path carefully. Unverifiable upgrades will be de-activated without notice and with no refund.

• SD 4 (regular license) --> SD 5 : $15 per User license.
• SD 4 (double pack) --> SD 5 (double pack): $25 per double pack license.
• SD 4 (five pack) --> SD 5 (five pack): $50 per 5-pack license.

• SD 3 --> SD 5 : $20 per User license.
• SD 2 --> SD 5 : $20 per User license.
• SD 1 --> SD 5 : $20 per User license.

• Users that have registered SD 5 from Jan 01, 2008 to Feb 12, 2008 can upgrade to SD 5 for FREE.
• MacHeist purchases do not qualify for free upgrades but rather discounted ones.

• Unfortunately, licenses of Speed Download purchased via promos do not qualify for free upgrades to SD 5.

Simply email us with your qualifying SD 5 information and we will send you your free SD 5 registration.

Simply visit our secure Kagi store:

Kagi - YazSoft

and purchase the correct 'Speed Download 5: Upgrade License' for you.

Thank you for choosing Speed Download. Yazsoft appreciates your business and continued support.
Sincerely,

Johnny

The Speed Download Team
The best download manager for Mac OS X; with built-in FTP, auto resuming, encrypted P2P file sharing, and much more.

Wlasnie dostalem taka wiadomosc...porazka...

BTW. Tak szczerze to czuje sie oszukany nie wiem czy przez ludzi od SD czy przez MH ale to jest nie uczciwe. Kupujac program nigdzie nie pisalo ze nie bede mial free upgrade i ze to nie jest pelna wersja! A z drugiej strony w MH1 jak sie kupowalo textmate to bylo czarne na bialym!

#12 arsen

arsen
  • 798 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 12 February 2008 - 22:17

Dzięki, już do nich napisałem, masz plusika :) Szkoda tylko że taka dziwna polityka tej firmy.

#13 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 13 February 2008 - 10:28

Też dostałem podobną odpowiedź jak wszyscy. Napisałem do nich poniższą wiadmość. Ciekawe czy napiszą coś mądrego ;).

Hi,

Why then this information is not/was not on your website and when
SD4 asked me to update to version 5?

Could you then give me a tutorial how to donwgrade back to SD4 as I'm
not going to pay for something which I'm pushed to buy.
- Hide quoted text -

Regards,
Piotr

#14 fisher

fisher
  • 34 posts

Posted 13 February 2008 - 10:36

Też dostałem podobną odpowiedź jak wszyscy. Napisałem do nich poniższą wiadmość. Ciekawe czy napiszą coś mądrego ;).

Why then this information is not/was not on your website and when
SD4 asked me to update to version 5?

Wczoraj w SD4 wyskoczyło mi okno z update do SD5 i tam było napisane czarno na białym, że nowa wersja SD5 jest płatna. Myślę, że to samo Ci odpowiedzą.

#15 sadownik

sadownik
  • 36 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 February 2008 - 12:14

Czuje się oszukany przez MacHeist bo co to za promocja kiedy nie dostajesz pełni praw dotyczących Speed download. Jak będzie kolejny MacHeist to dwa razy się zastanowie przed jakimkolwiek zakupem. A ten upgrade to chyba zrobie. Wydam 15$ ale zaoszczedze nerwy. Swoja droga program bardzo przydatny.

#16 Googlarz

Googlarz
  • 384 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 February 2008 - 12:21

sadownik - to nie wina MacHeist ale yazsoft gdyż mimo że w regulaminie napisali iż jest to normalna pełnoprawna kopia programu to po ogłoszeniu upgrade (gdzie wg regulaminu oferty który yazsoft zaakceptował - pełnoprawnych upgrade jak ci co kupi bezpośrednio u nich) - zupełnie się odciął od tego...
Ludzie z MacHeist cały czas starają się dogadać z yazsoft...

yazsoft to zwykli oszuści - ciekaw jestem jak to się skończy... wiem że od nich nic już nie kupię!
MacHeist jest cool! :-)

#17 sadownik

sadownik
  • 36 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 February 2008 - 12:28

Googlarz-Masz racje
MacHeist-rulez
Yazsoft- sucks

#18 Googlarz

Googlarz
  • 384 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 February 2008 - 12:57

wiem ;-)

SD4 jakoś mi do gustu nie przypadł ale może (o ile dostanę) SD5 będzie ok ;-)

I jeszcze co yazsfot zrobił - jeżeli masz włączony autoamtyczny update to i tak pobierze upgrade na który potrzebujesz nowy klucz...
NIC od yazsoft nie kupię! Ale SD5 nie odpuszczę (choć pewnie używać nie będę) - dla zasady!

#19 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 13 February 2008 - 13:48

Wczoraj w SD4 wyskoczyło mi okno z update do SD5 i tam było napisane czarno na białym, że nowa wersja SD5 jest płatna. Myślę, że to samo Ci odpowiedzą.

Szczerze to jeszcze nie zrobiłem tej aktualizacji (jestem odcięty od netu w domu na dwa tygodnie), a oparłem się na wypowiedziach z forum MacHeist ;). Być może dodali tę notkę po tych uwagach. Ważne, że coś próbujemy zrobić.

Dobrze, że chociaż dostaniemy nowy Cha-Ching, niestety tylko w wersji beta. Ponieważ jest taka sama notka jak przy SD na rachunku od MH można się spodziewać, że CC2.0 będzie również płatny.

#20 arsen

arsen
  • 798 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 13 February 2008 - 16:08

Tez bym sie czul na waszym miejscu oszukany. Osobiscie mi szybko odpisali i dostalem nowy kod. Roznica tylko taka ze nie kupilem przez macheist. Jednak przy zakupie nie zostaliscie poinformowani ze bedziecie mieli ten gorszy produkt wiec upgrade wam sie nalezy.

#21 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 16 February 2008 - 07:21

BRAWO, daliśmy radę. A tu moja luźna myśl - http://mojmac.pl/2008/02/16/sila-ludu-i-sprawa-speed-download/
  • dzaku likes this

#22 present_day

present_day
  • 975 posts

Posted 16 February 2008 - 11:06

Swoją drogą to o co chodzi w tym programie, że tak wam na nim zależy?

#23 reb

reb
  • 28 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 February 2008 - 17:32

Ponowna prosbe o kod rejestracyjny wyslalem z rana, do tej pory nic.... Moze nie pracuja w sobote?:P @present_day: Zalezy, nie zalezy... Chodzi tu bardziej o sprawiedliwosc. Kupujesz wadliwy towar, co robisz? Domagasz sie naprawy albo zwrotu kosztow.

#24 present_day

present_day
  • 975 posts

Posted 16 February 2008 - 18:59

Na blogu pemmax'a pisałem, że i mnie się udało dostać darmowy upgrade. Pierwsza próba spełza na niczym, po czym napisałem, że wiem, że inni dostają a ja nie.. 5 minut później miałem kod. Jak to zainstalowałem to się okazało, że to całkiem nie głupi kawałek softu. Chyba odsprzedam komuś YummyFTP :-)

#25 Babidi

Babidi
  • 330 posts
  • SkądJeżyce Terrorists

Posted 16 February 2008 - 19:10

Super ! Nie wiedziałem o tym już piszę o tym maila do nich !

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users